Dulca vede echitabil egalul cu FC Argeș: „Ploaie și rafalele de vânt ne-au dezavantajat”. „Puternica” Petrolul, așteptată să fie învinsă la Petroșani

Marius ANGHEL 05 Sep. 2018, 14:59 Campionat
Dulca vede echitabil egalul cu FC Argeș:

La fel ca FC Argeș, nici Energeticianul nu a putut urca pe podiumul Ligii 2 la finalul etapei a 5-a. Echipa care joacă la Petroșani ar fi avut nevoie de trei puncte din meciul desfășurat la Pitești pentru a se instala pe locul 2 sau 3, însă a obținut doar un egal alb, scor 0-0, marți seară, astfel că a ajuns doar pe locul 5, cu 10 puncte.

Dacă omologul său, Emil Săndoi, a dat indicații din tribună, fiind suspendat două etape, Cristian Dulca a stat pe bancă la meciul cu FC Argeș și și-a coordonat jucătorii de la nivelul gazonului, însă nu a reprezentat un plus. Energeticianul a avut un început de joc mai bun în deplasarea de pe stadionul „Nicolae Dobrin”, însă a cedat inițiativa spre finalul primei părți, iar în a doua repriză a jucat mai mult pe contraatac, fără să-și creeze situații bune de a puncta.

La final, Dulca a declarat că rezultat de egalitate este unul echitabil, însă a mai spus că ploaia și vântul care au intervenit în repriza a doua a contribuit și ele la acest scor.

„Știam că ne așteaptă un meci greu în compania unei echipe de tradiție a fotbalului românesc. Am întâlnit o echipă care are în componență mulți jucători cu experiență, fotbaliști pe care i-am antrenat și în trecut. Mă refer la Buhăescu și Raul Costin. Au un antrenor experimentat. Din păcate, în a doua parte a jocului a venit această ploaie și rafalele astea de vânt care ne-au dezavantajat, pentru că ne propusesem să avem o posesie și să jucăm prin construcție la finalizare. Am reușit în anumite momente. Și FC Argeș și-a creat câteva ocazii de a marca. Știam că vor juca cu mingi lungi pe vârfuri pentru a câștiga mingea a doua. Ne-am pregătit pentru acest joc. Am avut și noi o ocazie mare, dar, până la urmă, rezultatul este echitabil. Nu este ușor să joci contra vântului. Altfel apreciezi mingiile”, a spus, după meci, Dulca.

Antrenorul Energeticianului a vorbit și despre lupta la promovare. Pentru moment, Universitatea Cluj și Petrolul, considerate principalele favorite, neavând un start bun de sezon. „Este un campionat al ligii a doua extrem de puternic prin aceste echipe de tradiție, U Cluj, UTA, Farul, FC Argeș. Păcat că nu promovează patru echipe. Este un campionat disputat și fiecare meci este la un alt nivel față de campionatul trecut. Cred că lupta pentru promovare se va decide pe finalul sezonului. Noi avem ca obiectiv promovarea, însă nu e ușor să faci o echipă în cinci-șase săptămâni, chiar dacă am făcut transferuri bune. Trebuie puțină răbdare și multă muncă. Sperăm încet, încet, să jucăm un fotbal de calitate și să și câștigăm”, mai spus Cristian Dulca.

Își dorește foarte mult victoria cu Petrolul

După rezultatul de egalitate obținut la Pitești, 0-0 cu FC Argeș, Energeticianul a ajuns să aibă 10 puncte în clasament după cinci etape și să ocupe locul 5 în clasament, la egalitate cu UTA și Chindia, arădenii situându-se pe locul 3. În etapa următoare, Energeticianul primește vizita Petrolului, sâmbătă, de la ora 15:00.

„Cu Petrolul jucăm acasă, în fața propriilor suporteri, și ne dorim foarte mult victoria. Petrolul este o echipă puternică, cu multe investiții făcute. Din punctul meu de vedere, echipele momentului sunt Snagovul și Chindia. Îi asigurăm pe suporterii noștri că vom face totul să luăm cele trei puncte”, a spus Dulca despre meciul următor, cu Petrolul.

Marius ANGHEL 05 Sep. 2018, 14:59 Campionat
Pe aceeași temă