Gloria ar putea continua în Liga 3. Oficialii echipei bistrițene anunță că se fac eforturi ca meciul cu FC Zalău să se joace

Marius ANGHEL 10 Mar. 2015, 17:02 Liga 3
Gloria ar putea continua în Liga 3.** Oficialii echipei bistrițene anunță că se fac eforturi ca meciul cu FC Zalău să se joace

Bistrița ar putea avea totuși o echipă de fotbal în Liga 3. Conducătorii clubului Gloria Progresul anunță pe site-ul oficial că meciul din cea de-a doua etapă a returului, cea cu FC Zalău, s-ar putea disputa, evitându-se astfel excluderea din campionat pentru a doua neprezentare.

  • Cu doar câteva zile înainte de reluarea returului, Consiliul Director al formației Gloria Progresul Bistrița anunța că s-a luat decizia de retragerea din campionat și transferarea jucătorilor la FC Bistrița, formație care evoluează în Liga 4. Totuși, conform sportulbistritean.ro, se pare că negocierile dintre șefii celor două echipe au intrat în impas și fuziunea nu mai e atât de sigură. Există semnale că primarul orașului, Ovidiu Crețu, nu mai e așa de vehement împotriva susținerii financiare a Progresului după ce Guvernul a modificat legea 69 pentru a se permite sprijinul autorităților locale.

 

Vinerea trecută, în prima etapă a returului Ligii 3, Gloria Progresul nu s-a prezentat la meciul din deplasarea de la Unirea Dej și a pierdut la „masa verde”. A fost prima abatere în acest sezon, astfel că o a doua neprezentare în runda din acest weekend ar fi atras automat excluderea din campionat. Sâmbătă, de la ora 15:00, pe teren propriu, Gloria e programată să joace cu FC Zalău, în cadrul etapei a 15-a.

Președintele clubului bistrițean, Cristian Stanciu, a declarat, luni seară, la o emisiune a postului local AS TV, că meciul cu FC Zalău ar putea avea loc dacă se vor găsi resursele financiare necesare pentru a asigura onorariul arbitrilor. Miercuri, 11 februarie, va avea loc o întrunirea a Consiliului Director pentru a se stabili clar dacă se poate sau nu să se continue în Liga 3. Stanciu a mai afirmat că „Gloria n-a murit” și că, dacă nu-și primesc restanțele salariale în maxim două săptămâni, jucătorii vor renunța.

Gloria Progresul se află, după desfășurarea a 14 etape, pe locul 8 în clasamentul Seriei a V-a a Ligii 3, cu 18 puncte, la 14 puncte distanță de liderul FCM Baia Mare.

Linia de clasament a echipei bistrițene în acest sezon: 8.     FC Gloria Progresul     14     5     3     6     19-19     18.

Marius ANGHEL 10 Mar. 2015, 17:02 Liga 3
Pe aceeași temă