EMOȚIONANT | Bogdan Andone, în lacrimi la finalul victoriei zdrobitoare cu Brăila după ce toți jucătorii l-au aplaudat și i-au scandat numele în conferința de presă | VIDEO

Marius ANGHEL 01 Jun. 2017, 13:24 Campionat

Olimpia Satu Mare s-a descătușat la ultimul meci din actualul sezon al Ligii 2 și a șters pe jos cu Dacia Unirea, învingând-o cu un nemilos 7-0, asta și din cauza faptului că brăilenii au jucat aproape o oră fără căpitanul Costin Ghiocel, eliminat pentru injurii. A fost foarte probabil și ultimul meci ca antrenor principal al lui Bogdan Andone la Olimpia, la finalul partidei, la conferința de presă, acesta izbucnind în plâns datorită unui gest frumos al jucătorilor săi.

Doar aproximativ 150 de sătmăreni au venit miercuri după-amiază pe stadionul „Daniel Prodan” pentru a urmări ultimul meci al Olimpiei în acest sezon al Ligii 2 și posibil ultimul joc în care echipa îl are antrenor pe Bogdan Andone. Și parcă s-a jucat cu dedicație pentru Andone.

După un început echilibrat, Olimpia a deschis scorul în minutul 18, după o recentrare cu capul a lui Silviu Pană și o finalizare din voleu, de la 11 metri, lângă bara din dreapta, a lui Carlo Erdei. Același Pană parcă a plutit în acest joc, fiindcă a pasat încă o dată decisiv, de această dată lui Florin Mureșan (24), iar fundașul a finalizat din 2 metri după ce a urmărit mingea la colțul scurt și i-a luat fața unui adversar. Eliminarea căpitanului Brăilei, Costin Ghiocel (34), pentru proteste și injurii adresate arbitrului central, a simplificat și mai mult soarta partidei. Totuși, după această fază încheiată cu cartonaș roșu, oaspeții au avut și singura loc ocazie importantă la poarta lui Șuta. După o centrare de pe dreapta, Roșoagă (38) a reluat periculos cu capul, însă goalkeeperul Olimpei a respins de la colțul lung.

Apoi jocul s-a îndreptat din nou doar către poarta juniorului Albert Popa. Duruș a centrare din dreapta careului, Silviu Pană (39) s-a înălțat nemarcat la 7 metri central și l-a învins la rândul său pe goalkeeperul advers. Iar în repriza secundă descătușarea a fost și mai prolifică pentru sătmăreni, fiindcă au înscris de alte patru ori.

În decurs de opt minute, Silviu Pană a executat două lovitură liberă din partea dreaptă a terenului, ambele bătute la bara a doua, acolo unde Raul Krausz (51, 59) s-a înălțat foarte bine de fiecare dată și a înscris. Apoi, pe final, alt jucător s-a remarcat în doar trei minute și a stabilit scorul final, 7-0, tot printr-o „dublă”. Iulian Roșu (82) a finalizat mai întâi cu un șut de la 16 metri, la semiînîlțime, lângă bara din stânga lui Popa, apoi a urmărit o minge până în 6 metri și de acolo s-a întins (85) și a marcat din noul lângă aceeași bară.

Andone, în lacrimi la conferința de presă după ce jucătorii i-au scandat numele

După victoria la scor și bucuria finală, Bogdan Andone și-a luat la revedere în vestiar de la jucători, acesta mai având o lună de contract cu Olimpia, însă neștiind sigur dacă va mai continua. În condițiile în care nu se vor rezolva problemele financiare ale clubului, iar cerințele minime pentru modernizarea bazei sportive nu se vor îndeplini, Andone nu va mai dori să își prelungească angajamentul după ce îi va expira, astfel că le-a și înmânat jucătorilor programul de pregătire din vacanța ce urmează.

La conferința de presă au venit antrenorul Bogdan Andone, președintele Attila Karda și fundașul Cosmin Iuhas, accidentat, dar, înainte de primele cuvinte declarate în fața presei, toți jucătorii Olimpiei au urcat în sală și au scandat secunde bune, în aplauze: „Mister, Mister!”, relatează Informația zilei. A fost un gest de mulțumire pentru răbdarea și munca depusă în acest an foarte greu din punct de vedere financiar. Totodată, jucătorii parcă-i cereau antrenorului să nu părăsească echipa. Au apărut și lacrimile în rândul celor de la masă, dar și pe fețele unor jucători.

„Legat de meci, pot să spun că îmi era puțin teamă la început, deoarece Brăila este o echipă periculoasă pe contraatac. Dar am profitat de absențele lor. Am încercat să-i mobilizez pe băieți și mă bucur că am terminat cu bine, cu capul sus! Le mulțumesc băieților. Acum sunt la final de contract, dar am venit la Satu Mare pentru un proiect pe 2-3 ani. Dacă se vrea mai mult la Satu Mare trebuie ca toată lumea să se unească. Au fost multe piedici. Sper ca pe viitor să înțeleagă oamenii că pentru a construi ceva este nevoie de unitate, iar războaiele cu cei din jur nu duc la nimic bun, constructiv. Vă mulțumesc pentru colaborare, chiar dacă au fost și critici”, a spus Bogdan Andone, care a ținut să le mulțumească jucătorilor în primul rând pentru colaborare, primarului Gabor Kereskenyi, președintelui Consiliului Județean, Csaba Pataki, și celor care au fost alături de club.

Iuhas: „Ne-ați arătat ce înseamnă fotbalul profesionist”

Din partea jucătorilor, căpitanul Cosmin Iuhas a a luat cuvântul și a ținut să îi mulțumească lui Bogdan Andone pentru tot ce a făcut la Olimpia.

„Am venit să vă mulțumesc în numele colegilor dacă nu veți mai continua la Olimpia. Vă mulțumim pentru tot ceea ce ați făcut pentru noi, pentru oraș. Ne-ați arătat ce înseamnă fotbalul profesionist. Ne-ați găsit la un nivel destul de prost, ne-ați făcut să înțelege ce înseamnă fotbalul. Din partea noastră și a orașului veți avea respect pe viață. Mulțumim, Bogdan Andone!”, au fost cuvinte adresate de Iuhas.

„Am ajuns la finalul unui sezon foarte greu. Terminăm pe locul 8 sau 9, iar dacă-mi spunea cineva la început că vom fi aici mă declaram mulțumit. Puteam obține un loc mai bun pentru că la un moment dat eram pe 2. Țin să mulțumesc staffului cu care urmează să port discuții zilele următoare”, a declarat și președintele Olimpiei, Attila Karda.

Olimpia încheie astfel sezonul cu o victorie memorabilă, 7-0 cu Brăila, și așteaptă acum restul jocurilor etapei pentru a afla locul pe care îl va ocupa în final. Pentru moment se află pe locul 7, cu 54 de puncte acumulate în 34 de jocuri, însă poate fi depășită de CS Afumați și Dunărea Călărași, ambele cu câte 53 de puncte și care joacă sâmbătă cu FC Brașov, respectiv Foresta Suceava. De partea cealaltă, Dacia Unirea termină sezonul pe locul 11, cu 46 de puncte.

OLIMPIA SATU MARE – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA       7-0
Carlo Erdei 18′, Florin Mureșan 24′, Silviu Pană 39′, Raul Krausz 51′, 59′, Iulian Roșu 82′, 85′

Șuta (cpt.) – Duruș, Fl. Mureșan, Heil, Bura (Văsălie 72′) – Sil. Pană, Krausz – Erdei (Chitaș 53′), I. Roșu, Villand (Cocian 62′) – Vas. Pop
Rezerve neutilizate: Dascălu – Faur, Ad. Voicu, R. Rus
Antrenor: Bogdan Andone

Alb. Popa – Gab. Niță, Moglan, Ghiocel (cpt.), Stănciulescu – Ed. Oprea, Ciucureanu, P. Ioan (Puia 46′), Roșoagă – M. Dima, C. Roșu
Rezerve neutilizate: Bg. Olaru, Șt. Leu – Iosofache, Frunză
Antrenor: Alin Pânzaru
Eliminat: Costin Ghiocel 34′ (roșu direct)

Stadion: „Daniel Prodan” (Satu Mare); Spectatori: 100; Arbitru: Paul Unimatan (Zalău); Asistenți: Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara) și Radu Despa (Baia Mare).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Informația zilei

Marius ANGHEL 01 Jun. 2017, 13:24 Campionat
Pe aceeași temă