Eșecul cu Olimpia i-a adus Mioveniului prima înfrângere acasă din 2014

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 26 May. 2014, 13:52 Campionat
Eșecul cu Olimpia** i-a adus Mioveniului prima înfrângere acasă din 2014

CS Mioveni a pierdut, sâmbătă, primul meci pe propriul teren, din 2014, echipa antrenată de Marius Stoica cedând cu 2-0 în fața Olimpiei Satu Mare, liderul clasamentului din play-out.

Galben-verzii au jucat din nou într-o formulă în care s-au re­găsit mai mulți jucători ce au evoluat mai puțin în 2014, iar asta s-a văzut în evoluția de an­sam­­blu a echipei. Pasele nu au mai fost la fel de precise ca în alte par­tide cu miză, la fel și com­­­bi­na­țiile.

Lipsa mizei acestei par­ti­e și-a spus astfel cuvântul în ta­bă­­ra argeșeană, scopul urmărit de antrenorii gazdelor fiind doar acela de a urmări la joc, în par­tide oficiale, jucători care au a­vut prezențe mai puține până acum, dar și să ofere posibi­lita­tea unor tineri jucători să debu­teze. În aceste condiții a survenit în­frângerea de sâmbătă, după un meci în care au apărut și mai mul­te greșeli personale.

Aliniind o formulă standard, cu tot ceea ce avea mai bun la dispoziție, an­­trenorul oaspeților Tiberiu Csik nu a avut prea multe emo­ții, mai ales după ce Lemac a des­chis și repede scorul, în minutul 12, cu un șut puternic de la 25 m. Pri­ma repriză nu a mai oferit și alte ocazii de gol, meciul disputându-se ca o luptă surdă la mij­locul te­renului, în care gaz­dele căutau spațiile spre poarta adversă și nu le găseau, iar oas­peții se mul­­­țumeau să lo­vească pe cotra­atac.

După pau­ză, jocul Miove­niu­lui s-a schim­bat un pic, echi­pa a fost mai com­bi­nativă, iar ju­că­torii mai ac­tivi în jumătatea ad­versă, însă de­geaba, pentru că pe tabela de marcaj nu s-a schim­bat nimic în dreptul argeșenilor. Ba, din con­tră, oaspeții au mai mar­cat o­dată, în finalul partidei, la o no­uă greșeală a apărării gaz­dă, mingea fiindu-i pusă pe tavă lui Svarczkopf.

Înfrângerea de sâm­bă­tă cu 2-0 este prima din 2014 pentru CS Mioveni, pe propriul te­ren, echipa galben-ver­de pier­zân­du-le pe prece­den­tele două în turul sezonului re­gu­lat, cu FC Olt și CS U Cra­iova.

CS Mioveni – Olimpia Satu Mare 0-2 (0-1)
Lemac (12), Svarczkopf (90)

Croitoru (Preda 90+1) – Zaharia, Negoiță, Pa­săre, Ct. Stan – Mazilu, Biceanu, Răuță, A. Popa (Ov. Stan 46) – Ayza – Vintilă (Florescu 61).
Antrenor: Marius Stoica

Șuța – Muntean, Mureșan, Bălău (Ene 53), Iuhas – Gavrilescu (P. Dragoș 64), Villand, Svarczopf, Faur – Lemac (Feier 60) – Boștină.
Antrenor: Tiberiu Csik

Arbitru: Cristian Georgescu (București)
Cartonaș galben: Biceanu (90)
Stadion Nicolae Dobrin, Pitești
Spectatori: 100

Cum s-au marcat golurile:

# 0-1, min. 12: Lemac șu­tea­ză de la 25 m din poziție cen­tra­lă, pe lângă portarul Croitoru, ieșit la 10 m dintre buturi
# 0-2, min. 90: Svarczkopf pro­fită de o respingere greșită a apărării galben-verde și, de la 16 m, singur, șutează în plasă

Filmul meciului:

# min. 5: centrare de pe dreapta a oaspeților, Boștină din 6 m reia mili­me­tric pe lângă
# min. 6: oaspeții centrează din nou le­jer de pe dreapta, Villand reia cu ca­pul, dar Popescu reține
# min. 12: 0-1!
# min. 15: Gavrilescu rămâne singur pe dreapta, dar șutează din poziție bună în plasa laterală
# min. 51: Mazilu urcă pe dreapta, centrează în fața porții, dar nu apare nimeni la finalizare
# min. 62: Biceanu trage de la 25 m,  mingea trece însă pe lângă
# min. 75: Florescu șutează de la 20 m pe lângă
# min. 78: Feier profită de o pasă gre­șită cu capul a lui Negoiță către pro­priul portar, preia, iar de la 16 m trimite un lob peste Croitoru, ieșit dintre buturi, însă mingea trece milimetric pe lângă bară
# min. 80: Mazilu, singur în careu, după o centrare de pe stânga, șutează din prima mult peste
# min. 85: Boștină driblează pe stân­ga, intră în careu șutează de la 20 m, puțin peste
# min. 90: 0-2!

„Îi felicit pe băieți pentru jocul bun făcut. Ne-am asigurat cu această victorie primul loc în play out. Le-am spus și la pauză că trebuie să muncească mai mult unul pentru celălalt și că victoria nu poate să ne scape” a declarat la finalul meciului Tibi Csik.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 26 May. 2014, 13:52 Campionat
Pe aceeași temă