Elevii lui Gherman, nașii oltenilor

01 Oct. 2011, 15:52 Campionat

După ce a învins CSM Râmnicu Vâlcea (2-0) și FC Olt (2-1) și a remizat cu Alro Slatina (0-0), Unirea Alba Iulia a dispus cu 3-0 de Gaz Metan Severin.

Fotbaliștii antrenați de Stelian Gherman au obținut astfel 10 puncte din partidele cu cele patru reprezentante ale Olteniei din eșalonul secund. „Noi speram să fim și nașii Bistriței, etapa trecută. Meritul acestei victorii este al jucătorilor și felicit echipa mea pentru atitudine. Am urmărit echipa din Severin la televizor în meciurile precedente, știam că are fotbaliști buni, care au evoluat în prima ligă, dar noi am reușit să deschidem scorul prin execuția superbă a lui Bucurică. Aș fi ipocrit să spun că mă așteptam să câștigăm la un asemenea scor, dar știam că avem mai multă încredere pe fază ofensivă, putem să învingem. Asta ne dorim de la fiecare meci. Am încercam și la Bistrița, dar acum ne-a ieșit mai mult”, a spus antrenorul Gherman.

Gherman: „Severinul putea primi un penalty”

Alba Iulia a produs astfel surpriza etapei a VII-a, prin victoria pe terenul unei echipe care începuse în forță sezonul și care părea că poate lupta pentru promovare. Gaz Metan Severin nu primise niciun gol în primele cinci meciuri din campionat, dar n-a mai adus decât un punct în ultimele trei etape, în care a întâlnit FC Olt (0-0), Poli Timișoara (1-2) și Unirea Alba Iulia (0-3). Oficialii echipei de la malul Dunării au acuzat de fiecare dată arbitrajul, iar în meciul de astăzi chiar și antrenorul Unirii Alba Iulia a recunoscut că Gaz Metan putea primi un penalty, la faultul asupra lui Alin Bițiș.

„Sincer, cred să se putea da penalty pentru gazde pe finalul primei reprize, dar arbitrul a lăsat avantaj și gazdele au ratat. Dacă se marca din 11 metri, s-ar fi făcut 1-2 și altfel ar fi decurs meciul. Poate și golul nostru din repriza secundă a fost anulat eronat, dar nu-mi place să mă leg de arbitraj”, a precizat Gherman.

Alba Iulia a ajuns la patru puncte de promovare, dar antrenorul nu-și face iluzii: „E de realizabil acel obiectiv cu menținerea în Liga a II-a. Dacă mai aducem puncte din deplasare, putem fi chiar între primele locuri, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, fiindcă sunt 3-4 echipe care sunt valoric peste noi”.

articol și foto de Mircea OGLINDOIU

01 Oct. 2011, 15:52 Campionat
Pe aceeași temă