Dumitru Olteanu: „Adversarii să se teamă cînd aud de noi!”

Mihai Andries 21 Mar. 2013, 11:31 Campionat
Dumitru Olteanu:** „Adversarii să se teamă cînd aud de noi!

La CS Mioveni a început din acest sezon reconstrucția, iar în următorii ani oficialii echipei își doresc să formeze o echipă competitivă, care să inspire teamă atunci când ad­versarii îi vor auzi numele. Președintele CD al clu­bului, Dumitru Olteanu, vrea să ia lucrurile pas cu pas, adică întâi să își facă o echipă puternică și un stadion mo­dern și de-abia apoi să se atace din nou promovarea în Liga I.
 
Domnule președinte, ce se poate spune după primele rezul­tate din retur?

– Au fost două meciuri în care am obținut două rezultate bune. Acestea le dau un moral bun ju­cătorilor pentru perioada viitoare și în special pentru meciul din week-end, de la Timișoara. Ne așteptam la aceste rezultate, de­­oarece aveam încredere în e­chipă că va începe bine acest re­tur de campionat. Sigur, dacă eram mai atenți, obțineam chiar trei puncte din deplasarea de la Oradea. Dar, una peste alta, e un început satisfăcător, cu acest egal și această victorie cu UTA, care ne arată că suntem pe un drum bun. Trebuie însă să fim re­aliști și să scoatem tot ce se poa­te  în continuare. Să nu ui­tăm că în primele trei etape a­vem ca adversari numai echipe care și-au anunțat intențiile de a promova: Bihor, UTA, Timișoa­ra. După aceste trei etape vom sta două etape, ceea ce nu este un lucru bun.
 
Amicalurile sunt amicale, oficialele sunt oficiale

În amicalurile din iarnă nu au fost mulțumitoare rezultatele. Ce e schimbat în acest început de campionat?

– Față de perioada de pregă­tire, nu s-a schimbat nimic. Ami­calurile sunt amicale, iar meciu­rile oficiale sunt oficiale. Nu am fost interesați de rezultate. Im­por­tant era ca jucătorii să acu­mu­leze la pregătire fizică și apoi prin pregătirea tactică de la me­ciuri să ajungă la un vîrf de formă la începutul campiona­tu­lui.

Ce v-au spus antrenorii î­nainte de începerea sezonului?

– Am discutat cu banca teh­nică, și antrenorii mi-au spus că băieții au pregătirea corespun­ză­­toa­re, că stagiul de la Sinaia  a fost benefic și că tot ce au a­cumulat în timpul iernii se va ve­dea în campionat. În amicalu­rile disputate, toți fotbaliștii au avut cam aceleași număr de minute jucate. Toți au avut șanse egale să arate ce pot, iar pe final an­tre­norii au creionat și un prim unsprezece.

Ce așteptări sunt de la retur?

– Am anunțat că nu suntem la promovare. Noi dorim să refa­cem, să reconstruim echipa, ro­lul antrenorilor fiind acela de a îm­bina tinerețea unor jucători cu ex­periența altora. Ne dorim ca, prin formarea acestei echipe, ori­­­cărui lot pe care îl întîlnim să-i fie teamă de CS Mioveni. Toți să se teamă de noi atunci când le vom fi adversar!

Au venit mai mulți jucători ofensivi

S-au făcut în această iarnă mai multe transferuri…

– În analiza de la sfîrșitul tu­rului, ne-am dat  seama că a­vem cîteva puncte ne­vralgice. Unul  era atacul, aici stăteam cel mai rău. Ne-am orientat însă ra­pid și am adus mai mulți jucători de atac care să ne ajute în retur: Dragalina, Arnăutu, Ayza și Vin­tilă. Toți au un profil ofensiv și au dat randament. sunt achiziții bu­ne, care ne vor ajuta și în urmă­torul an competițional.

Haideți să-i luăm pe nou-ve­niți pe rînd! Arnăutu…

– Este singurul dintre ei care are contract pînă în vară, și apoi este delegat de o altă e­chipă. Dar vom încerca să-l păs­trăm. E un pic mai delicat, întru­cît apar­ți­ne Severinului, însă vom face tot posibilul să rămînă.

Dragalina…

– Este jucătorul nostru. Va fi și la anul la echipă.

Dragu…

– Este un fundaș stînga, adus de Stoican. A început mai greu în pregătire, apoi a arătat că are valoare și eu sper să continue.

Ciucă…

– După plecarea lui Dănă­la­che, l-am adus pe el. Nici la por­tari nu am stat foarte bine în tur. Așa că l-am adus pe Ciucă, a venit și Popa și l-am promovat și pe Oprea. Ciucă a prins echipa la meciul cu UTA și a arătat că are calități. Sper să confirme.

Ayza…

– Ayza e, de fapt, în revenire la echipă. Este exact jucătorul pe care îl știam, cu care îți faci trea­ba. E muncitor, e util echipei, chiar dacă are acum o vîrstă.

25 de jucători împrumutați

În această iarnă s-a realizat o colaborare cu Albota. Care sunt condițiile acestei colaborări?

– Am fost solicitați de primarul din Albota să-l ajutăm în această perioadă. Dînsul are o bază ma­terială acolo bine pusă la punct, în care a făcut investiții, și era pă­cat să stea nefolosită. În plus, este un lucru bun pentru acești jucători să evolueze la Liga a III-a. Am împrumutat acolo 25 de ju­cători pentru trei luni. Cei de la Albota se descurcă cu arbitrii și cu alte cheltuieli, iar noi cu jucă­to­rii și antrenorii Ianovschi și Preda. Este o colaborare bene­fică, cred eu, între Mioveni și Al­bo­ta, iar dacă lucrurile vor mer­ge bine, o vom continua. Avem un nucleu bun acolo și s-a văzut la primul meci. 99% dintre ei sunt copii de 17 ani. O să vedem a­cum po­tențialul lor și sperăm ca în timp să crească în valoare și să facă pasul către echipa ma­re a Mioveniului.

Ce s-a întîmplat cu echipa a doua?

– Echipa a doua are acum în componență jucătorii ce au ră­mas în afara lotului trimis la Al­bota și va continua în Liga a IV-a. În ultima echipă chiar au învins în campionat. Antrenori sunt Ia­novschi și Preda și ei chiar fac un efort în plus pînă în vară să se ocupe de ambele echipe.

Când se poate vorbi din nou de promovare la Mioveni?

– Deocamdată, să ne așezăm puțin, să creștem acești copii. Momentan ne preocupă și infra­structura clubului, pentru că se vor derula cîteva investiții majo­re. Astfel, se va monta sistemul de încălzire la gazon, va fi în­locuit gazonul și va fi refăcut dre­najul. Acestea două din urmă vor fi făcute în parteneriat cu Fe­derația Română de Fotbal, pe un proiect UEFA, în urma căruia federația va da 140.000 euro, iar restul Consiliul Local. De ase­me­­nea vom acoperi tribunele I și  a II-a la stadion. După ce vom construi apoi echipa, atunci vom putea discuta de promovare. Dar deocamdată trebuie să ne așezăm să facem lucruri temei­nice pentru viitor.
 
Coproprietate pentru Coșereanu

În această iarnă, de la echipă a plecat Coșereanu, un jucător produs de club. În ce condiții a fost transferat?

– Coșereanu era la final de con­tract cu CS Mioveni. El nu și-a dorit să prelungească contracul. Sigur, era simplu să îl blocăm pe jucător trei luni, să nu-l lăsăm să joace. Așa, i-am dat drumul de acum la Chiajna și suntem co­pro­prietari la el. Dacă ei îl vor transfera, vom primi și noi bani.

Ce jucători mai pot face în vi­itor pasul în Liga I, de la CS Mio­veni?

– Sunt cîțiva jucători cu calități, unii dintre ei sunt chiar la loturile naționale de juniori, Mazilu, Po­pescu, Boboc, Biceanu, Du­mi­trache. Eu zic că într-un an sau doi vor face pasul spre Liga I. Depinde însă de ei ce vor face în continuare, dacă vor fi serioși și dacă vor avea determinare atunci când vor intra pe teren.

 

Articol scris de Silviu MIHAI

Mihai Andries 21 Mar. 2013, 11:31 Campionat
Pe aceeași temă