Egalul inspiraților

05 Nov. 2011, 17:59 Campionat

FC Snagov n-a mai reușit să învingă pe teren propriu, golul de 1-1 al lui Chelaru, din minutul 87, întrerupând seria de trei victorii consecutive. Reușita atacantului Dunării nu a stopat însă seria invincibilității ilfovenilor la Ghermănești, dar a mișcat, pentru prima dată în acest sezon, plasa porții lui Baruch. Golurile partidei pot fi numite și inspirațiile antrenorilor, Bâtfoi și Chelaru fiind amândoi introduși în teren în cea de-a doua repriză.

Meciurile dintre FC Snagov și Dunărea Galați au fost întotdeauna unele tari, cu multe goluri, clinciuri puternice și rezultate imprevizibile. Nici cel de astăzi nu a fost departe de eticheta pusă de dinainte, astfel că pe teren au fost două reușite, un gol anulat, o accidentare și multe dueluri la limită.

În ciuda locului slab ocupat în acest moment în clasamentul Seriei I, echipa lui Viorel Tănase a fost cea care a dictat ritmul primului mitan. Cârjan a fost cel mai periculos jucător al oaspeților la poarta lui Baruch, dar mai întâi a tras (24) puțin pe lângă poartă, ca mai apoi să fie deposedat curajos în careu de Bratu (33), într-o situație în care dacă fundașul ar fi greșit direcția cu un singur centimetru ar fi putut produce penalty. Jocul îndrăzneț al alb-albaștrilor a mai avut un moment de sclipire la poarta israelianului, însă asistenta Mihaela Gomoescu – Țepușă (36) le-a stricat bucuria de gol după ce a ridicat fanionul pentru offside la devierea pe spate a lui Cioinac. Anularea reușite-i i-a „ridicat” din ceață pe ilfoveni, Cristea (38) trăgând doar în Pârvu din 10 metri lateral dreapta, ca imediat Dinu (41) să trimită peste poartă cu capul din 7 metri.

Pauza a fost momentul perfect pentru Reghecampf să „opereze” două schimbări în încercarea de a-și impulsiona jucătorii, iar introducerile lui Joabe și Ibekwe s-au dovedit până la urmă inspirate. Superioritatea în flancuri a dus la ratările lui Cristea (48) și Alex (51), însă pentru a marca a fost nevoie de cea de-a treia înlocuire. Bâtfoi (69) a profitat de pasa perfectă pe culoar a lui Dinu și a deschis scorul cu un șut la colțul lung. Tot el (77) a tras prost din 8 metri, pe lângă, după pressingul lui Dinu și Ibekwe, ca după aceea să rateze încă o mare ocazie din câțiva metri, Pârvu (82) respingând incredibil, cu brațul, peste transversală.

Accidentarea lui Cionac, după balonul șutat violent de Ibekwe în plină față a mijlocașului, a dat speranțe ilfovenilor că Dunărea se clatină în final, însă Chelaru (87) a lovit pe neașteptate cu capul și a marcat primul gol al oaspeților din acest sezon pe „Voința”. Golul atacantului introdus de Viorel Tănase a adus pe lângă egalare și un punct în dreptul inspirației tehnicianului, așa cum și Reghecampf obținuse unul cu câteva minute mai înainte.

FC Snagov – Dunărea Galați 1-1 (0-0)
Bâtfoi (69) / Chelaru (87)

Baruch – M. Dumitru, Zeciu, D. Bratu, M. Florea – L. Filip – Bereșoae (46 Ibekwe), R. Iancu (46 Joabe), Santiago Alex – V. Dinu II (cpt.), Cr. Cristea (61 Bâtfoi)
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Bg. Pârvu – D. Cristescu, M. Marin (84 I. Enache), Cucu, D. Popescu (cpt.) – Cioinac (82 Bostan), Al. Cristea – G. Bârlădeanu, V. Avram (70 Chelaru), A. Grosu – Cârjan
Antrenor: Viorel Tănase

Articol și foto de Marius ANGHEL

05 Nov. 2011, 17:59 Campionat
Pe aceeași temă