Eroul Mioveniului! A primit încredere din partea antrenorului și acum confirmă. „Eu zic că e loc de mai bine. Mi-aș da un 7-8”

Marius ANGHEL 18 Sep. 2018, 11:54 Campionat

Portarul echipei CS Mioveni, Valentin Sima, a făcut o partidă extraordinară sâmbătă, contra celor de la Energeticianul (scor 3-1), când și-a salvat echipa de patru ori de la goluri ca și făcute. Trei dintre intervenții au fost la 0-0, iar una la 2-1. După meci, goalkeeperul de 20 de ani a primit laude de la ambii antrenori, dar și de la alți oameni de fotbal care au sesizat imediat talentul și progresul acestuia. Mai mult, și în partidele precedente, Sima a avut intervenții salvatoare, iar la jocul de la Târgoviște a parat chiar și o lovitură de pedeapsă. Ieri am stat de vorbă cu jucătorul Mioveniului, care ne-a spus mai multe despre rezultatele obținute de echipă, dar și despre evoluțiile sale.

Vali, cum a fost partida cu Energeticianul?
Un meci foarte greu! Am fost presați de adversari… a fost un meci intens! Ei au avut multe ocazii, dar rezultatul acesta a venit cum nu se poate mai bine pentru noi. Avem patru victorii la rând, ceea ce este un lucru foarte bun. Sperăm să o ținem tot așa…

Ai avut mai multe intervenții salvatoare. Cum ai aprecia evoluția ta?
Mulți mi-au zis că este cel mai bun meci al meu, de Liga 2, de când joc titular. Eu însă zic că e loc de mai bine. Iar dacă ar fi să îmi dau o notă, ar fi de 7-8!

Echipa trece prin momente excelente, legând, cum ai spus, patru victorii la rând. La un moment dat, ați fost chiar pe locul 2, iar, acum, la finalul etapei pe 4. Vă așteptați la începutul sezonului la un astfel de parcurs?
La început nu prea ne așteptam, dar antrenorul ne spune mereu că suntem o echipă bună, că avem un lot puternic, omogen și dacă vom fi serioși putem ajunge acolo sus. Ne-a spus asta încă de la început. E antrenorul, trebuie să îl credem, nu? Și am avut și noi încredere în noi și acum suntem unde suntem.

Ce așteptări sunt în continuare?
Trecem printr-un moment în care presiunea nu este foarte mare și trebuie să ne facem jocul și să câștigăm în continuare.

Urmează partida de la Timișoara cu ASU Poli.
Un meci foarte greu, este o deplasare pe un stadion unde se câștigă greu. Dar, de ce să nu câștigăm și acolo?

Știam cum bate 11 metri

Acum două etape, la Târgoviște ai apărat și un penalty în finalul partidei…
La ședința video de dinainte de meci, antrenorul mi-a spus că la penalty, cel care bate dă în dreapta mea (n.r. – referindu-se la Cherchez). Problema a fost că acum a bătut altcineva (n.r. – Daniel Florea), dar eu mi-am zis să plec tot în dreapta. Cred că a vrut să îmi dea scăriță, eu am făcut un pas în stânga, apoi m-am aruncat în dreapta… Cred că s-a speriat un pic… Nu știu ce să zic… S-a răzgândit față de cum voia să bată inițial…

Pe plan personal ce îți dorești?
Să apăr din ce în ce mai bine, pentru că acum am ridicat ștafeta mai mult. Lumea se așteaptă la mai mult de la mine.

În primele șapte etape ale acestui sezon, în cinci meciuri, poarta Mioveniului a apărat-o Valentin Sima, iar în altele două titular a fost Flavius Croitoru. În ediția treuctă a Ligii 2, Sima a fost utilizat în opt meciuri.

Articol scris de Silviu MIHAI
Video: CS Mioveni
Foto: Oazi Design pentru Sport

Marius ANGHEL 18 Sep. 2018, 11:54 Campionat
Pe aceeași temă