Egal cu patru juniori în teren!

Marius ANGHEL 12 Nov. 2012, 16:56 Campionat
Egal cu patru juniori în teren!

CS Mioveni nu a reușit decât o remiză în etapa a 12-a a Ligii secunde, sâmbătă dimineață, pe pro­priul teren cu FCM Tg. Mureș, partida termi­nân­du-se fără gol marcat, 0-0. Rezultatul este echi­tabil, ținând cont că la galben-verzi în teren au fost foarte mulți jucători fără experiență, dintre care și 4 juniori.

Una peste alta, Mioveniul a do­minat partida cu mult mai ex­pe­rimentata FCM Tg. Mureș, în­să, din cauza lipsei unui vârf au­ten­tic, argeșenii nu au găsit prea ușor spațiul spre poarta lui A­bra­ham. Iar atunci când le-au găsit, goalkeeper-ul oaspeților a fost la post. De partea cealaltă, și Dă­nă­lache a fost la post în două rân­duri, odată chiar salvându-și e­chipa cu un reflex miraculos, la care nimeni nu se mai aștepta. Lipsa de experiență a gazdelor și-a spus cuvântul în rândul mij­lo­ca­șilor și s-a văzut o frică la cons­trucție a jucătorilor, pe faza de atac.

Tinerii aruncați de Stoican în teren au pasat mult, au căutat să rezolve cât mai simplu fazele complicate, dar nu au putut găsi calea spre gol. Punctul obținut sâmbătă contra FCM Tg. Mureș se adună la zestrea din cla­sa­ment, însă galben-verzii rămân cu regretul că au ratat o victorie ce îi aducea din nou la 4 puncte de locul II și la 10 de lider.

CS Mioveni: Dănă­la­­che – Cotigă, Pasăre, Ol­tea­­nu, Dumi­tra­che – Gălan (74 Zaharia), Boboc, Năs­tă­­sie, Biceanu (58 Panait), Stancu – Coșereanu (46 Mazilu). Antrenor: Flavius Stoican

Tg. Mureș: Abra­ham – Epaminonda Nicu, Pascariu, Deaconescu, Szi­­lagy – Hanca (80 Ale­xan­dru Dan), Stelian Stan­cu, Precup, Sfîrlea (46 Șaim) – Bujor (69 Apostu), Cristian Cristea. Antrenor: Daniel Isăilă

Culisele meciului galben-verzilor

# FCM Tg. Mureș a fost sus­ținută la Mioveni și de o micuță galerie, formată din 20 de per­soa­ne. Fanii oaspeților au cîntat tot meciul, dominînd fondul so­nor al stadionului.
# În minutul 6, Szilagy, de la oaspeți, a fost avertizat cu un car­tonaș galben pentru un fault asurpa lui Gălan. Arbitrul a lă­sat inițial faza să continue și a­poi a revenit cu avertismentul, cînd jocul a fost întrerupt.
# Marius Gălan a văzut și el cartonașul galben în prima re­pri­ză, după o ținere de tricou a adversarului.
# Și fundașul central al gaz­delor, Mihai Olteanu, a primit car­tonaș, în finalul primei re­pri­ze, pentru un fault, în postură de ultim apărător, dar în mar­gi­nea careului.
# În prima repriză, căpitan al CS Mioveni a fost Valentin Co­șe­reanu. În repriza a doua, du­pă ieșirea primului, banderola a ajuns pe brațul lui Robert Bo­boc.
# La oaspeți a jucat titular și Sebastian Sfîrlea, jucător care a fost acum doi ani în lotul Miove­niu­lui, fiind adus de antrenorul Ionuț Popa.
# Bogdan Apostu a jucat la oaspeți în repriza a doua, ata­can­tul avînd și el legătură cu Ar­geșul, după ce a evoluat acum cîțiva ani în tricoul lui Inter­na­țio­nal.
# Oaspeții aveau în gînd să cîștige acest meci pe final, ban­ca tehnică a echipei cerîndu-i lui Hanca, la ultima schimbare, să părăsească terenul pe partea opusă, pe unde el era, de altfel, mai aproape de a ieși afară.
# Ultimul meci dintre cele do­uă echipe, disputat sezonul tre­cut în Liga I, la Mioveni, în retu­rul campionatului, s-a terminat tot 0-0, tot după o dominare a galben-verzilor.
# Valentin Coșereanu a fost schimbat la pauza din cauza unor dureri la inghinali, dureri de care jucătorul se plîngea și la final.
# Pe banca de rezervă a Mioveniului au rămas pînă la finalul partidei portarul Octavian Popescu și jucătorii de cîmp Că­tălin Crețu, Marian Miulescu și Bogdan Stoica.
# De partea cealaltă, la oas­peți, au făcut degeaba depla­sa­rea la Mioveni portarul Botoșer și jucătorii de cîmp Vagner, Pe­triș și Dîlbea.
# Centralul Robert Dumitru a fost ajutat la margini de Alexan­dru Vodă, din Alba, și Adrian Po­pescu, din Craiova. Rezervă de arbitru a fost musceleanca Cris­­tina Dorcioman.
# George Zaharia a debutat la Mioveni într-un meci de cam­pionat, după ce mai jucase în Cupă, la Severin. Sîmbătă, Za­ha­ria a evoluat în ultimul sfert de oră.

Neaga, Dică, Mărgăritescu, în tribune

Flavius Stoican nu s-a putut baza în meciul de sâmbătă pe trei dintre jucătorii importanți ai echipei: Adrian Neaga, Andrei Mărgăritescu și Emil Dică. Au fost indisponibili din cauza unor probleme medicale, însă au ținut să fie alături de coechipieri, venind înainte de meci la ves­tiare, iar apoi ur­mărind par­ti­da de la tribu­na I, unde au stat alături de doi dintre ju­ni­ori, pe primele rânduri.

Stoican, eliminat pe final

Antrenorul gazdelor, Flavius Stoican, a văzut finalul jocului din tibune, acesta fiind eliminat în ultimele minute. Tehnicianul a fost dat afară de pe bancă în urma unor proteste, ci nu a injuriilor aduse arbitrului. Stoican nu a vrut inițial să iasă afară, însă, după câteva minute, a părăsit spațiul tehnic, văzând că arbitrul nu dă drumul la joc cu el în teren, dar nu înainte de a mai da o indicație la margine lui Boboc.

Robert Dumitru a fost pușcărie

Arbitrul Robert Dumitru a reușit să enerveze pe toată lumea în meciul de la Mio­veni, astfel că, la finalul par­tidei, s-a trezit contestat atât de oaspeți, cât și de gazde. Dacă mureșenii nu s-au putut plânge decât că la final, centralul nu a judecat corect timpul de prelungiri și timpul în care nu s-a jucat în acestea. Gazdele, în schimb, îi pot imputa brașoveanului mai multe lucruri. Au fost astfel mai întâi o sumedenie de faulturi judecate pro Tg. Mureș foarte ușor, fie la dueluri la care nu trebuie să se dea nimic, fie la dueluri ce trebuiau judecate pro gazde. În plus, Robert Dumitru a acordat și galbene aiurea Mioveniului, iar pe oaspeți i-a privat de acordarea lor în unele faze.

Observator de arbitri – singura femeie din conducerea CCA

La meciul de la Mioveni a fost delegat ca observator de arbi­tri singura femeie aflată în con­ducerea Comisiei Centrale de Arbitri. Este vorba de Fevronia Ion, fostă arbitră, aceasta stând în tribună la meci alături de colegul din CCA, Cornel Sorescu, care este, totodată, președinte al AJF Argeș.

Articol scris de Silviu Mihai

Marius ANGHEL 12 Nov. 2012, 16:56 Campionat
Pe aceeași temă