După Săndoi și Cornățeanu, Cosmin Petruescu nu vrea să-l „demită” și pe Daniel Oprița: „Sigur știe ce trebuie făcut”. ASU Poli are mari probleme de lot pentru jocul de la Mioveni

Marius ANGHEL 27 Mar. 2019, 15:57 Campionat

ASU Politehnica vine după un succes impresionat cu Petrolul (scor 3-0), dar are o situație complicată înainte de meciul cu CS Mioveni. Cosmin Petruescu nu poate contra pe nu mai puțin de opt jucători, din diverse motive. Timișoreni au avut noroc în ultimele runde, deoarece le-au prins pe FC Argeș și Petrolul cu probleme, drept urmare, s-a ajuns și la schimbări de antrenori. Acum, Petruescu speră să nu îi facă probleme și lui Daniel Oprița.

Pentru acest meci Cristian Ene este suspendat. Accidentați sunt Plămadă, Schieb, Munteanu, dar și Motreanu, care s-a pregătit separat. Ionuț Coadă a reînceput antrenamentele normale și va fi în lot, în timp ce Ursu a plecat din cauza unui deces în familie, iar Dros încă nu s-a întors de la naționala Moldovei.

Petruescu se așteaptă la un meci greu la Mioveni, vineri, de la ora 18:00. „Ne așteaptă o partidă dificilă, în ciuda faptului că echipa Mioveniului este aparent liniștită din punct de vedere al obiectivului, nu luptă nici la promovare, nici pentru evitarea retrogradării. Ei au un proiect pe termen mediu, din ce am înțeles, anul viitor vor încerca să promoveze în prima ligă. Transferurile din aceasta iarnă o confirmă, sunt jucători cu prezențe în Liga 1. Hergheligiu, Măzărache, care sunt în atac alături de Ayza și Balint, plus mijlocașul central Boboc. În ciuda faptului că au făcut doar cinci puncte în acest mini-retur, ca și noi, de altfel, rămân o echipă incomodă, cu experința. Dar, cu toate acestea, suntem optimiști, trebuie să recunoaștem că avem un moral mai bun ca la precedentele partide”, a precizat Petruescu în cadrul conferinței de presă organizate astăzi.

Cosmin Petruescu, prieten cu Oprița

După ce Emil Săndoi (FC Argeș) și Mugurel Cornățeanu (Petrolul) și-au terminat mandatele de antrenori la echipele unde erau pe bancă după meciurile cu ASU Poli, Cosmin Petruescu speră ca Daniel Oprița, și el sub presiunea rezultatelor la CS Mioveni, să nu pățească la fel. „Daniel este prietenul meu. Ne-am întâlnit și sezonul trecut la Liga a 3-a, eu antrenor la Lugoj, el la Reșița. Am avut câteva schimburi de opinii. Este un antrenor foarte bun, preocupat, tânăr. Cu siguranță, nu este nici el mulțumit de rezultate. Nu am vorbit în ultimul timp, dar știu sigur că știe ce trebuie făcut pentru a redresa situația. Noi, la Politehnica, putem să ne considerăm privilegiați din punctul acesta de vedere”, a precizat Petruescu despre schimbările dese de antrenori din liga secunda și despre faptul că ASU Politehnica le dă credit antrenorilor, chiar dacă nu au rezultatele așteptate.

După înfrângerea suferită de CS Mioveni în urmă cu două etape, 1-4 acasă cu Chindia, Daniel Oprița a spus că e gata să plece dacă se dorește acest lucru. În runda următoare, Mioveniul n-a câștigat nici cu Energeticianul, obținând doar o remiză, scor 0-0, la Petroșani.

Jucătorii, încrezători, dar realiști

Fotbaliștii echipei sunt cu moralul bun după succesul cu Petrolul. Cât despre tineri, un plus de motivație vine și de la faptul că partida e televizată și se pot remarca.

„Anticipăm un meci greu la Mioveni. Am încredere, cred că prin munca depusă la antrenament, cu atitudine și determinare, putem obținem un rezultat pozitiv. Mergem încrezători, sper să ne întoarcem cu maximul din această partidă. Nu pot să zic ne motivează mai mult televizarea, dar este o șansă în plus să fim observați”, a precizat Călin Jurj.

Alexandru Cherecheș știe că victoria cu Petrolul nu trebuie să „îmbete” echipa. „În primul rând, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ după această victorie. Nu am realizat mare lucru… Trebuie să confirm rezultat cu Petrolul și să mergem la Mioveni cu ambiția de a câștiga. Trebuie să încercăm să scoatem un rezultat pozitiv, deși știm că ne va așteptam o echipă bună și nu va fi totul ușor. Moralul nostru a crescut după această victorie”, a precizat Cherecheș.

Înaintea desfășurării etapei a 27-a, CS Mioveni se află pe locul 7 în Liga 2, cu 39 de puncte. ASU Poli e pe poziția a 14-a, cu 30 de puncte, la patru lungimi peste ultimele două echipe aflate pe locurile retrogradabile. Meciul de la Mioveni are loc vineri, de la ora 18:00.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 27 Mar. 2019, 15:57 Campionat
Pe aceeași temă