Dulce revanșă, joc sclipitor: Chindia – UTA 4-2! Neguț & co. au răzbunat toate eșecurile cu arădenii din ultimii ani

Autori: Ionuț MARIN, Marius ANGHEL Publicat: 15 Oct. 2018, 16:20 Actualizat: 15 Oct. 2018, 16:22 Campionat

În zi de mare sărbătoare, Chindia a arătat ca o echipă din play-off-ul Ligii 1. „Prima repriză e cea mai bună a noastră de când am venit eu la Târgoviște”, l-am citat pe Viorel Moldovan, după a cincea victorie consecutivă în campionat, 4-2 cu UTA.

Revanșa așteptată de fani și alimentată cu suferințele din ultimele sezoane, în fața arădenilor, a fost dulce și frumoasă. Mai ales că Târgoviștea a început practic condusă, după lobul lui Rus (12), din pasa de manual a lui Pop. Fază frumoasă a UTA-ei, singura din tot meciul. Chindia a urcat imediat, iar Liviu Mihai (15) și Neguț (28) au anunțat golul egalizator. Semnat tot de Neguț, din centrarea lui Florea (33). După șapte minute, Chindia a trecut la conducere: Novac (40) l-a executat pe Bodea cu un șut din afara careului. În finalul reprizei, UTA a tremurat la ocaziile lui Neguț (42, 44).

La reluare, puștiul-minune al gazdelor, marcator în ultimele jocuri de acasă, și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor. 3-1 (53), gol Șerban, după un șut al MVP-ului Neguț scos de Bodea. Florea (62) l-a nimerit pe goalkeeper-ul arădean, din poziție unu contra unu, iar pe contraatac Rus a făcut imediat 2-3, pe o greșeală a lui Aioani.

Au urmat minute bune de suspans pe „Eugen Popescu”. Tot Neguț a rezolvat emoțiile (82), iar finalul a fost urmărit de spectatori în picioare: Chindia a făcut spectacol, merita si un penalty, la Rogoveanu, și să mai înscrie, la șansele bune din prelungiri, dar s-a terminat (doar) 4-2, succes care îi duce pe roș-albaștri la un punct de primele locuri, ocupate acum de Clinceni și Snagov.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – UTA ARAD   4-2
Cristian Neguț 33′, 83′, Daniel Novac 40′, Andrei Șerban 53′ / Ciprian Rus 12′, 66′

Aioani – Martac, C. Dinu, Dudea, D. Dumitrașcu – Andr. Șerban (Rogoveanu 80′), D. Novac, Liv. Mihai (cpt.), Crinel Stoica (Mihaiu 66′) – Cr. Neguț, D. Florea (Andr. Lungu 73′)
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – Acasandrei, Gîșă, Nisipeanu
Antrenor: Viorel Moldovan

Rob. Bodea – R. Iuga, Al. Manea, S. Benga, Copaci – Cubleșan (Dav. Popa 53′), Coulibaly, L. Oprea, Vădrariu (Cr. Matei 42′, Petra 58′) – Cip. Rus (cpt.), Al. Pop
Rezerve neutilizate: R. Zamfir – N. Janos, D. Dan, Suslak
Antrenor: Ionuț Popa

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște); Arbitru: Claudiu Marcu (Constanța); Asistenți: Alexandru Mihailă (Râmnicu Vâlcea) și Erchian Ionus (Constanța).

26 puncte în 12 etape a strâns Chindia (locul 3), cu unul mai puțin decât primele clasate Academica Clinceni și Sportul Snagov (ambele cu câte 27)

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Cătălin Clopotaru / FC Chindia Târgoviște

Autori: Ionuț MARIN, Marius ANGHEL Publicat: 15 Oct. 2018, 16:20 Actualizat: 15 Oct. 2018, 16:22 Campionat
Pe aceeași temă