Egal nedrept lângă Turnul Chindiei!

04 Sep. 2011, 18:40 Campionat

5.000 de oameni au umplut până la refuz bătrânele tribune ale stadionului „Eugen Popescu” la meciul din cea de-a treia etapă dintre Chindia Târgoviște și FC Argeș Pitești. Discutăm de cele deschise publicului, pentru că jumătate de stadion prezintă pericol de prăbușire. Surpriză mare pentru echipă, pentru organizatori, dar și pentru reprezentanții forțelor de ordine, care au părut depășiți în repetate rânduri de afluența masivă pentru acest nivel.

„Atâta lume n-a mai fost din 1998, când echipa evolua în Liga I”, s-au mirat cei în vârstă. Ca tacâmul să fie complet, la 10 minute după primul fluier al centralului Dragoș Teodor, porțile s-au închis. Ghinion pentru cei rămași afară! Dobre (17) a punctat pentru Chindia, la o fază la care defensiva oaspete a părut anesteziată, sau poate încrezătoare în buclele și fanionul tușierei Săvulea. Care n-a ridicat steagul, și bine a făcut, mijlocașul târgoviștean plecând din poziție regulamentară.

Peste un sfert de oră, Verdeș (33) avea să declanșeze fiesta la Târgoviște: scăpat singur aidoma lui Dobre, atacantul din Severin făcea 2-0 și lucrurile păreau clare.

Impresia de final de repriză a stricat-o Cârstea (38), cap din câțiva metri și revenire pe tabelă. Și totuși, Chindia a început fulminant mitanul secund, nu s-a retras în defensivă, ocaziile curgând la poarta lui Croitoru. Goalkeeperul piteștean a scăpat cu bine de iureșul gazdelor, ba chiar același Rover Cârstea a adus Argeșului un punct nesperat (85) și chiar – aș spune – nemeritat, cu cinci minute înainte de final, după o mare eroare a lui Rădoi.

Rămâne senzația unui fotbal plăcut practicat de Chindia, regretul că nu s-a obținut o victorie și dezamăgirea față de ce a arătat duminică Argeșul, altfel una dintre echipele care anunță că trag la promovare. „N-au față de Liga I”, concluzia pertinentă a antrenorului Silviu Dumitrescu, cel care ajungea cu FC Argeș în cupele europene la sfârșitul anilor 90.

5.000 de dâmbovițeni s-au aflat în tribunele stadionului Eugen Popescu

2 goluri a marcat Bobi Verdeș în trei etape din Liga a II-a

Chindia Târgoviște – FC Argeș Pitești 2-2
R. Dobre (17), Verdeș (33) / R. Cârstea (38, 85)

Perianu – D. Pătru, S. Rădoi (cpt), S. Mladen, Carnariu – C. Anton, Honciu, Cherchez – R. Dobre (83 I. Șerban), Verdeș, I. Radu (72 Al. Răuță)
Antrenor: Silviu Dumitrescu

Croitoru – D. Ghiță (cpt), Wallace, M. Botea, Briceag (76 Beuran) – Al. Răuță (46 A. Popa), Cîrstoiu, Năstăsie, M. Ion – R. Cîrstea, Ivănică
Antrenor: Viorel Dumitrescu

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Marius ANGHEL

04 Sep. 2011, 18:40 Campionat
Pe aceeași temă