„U” Cluj a câștigat cu emoții la Bistrița și s-a calificat în turul 4 al Cupei României. Laszlo Sepsi a debutat la „Șepcile roșii”

Marius ANGHEL 29 Aug. 2018, 23:11 Stiri

Universitatea Cluj merge mai departe în Cupa României, după ce, miercuri, la Bistrița, a trecut la limită, cu 2-1, de nou-promovata în Liga 3 ACS Unu Fotbal Club Gloria. Toate golurile au fost marcate în repriza secundă, tot atunci când la „U” a debutat și Laszlo Sepsi, ultima achiziție.

În prima repriză a meciului desfășurat pe stadionul „Jean Pădureanu”, „U” Cluj a avut trei mari ocazii de a marca și a-și ușura drumul către faza a patra a Cupei României. După o ieșire hazardată dintre buturi a lui Pop, Hordouan l-a găsit în centrul careului pe Greu (11), însă șutul mijlocașului a fost respins de pe linia porții de unul dintre fundașii Gloriei. Apoi, în minutul 18, George Florescu a țintit bara din centrul careului. Ulterior, și Octavian Ursu (30) a trimis în bara porții lui Pop, după o pătrundere în viteză și un șut din banda stângă.

La pauză, Adrian Falub a mutat de două ori. Sepsi a debutat la Universitatea chiar pe terenul unei alte echipe pentru care a jucat, intrând în locul lui Berci, în timp ce Ursu a fost schimbat cu Hațiegan. Înlocuirile nu au avut însă efect din prima. Bistrițenii au controlat jocul timp de un sfert de oră, perioadă în care Cilean a ratat o mare șansă de a înscrie, însă s-a pierdut în fața porții, singur în 6 metri. Marius Coman (64) a reușit însă să înscrie primul gol al meciului, iar bistrițeanul Denis Hordouan (74) a adus și mai mult liniștea pentru clujeni.

Totuși, partida s-a reaprins pe final, după ce Ovidiu Stoianof (85) a marcat elegant, peste portar. Noua echipă a Bistriței putea chiar da lovitura la ultima fază a jocului, însă Nalați a trimis doar în zid dintr-o lovitură liberă razantă cu linia de 16 metri.

„U” Cluj merge astfel în turul 4 al Cupei României, însă prestația jucătorilor lui Adrian Falub a fost din nou una neconvingătoare. După fluierul final, cei circa 150 de suporteri clujeni prezenți la Bistrița le-au cerut explicații lui George Florescu și compania. În campionat, „U” joacă luni, de la ora 18:00, acasă cu Luceafărul Oradea.

ACS UNU FOTBAL CLUB GLORIA – UNIVERSITATEA CLUJ     1-2
Ovidiu Stoianof 85′ / Marius Coman 64′, Denis Hordouan 74′

R. Pop – Patca, Bucur, Hasnăș, Meșter – B. Moldovan, Nalați, Cilean, S. Rus – Suciu, Stoianof
Au mai intrat: Dobrea, Țigorean, Hofer
Antrenor: Dan Matei

Dur-Bozoancă – Takacs, Abrudan, Andr. Cordoș, Berci (Sepsi 46′) – Greu (Goga 54′), K. Twumasi, G. Florescu – Hordouan, Oct. Ursu (Hațiegan 46′), M. Coman
Rezerve neutilizate: Albuț – Căpușă, D. Dumitrescu, Gavra
Antrenor: Adrian Falub

Stadion: Teren I Complex Sportiv „Jean Pădureanu” (Bistrița – Bistrița Năsăud); Spectatori: 1.000; Arbitru: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Barna Tamas Biro (Cernat – Covasna) și Eniko Biro (Odorheiu Secuiesc).

VEZI REZULTATELE și MARCATORII meciului de miercuri din Cupa României, turul 3

REZULTATELE și MARCATORII meciurilor de marți din turul 3 al Cupei României

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sportul bistrițean

Marius ANGHEL 29 Aug. 2018, 23:11 Stiri
Pe aceeași temă