Dulca și „studenții” s-au întâlnit cu suporterii înaintea meciului cu Gloria Buzău: „Le-au transmis băieților ceea ce își doresc de la ei”. „U” Cluj așteaptă noi achiziții

Marius ANGHEL 24 Aug. 2019, 14:06 Campionat

„U” Cluj a ajuns pe loc retrogradabil după desfășurarea primelor meciurile ale etapei a 4-a, iar echipa antrenată de Cristian Dulca nu va avea deloc un adversar facil în acest weekend, pentru a scăpa de această rușine. Ardelenii o vor întâlni duminică, de la ora 15:30, la Târgu Mureș, fără suporteri în tribune, pe SCM Gloria Buzău, liderul dinaintea acestei runde, o formație nou-promovată care are punctaj maxim după primele trei partide desfășurate.

Clujenii vin după eșecul de la Pitești, 0-1 cu Campionii FC Argeș, au doar trei puncte acumulate până acum, obținute chiar la primul joc desfășurat pe teren propriu în aceast sezon, tot pe Trans-Sil, după un sec 3-0 cu Viitorul Padurii. În ciuda acestui lucru, „studenții” continuă să privească optimiști spre viitor, în timp ce antrenorul Cristian Dulca nu este speriat de realizările Gloriei din primele trei meciuri: victorii pe linie, 7-0 cu Sportul Snagov, adică cel mai mare scor înregistrat în acest sezon, 10-1 golaveraj și poziția de lider.

„Am făcut o analiză a jocului de la Pitești, pe care, din păcate, l-am pierdut. Nu am reușit ceea ce ne-am propus, să nu luăm gol și să încercăm să marcăm pe posesia noastră, chiar dacă am avut două ocazii mari, prin Dican. Acela este un meci care a trecut și nu ne mai interesează. Jucătorii s-au pregătit foarte bine, la fel ca până acum, iar datoria lor este să aibă o reacție, să răspundă printr-o evoluție foarte bună în partida cu Buzăul. Este o echipă care nu a pierdut niciun meci, care vine cu un moral bun, fără presiune, care nu are niciun obiectiv anul acesta. Va fi, așadar, o întâlnire dificilă, una pe care, din nefericire, noi o vom juca tot în deplasare, la Târgu Mureș, fără spectatori. Cred că aportul lor ar fi fost ideal, deoarece contează foarte mult să ai în spate 3.000 – 4.000 de oameni. Sper să depășim cu bine aceste etape, să scoatem maximum din fiecare joc, dar cel mai important este jocul de duminică, pe care trebuie să îl câștigăm. Gloria Buzău este o formație nouă, cu jucători cu experiență în Liga 1, cum sunt Dragoș Balauru, Vali Alexandru sau Marius Ioniță. Este un campionat foarte greu, Liga 2 are un statut aparte, cu agresivitate, multe mingi lungi, așa că datoria noastră este să ne adaptăm acestor condiții”, a spus Dulca, citat de site-ul Universității Cluj.

Dulca: „Nu sunt dezamăgit de achiziții, pentru că s-au pregătit exemplar cu toții”

În această săptămână, antrenorul s-a întâlnit cu suporterii și le-a cerut susținere, dar a precizat și faptul că noile achiziții mai au nevoie de timp pentru acomodare. În plus, a mai spus că așteaptă un atacant și un fundaș stânga.

„Când totul merge bine, ești apreciat, dar atunci când nu sunt rezultate e normal ca suporterii să reacționeze. Am avut o discuție cu fanii, marți, în Parcul „Babeș”, le-au transmis băieților ceea ce își doresc de la ei. Până la urmă, trebuie să ai o atitudine bună în timpul partidelor, chiar dacă nu compensezi cu o tehnică pe măsură. Nu sunt dezamăgit de achiziții, pentru că s-au pregătit exemplar cu toții. Așteptam, însă, mult mai mult de la ei, deoarece e normal să ne dorim mai mult. Cui îi place să piardă, până la urmă? Într-adevăr, s-au făcut transferuri însemnate și ar fi nevoie de timp suplimentar pentru acomodare, omogenizare, cristalizarea relațiilor de joc. Campionatul a început, însă, așa că avem nevoie de rezultate! Nu am temeri, îmi asum munca și greșelile! Nu putem merge la nesfârșit cu înfrângeri sau cu un joc foarte prost, dar am încredere în echipă, pentru că demonstrează la antrenamente că se poate! Pe de altă parte, tocmai asta ne îngrijorează, oarecum, că la antrenamente totul iese bine, iar la joc nu reușim să ne concentrăm pe toate fazele și apar mici greșeli individuale, colective, dar care fac diferența. Până nu semnăm actele, nu pot vorbi despre sosirea altor jucători noi! Îmi mai doresc un atacant și un fundaș stânga, pentru că suferim pe anumite posturi”, a mai declarat Dulca.

Gavra: „Este un campionat mult mai puternic decât cel trecut”

Atacantul Cristian Gavra e încrezător că echipa va arăta altfel cu Buzăul. „Ne-am revenit destul de greu după înfrângerea de la Pitești. Am început campionatul rău, dar sunt convins că vom arăta altfel. Am muncit foarte bine săptămâna aceasta și suntem încrezători înaintea întâlnirii cu Gloria Buzău, suntem pregătiți să luăm cele trei puncte. E un meci important pentru noi, ca toate celelalte. Până acum ne-au lipsit golurile. Am marcat de trei ori în etapa a doua, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, dar în rest nu ne-am prea creat ocazii. Ce-i drept, sunt și mulți jucători noi, așa că va mai dura puțin până vom forma o echipă. Este un campionat mult mai puternic decât cel trecut, sunt echipe bune, care și-au completat loturile cu jucători de Liga 1. Pentru cei vechi, a rămas dezamăgirea ratării promovării, dar trebuie să o luăm de la început, e un nou sezon, e o nouă șansă! Trebuie să ducem Universitatea în Liga 1, acolo unde îi e locul! Nu mai avem scuze, nu mai avem voie să facem pași greșiți! Suporterii sunt alături de noi și vor să vadă că ne dăm interesul, că avem atitudine, că jucăm cu inima pentru „U”. Eu sper ca de la meciul cu Buzăul să se vadă toate aceste lucruri”, a spus Gavra, citat de site-ul Universității Cluj.

Takacs: „Nu ne sperie victoria lor din etapă trecută”

Rareș Takacs a revenit în primul „11” după o accidentare mai veche și spune că nu se teme de adversarul de sâmbătă și de scorul pe care l-a înregistrat în etapa trecută. „Ne-am pregătit foarte bine săptămâna aceasta și cred că vom face un meci foarte bun duminică. S-au adus mulți jucători, s-au schimbat multe lucruri la club într-o perioadă foarte scurtă și încă avem probleme de omogenizare, dar ne vom reveni. Gloria Buzău nu are un obiectiv, joacă fără presiune, de plăcere. Categoric nu ne sperie victoria lor din etapă trecută. Am câștigat meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, la fel putem să îl câștigăm și pe acesta. Am trecut cu brio peste accidentare și sunt bucuros că pot juca din nou pentru Universitatea Cluj. Sper ca în următoarele meciuri să ajung la forma optimă”, a completat Takacs.

 „U” Cluj și SCM Gloria Buzău vor fi la primul lor meci direct. După desfășurarea primelor partide ale etapei a 4-a, clujenii au picat pe locul 17, cu 3 puncte, iar buzoienii au ajuns pe poziția a 2-a, cu 9 puncte.

Foto: Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 24 Aug. 2019, 14:06 Campionat
Pe aceeași temă