Echilibru până la final, la Reșița. Metalul și CS Mioveni s-au împiedicat reciproc în cursa de urmărire a liderului

Marius ANGHEL 06 Apr. 2015, 11:51 Campionat

Așa cum Claudiu Niculescu prevedea, partida de la Reșița, dintre Metalul și CS Mioveni, a fost una echili­brată și până la urmă s-a terminat 0-0, după un meci disputat cu ocazii și de o parte, și de alta.

CS Mioveni a făcut un meci bun în această deplasare, nu s-a apărat și a avut mai mult inițiativa, însă ocaziile mari le-au ratat gazdele pe final. Practic, timp de 75 de minute, gazdele nu au intrat în careul lui Popescu, însă în ultimul sfert de oră au ratat două bune oportunități de a înscrie.

Galben-verzii au început bine și puteau deschide scorul încă din minutul 2, însă Negoiță l-a găsit în ofsaid cu o pasă în fața porții pe Honciu. Primele 15 minute au aparținut fără doar și poate oaspeților, care au avut multe recuperări și încercări de a scăpa pe contraatac, dar și combinații și pase bune în jumătatea adversară. Apoi gazdele au echilibrat, fără însă a se apropia de poarta lui Popescu, jocul disputându-se unde­va la mijlocul terenului.

Repriza a II-a început în aceeași manieră, cu un joc excelent al argeșenilor în primele 15 minute, pe fondul unor greșeli și nesiguranțe ale mijlocașilor și apărătorilor reșițeni. Mioveniul putea să și marcheze, dar Mazilu și Honciu au fost impreciși din poziții bune. În ultimul sfert de oră, gazdele s-au trezit și au forțat, ratând câteva ocazii mari. Portarul Popescu, care până atunci șomase, a fost însă la post în fața lui Crețu, Manole și Dandea, iar partida s-a terminat echitabil, 0-0.

Pentru gazde, remiza nu a picat tocmai bine, pentru că au pierdut un tempo important în lupta cu Timișoara pentru promovare, însă pentru Mioveni punctul luat a venit bine, înaintea derbiului de vineri cu Timișoara.

METALUL REȘIȚA    0
CS MIOVENI        0

Zimmermann (cpt.) – R. Cristian, Hlinca, Dandea, Anițoiu – Ad. Ionescu (D. Enescu ’65) – I. Szabo, Feher, L. Manole – Buhăescu, Cl. Ionescu (V. Crețu ’60)
Rezerve neutilizate: S. Ciucă – I. Popescu, I. Tătaru, B. Szijj, Ciucur
Antrenor: Daniel Oprița

Oct. Popescu – Cip. Negoiță, Calvin, I. Rada, Ed. Stoica – Răuță (cpt.), Mîrzeanu – V. Mazilu (A. Popa ’90+1), Honciu, M. Galan (Ursu ’77) – Năstăsie (Nilă ’77)
Rezerve neutilizate: F. Croitoru – Căt. Stan, Bg. Stancu, L. Todea
Antrenor: Claudiu Niculescu

Stadion: „Mircea Chivu” (Reșița); Spectatori: 300; Arbitru: Paul Unimatan (Zalău); Asistenți: Cristian Nicolae Lucaci (Baia Mare) și Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca); Jucătorul meciului: Victor Mazilu.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

Culisele meciului:

# Vremea a fost ideală pentru fotbal, sâmbătă, la Reșița, tem­peraturile termometrelor ară­tând 11-12 gra­de. În tribune au venit la meci aproximativ 300 de spectatori.
# Galeria gazdelor nu și-a susținut favoriții în acest meci pentru pri­ma dată în acest campionat, pro­testând la adresa finanțatorului Rufă, care nu s-a implicat destul la echipă și a rămas cu datorii la jucători.
#  Din lotul Mioveniului deplasat la Reșița au făcut parte și Ionuț Biceanu și Dani Iancu, însă cei doi nu au fost opriți în lotul de 18 și au văzut meciul de la tribuna oficială.
# Lângă cei doi a luat loc Claudiu Bălan, fost jucător al Mioveniului în turul campionatului, acestuia rezilindu-i-se contractul în iarnă, pentru că nu a confirmat așteptările. Atacantul se antrenază cu Metalul și e foarte aproape să semneze cu re­șițenii.
# La gazde a evoluat și fostul atacant al Mioveniului Claudiu Ionescu, acesta fiind la reșițeni de două sezoane. Jucătorul a fost schimbat în­să în minutul 59.
# Un alt jucător care are legătură cu Argeșul și a fost în teren pentru Reșița a fost Adrian Ionescu, mijlocaș care a jucat pentru FC Argeș și care a debutat în Trivale, în Liga I, sub comanda lui Moldovan și a lui Telu Stancu.
# În fine, tot titular, dar jucând 90 de minute, la Metalul a fost și Leonard Manole, fost jucător al lui FC Argeș și fotbalist care în vară a cochetat cu Mioveniul, fiind la un pas să fie transferat de galben-verzi.
# Antrenorul principal al gazdelor, Daniel Oprița, nu are licența de antrenor, astfel că el a fost trecut pe foaia de joc ca fiind delegatul echipei, în timp ce principal a fost Leontin Doană.
# Reșițenii au avut în teren doi jucători Under 21, Florin Anițoiu (născut 94 – titular – a jucat tot meciul) și Leonard Manole (născut 93 – titular – a jucat tot meciul).
# De partea cealaltă, la CS Mioveni, Under 21 au fost titulari Ionuț Mîrzeanu, care a jucat tot meciul, Victor Mazilu, care a fost schimbat în minutul 90, iar în repriza a doua  a mai intrat, în minutul 76, și Octavian Ursu.
# Galben-verzii au fost urmăriți la acest meci și de oficialii clubului, președintele Consiliului Director, Dumitru Olteanu, și președintele executiv Constantin Stancu venind împreună la Reșița.
# Gazdele au greșit foaia de joc făcută de delegat la începutul partidei, trecîndu-le jucătorilor băgați pe teren alte numere. Pînă la urmă, la intervenția arbitrului, aceștia au completat foaia cu numerele corecte de pe tricouri.
# Pe banca de rezerve a gazdelor au rămas până la finalul partidei portarul Silviu Ciucă și jucătorii de câmp Ionuț Popescu, Ionuț Tătaru, Bogdan Szijj și Alexandru Ciucur.
# De partea cealaltă, la Mioveni, au făcut degeaba deplasarea la Reșița portarul Flavius Croitoru și jucătorii de câmp Cătălin Stan, Bogdan Stancu și Lucian Todea.  

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 06 Apr. 2015, 11:51 Campionat
Pe aceeași temă