Eșec la scor în Ardeal

28 Nov. 2011, 08:59 Campionat
Eșec la scor** în Ardeal

După șase rezultate pozitive consecutive, formația slătineană nu a reușit să obțină puncte și în ultima etapă a turului de campionat. Fotbaliștii pregătiți de Daniel Mogoșanu s-au înclinat cu 0-3 pe terenul Gloriei Bistrița și au încheiat stagiunea de toamnă pe poziția a șaptea în ierarhia seriei.

Disputa cu una dintre favoritele la promovarea în Liga I a adus aluminiștilor a cincea înfrângere a sezonului. În Ardeal, echipa de la malul Oltului s-a văzut repede condusă pe tabela de marcaj, elevii lui Nicolae Manea deschizând scorul încă din minutul 5. După ce în debutul jocului Silvășan și Predescu au fost aproape de a înscrie, gazdele au preluat conducerea prin Năstase, care a transformat o lovitură de la 11 metri dictată în urma unui fault în careu comis de Pasăre. Formația slătineană a ripostat prin Crețu, însă șutul acestuia din flancul stâng s-a dus pe lângă poartă (‘7). Până la pauză, atacantul oaspeților a mai avut alte două oportunități de a restabili egalitatea, dar goalkeeper-ul Lăzureanu s-a opus de fiecare dată (’31 și ’45). În celălalt careu, Predescu, rămas singur cu Mecea, ar fi putut dubla avantajul bistrițenilor, însă șutul său sa din 8 metri a trecut alături de bară.

S-au distanțat în partea secundă

Fotbalistul Gloriei nu a mai ratat ținta la cinci minute de la reluare, atunci când a marcat cu o execuție din afara suprafeței de pedeapsă, în vinclul porții slătinene. Mecea a avut apoi două intervenții salvatoare la devierile din apropiere ale lui Tudose și Velcovici (’60 și ’63), pentru ca pe finalul întâlnirii nou-intrații Voicu și Stoianof să pună în pericol buturile gazdelor, fără a reuși să marcheze. În minutele de prelungire, fosta echipă de prim eșalon a mai punctat o dată pe tabelă, Silvășan înscriind cu un șut din mijlocul careului după o pasă primită de la Velcovici.

În urma acestui rezultat, pauza competițională îi găsește pe aluminiști pe locul al șaptelea în clasament, la două puncte distanță de ocupanta ultimei trepte a podiumului și la 12 lungimi de grupările situate pe pozițiile ce duc în Liga I.

Gloria Bistrița: Lăzăreanu, Năstase, Velcovici, Pădurariu (’87 Patca), Predescu (’72 Fizeșan), Feher, Stan, Tudose, Reano, Peteleu (’82 Keita), Silvășan.

Alro Slatina: Mecea, Pasăre, Vișa, Grosu, Eduard Stoica, Sergiu Popescu (’81 Voicu), Quist, Coman (’59 Ene), Precup, Stancu, Crețu (’59 Stoianof).

sursa: Gazeta Nouă

28 Nov. 2011, 08:59 Campionat
Pe aceeași temă