După retrogradare, ACS Poli e „îngropată” în litigii pierdute cu foștii jucători. Cui trebuie să dea urgent bani

Marius ANGHEL 08 Jun. 2018, 18:50 Campionat
După retrogradare, ACS Poli e

ACS Poli trece, cu siguranță, prin cea mai grea perioadă din viața clubului. După retrogradare, care înseamnă și un „la revedere” de la potul din drepturile TV, unul gras la prima ligă și foarte mic la liga secundă, gruparea timișoreană îndrăgită de primarul Nicolae Robu are tot mai multe litigii pierdute cu jucătorii neplătiți. De altfel, înainte de ultima etapă din play-out, alb-violeții și-au luat adio de la trei fotbaliști în urma deciziilor comisiilor. Acum, au pierdut un proces cu Cristian Scutaru, jucător plecat de un an de la club, care a jucat între timp și la UTA, cât și la ASU Poli!

Săptămâna trecută, ACS Poli a pierdut la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor procesele cu Alexandru Țigănașu, Alexandru Ciucur și Gabriel Vașvari. Cei trei au devenit liberi de contract, deși ar fi avut o înțelegere valabilă și sezonul viitor, iar clubul trebuie să le achite cât mai repede salariile pentru lunile ianuarie-martie. Miercurea aceasta, post-retrogradare, clubul a pierdut un proces cu Cristian Scutaru, jucător care anul trecut, în iunie, a ajuns la final de contract cu echipa antrenată la vremea aceea de Ionuț Popa.

Clubul are drept la recurs, dar nu are cum să câștige decât timp: „Pretenții financiare – Admite excepția lipsei calității de reprezentant al pârâtului a SC Maior, Ciucur & Asociații, prin avocat Paul F. Ciucur invocate de reclamant. Admite cererea reclamantului. Obligă pârâtul la plata sumelor, reprezentând prima pentru calificarea în finala Cupei Ligii, sezonul 2016/2017 si pe cea cu titlul de primă pentru salvarea de la retrogradare sezonul 2016/2017. Obligă pârâtul la plata sumei de 455 lei, reprezentând taxa de procedură. Cu recurs în cinci zile de la comunicare. Pronunțată în sedința din 06.06.2018”, este decizia CNSL.

Scutaru nu e singurul în situația aceasta

Cei de la ACS Poli mai au de plătit prima pentru calificarea în finala Cupei Ligii și pentru salvarea de la retrogradare și altor jucători. Singurii care au primit aceste sume au fost jucătorii care între timp, din iunie 2017 și până în prezent, și-au reziliat contractele cu clubul. Cei care au terminat atunci înțelegerile cu ACS Poli, precum Scutaru, au rămas fără bani, la fel ca și cei rămași la echipă și sezonul acesta.

Clubul timișorean retrogradat în Liga 2 nu s-a simțit presat pentru aceste prime, deoarece, deși sunt trecute în contractele jucătorilor, nu erau un aspect care să pună probleme la licențiere, ca și salariile. De altfel, în urmă cu câteva luni, Cătălin Straton a depus memoriu pentru același lucru. Ca fapt divers, sumele nu sunt deloc mici. Ionuț Popa a avut 10.000 de euro doar prima de salvare, încasată la despărțirea de club.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 08 Jun. 2018, 18:50 Campionat
Pe aceeași temă