Pandurii Târgu Jiu a retrogradat în Liga 2, ACS Poli Timișoara va juca barajul de menținere în prima ligă cu UTA

Marius ANGHEL 04 Jun. 2017, 23:42 Liga 2

Pandurii Târgu Jiu e a doua echipă din Liga 1 care retrogradează în Liga 2, după ASA Târgu Mureș. Formația gorjeană a avut un final de meci dramatic în deplasarea de la Botoșani, în minutul 90+1 era pe locul de baraj, însă a fost învinsă în minutul 90+4. ACS Poli Timișoara a ajuns astfel pe locul de baraj după egalul cu Gaz Metan, scor 2-2, în timp ce Concordia Chiajna s-a menținut în prima ligă după ce a câștigat cu 1-0 meciul cu FC Voluntari. Deci UTA Bătrâna Doamnă va juca în barajul pentru promovare/menținere cu ACS Poli, datele de disputare a celor două jocuri urmând a fi stabilit luni, în cadrul Comitetului Executiv al FRF.

Pandurii a retrogradat, duminică, în Liga a 2-a, după ce a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 2-1. Cătălin Golofca și Lorand Fulop au marcat golurile celor de la FC Botoșani, în minutele 88, respectiv 90+4, iar pentru oaspeți a înscris Florin Ilie, în minutul 90+1. Pandurii a rămas, astfel, cu 27 de puncte, la fel ca ACS Poli Timișoara, care a remizat cu Gaz Metan, scor 2-2, dar formația timișoreană a beneficiat de faptul că la începutul play-out-ului nu i s-a rotunjit punctajul. Pandurii este a doua echipă retrogradată în Liga a 2-a, după ASA Târgu Mureș, care a retrogradat matematic încă din etapa a 11-a.

În meciul dintre Gaz Metan și ACS Poli Timișoara, Eric de Oliveira a marcat de două ori pentru gazde, în minutele 13 și 24, iar pentru oaspeți au punctat Alexandru Popovici, în minutul 38, și Mailat, în minutul 81.

Pentru menținerea în Liga 1, ACS Poli va juca împotriva divizionarei secunde UTA Bătrâna Doamnă, care a încheiat campionatul Ligii a 2-a pe locul al treilea.

Singura echipă care s-a impus duminică a fost Concordia Chiajna, scor 1-0 cu FC Voluntari, într-un meci disputat la Pitești, succes în urma căruia echipa ilfoveană a obținut salvarea de la retrogradare. Unicul gol al întâlnirii a fost înscris de Răzvan Grădinaru, în minutul 6.

Clasamentul play-out-ului, cu o singură partidă rămasă de disputat, arată astfel:

1. CSM Poli Iași (13 jocuri/42 de puncte)
2. Gaz Metan Mediaș (14 j./39 p.)
3. FC Voluntari (14 j./37 p.)
4. FC Botoșani (14 j./33 p.)
5. Concordia Chiajna (14 j./29 p.)
6. ACS Poli Timișoara (14 j./27 p.)
7. Pandurii (14 j./27 p.)
8. ASA Târgu Mureș (13 j./13 p.)

CITEȘTE ȘI: Final de Oscar în play-out! Pandurii retrogradează, Timișoara merge la baraj, Concordia se salvează! Nebunie în Moldova: gorjenii au murit, au înviat și au fost „uciși” de un gol primit în minutul 90+4

La finalul meciului erau retrogradați! FOTO | Imagini senzaționale din tabăra lui ACS Poli, după ce FC Botoșani a marcat în prelungirile meciului cu Pandurii

Retrogradați în minutul 90+4 al ultimei etape! Modul INCREDIBIL în care Pandurii a picat în Liga 2, după un meci cu final nebun, în care fanii gazdelor scandau „Timișoara, Timișoara!”

Ionuț Popa a izbucnit după ce ACS Poli s-a salvat în minutul 90+4: „A fost urât, groaznic, misterios… Chiajna bate tot ce-i stă în cale. Cred că și pe Real Madrid o băteau!”

DECLARAȚIA SERII | Stoican: „Nu sunt procuror, nu mă întrebați de jocuri de culise. Câștigătoarea Cupei României a pierdut un meci pe teren propriu!”

Alexa, după ce a salvat Chiajna: „S-a jucat doar pe teren și echipa mai bună a scăpat de retrogradare”. Ce planuri de viitor are

Marius ANGHEL 04 Jun. 2017, 23:42 Liga 2
Pe aceeași temă