Luceafărul, învinsă cu greu de Gaz Metan. Bihorenii au condus de două ori în amicalul de la Mediaș

Marius ANGHEL 18 Jul. 2016, 18:59 Pregătiri, amicale

Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea s-au deplasat, vineri, la Mediaș, acolo unde, au susținut cel de-al doilea joc amical de la revenirea din cantonamentul din Austria. Elevii antrenorului Florin Fărcaș au întâlnit echipa gazdă, Gaz Metan, formație care a revenit în această vară în Liga 1.

Deși au condus de două ori, în cele din urmă bihorenii au trebuit să se recunoască învinși, cu scorul de 2-3, după ce la pauză scorul a fost egal, 1-1. Jocul a fost însă reușit, tehnicianul orădean fiind mulțumit de prestația elevilor, în special în primele 65 de minute.

Orădenii au deschis scorul încă din minutul 10, când după o lovitură liberă de la 17 metri, din lateral și, după centrarea lui Păcurar, C. Roșu l-a învins pe portarul advers cu latul, la colțul scurt. În minutul 16, orădenii își puteau majora avantajul, după centrarea aceluiași Păcurar, dar din 2 metri I. Ban a luftat. Până la pauză, în minutul 40, medieșenii au reușit să egaleze totuși, după ce fundașul stânga al bihorenilor, Radu Alexandru, a faultat în careu, iar Eric a marcat din penalty.

În repriza a doua, imediat de la reluare, Luceafărul a marcat din nou, prin Păcurar, care a scăpat singur cu portarul și a trimis în plasă, pe lângă acesta. Gazdele au egalat din nou însă, în minutul 56, când Axente a înscris din 8 metri. Bihorenii au ieșit la rampă din nou, numai că, de această dată, atât Roșu, cât și Păcurar au ratat incredibil. Și cum ocaziile se răzbună, în minutul 63, medieșenii au dat lovitura și au înscris golul victoriei, prin același Axente, cu un voleu de la 8 metri. În acest fel, scorul final a fost 3-2 pentru Gaz Metan, fapt care nu l-a împiedicat pe antrenorul Florin Fărcaș să se declare mulțumit de prestația echipei sale.

„A fost un joc bun. Sunt mulțumit de evoluția băieților, într-o dispută în care am întâlnit o echipă de primă ligă. Ne-am prezentat tactic foarte bine, iar până la golul din penalty, când fundașul nostru, Radu Alexandru a fost eliminat, ei nu au avut nicio ocazie de gol”, a precizat tehnicianul formației Luceafărul.

În această partidă, Florin Fărcaș a început jocul în formula: Goia – Balea, Bactăr, Moga, Radu – Feher, Berdea – C. Roșu, Păcurar, I. Ban – Arnăutu. Pe parcurs i-a mai introdus și pe: Pap – Fl. Ilie, Nogo, Balla, Drăgan, Costea, Țegle, Chiș Toie și Cigan.

De precizat faptul că Sorian, Stan și Hlinca, jucători care sunt accidentați, nu au făcut deplasarea pentru acest meci.

În acest joc a evoluat însă și fundașul central Florin Ilie, jucător transferat în aceste zile, de la FCM Baia Mare. Ilie a semnat pentru doi ani cu Luceafărul.

În următorul joc amical, echipa bihoreană va evolua miercuri, de la ora 18, în deplasare, cu ASU Poli Timișoara. Apoi, sâmbătă, 23 iulie, elevii antrenorului Florin Fărcaș vor juca acasă cu Crișul Sântandrei, iar dacă debutul campionatului va fi amânat, pe 30 iulie, Luceafărul va mai disputa o partidă de verificare, tot la Sânmartin, cu Ripensia Timișoara.

Sursa: eBihoreanul
Foto: Istvan BERTALAN

Marius ANGHEL 18 Jul. 2016, 18:59 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă