„Dublă” Sportul Studențesc – Victoria Brănești

21 Aug. 2009, 10:14 Campionat

Stabilirea programului turului IV din Cupa României a condus la situația în care Sportul Studențesc și Victoria Brănești se vor confrunta de două ori în mai puțin de o săptămână.

 

Prima dată sâmbătă, în Regie, studenții vor primi vizita elevilor lui Ilie Stan într-o partidă contând pentru etapa a II-a din Liga II, pentru ca miercuri alb-negrii să facă deplasarea la Brănești pentru meciul de cupă.

 

Prima întâlnire dintre cele două formații a avut loc anul trecut, tot în turul IV al Cupei României, "Gașca Nebună" câștigând cu 2-0, prin golurile marcate în prima repriză de Andrei Stângă (foto, în albastru). De altfel, echipa pregătită la vremea respectivă de Adrian Falub a avut un parcurs excelent în competiția KO, ajungând până în sferturile de finală, fază în care a cedat greu în fața campioanei en-titre, CFR Cluj, scor 1-0. De menționat că Sportul a eliminat în optimi Steaua, cu același scor cu care trecuse de Victoria, 2-0.

 

Sâmbătă, autorul celor două goluri de anul trecut, Andrei Stângă, nu va fi pe teren. Atacantul revine după o accidentare și nu este complet refăcut. Față de etapa precedentă, noul antrenor al studenților, Tibor Selymes, se va putea baza și pe serviciile lui Lucian Cazan și Florentin Cruceru. Primul nu a jucat la Chiajna din pricina suspendării în urma cartonașului roșu primit în penultima etapă a sezonului trecut, pe finalul meciului FCM Bacău -Sportul 4-3, iar cel de-al doilea a semnat în cursul acestei săptămâni un nou contract cu echipa din Regie.

 

Înfrângerea din prima etapă suferită în fața Concordiei, după o partidă în care au ratat numeroase ocazii de gol, îi va motiva în plus pe studenți. Obiectivul lor pentru acest meci e fără îndoială obținerea primei victorii a sezonului.

 

De cealaltă parte, Victoria Brănești vine după un debut senzațional în Liga a II-a, 5-2 cu FC Snagov. Nimeni nu trebuie să se lase însă păcălit.Chiar dacă ilfovenii se află doar la prima prezență în eșalonul secund din istoria lor, Ilie Stan are la dispoziție o echipă în care se îmbină tinerețea și exuberanța cu experiența unor jucători precum Stoicescu, Eduard Nicola și Coman, ce își dorește să demonstreze că succesul din prima etapă nu a fost întâmplător.

 

Partida va fi condusă de o brigadă de arbitri avându-l la centru pe Dragoș Istrate din București, iar la cele două linii pe Ciprian Geambazu din Bușteni și Ionuț Borcan Ionuț  din Ploiești

 

PRONOSTIC X

 

Gazdele pleacă în această partidă ca favorite certe, însă au arătat în primul meci al sezonului că întâmpină probleme la finalizare, în timp ce ilfovenii au demonstrat un apetit ofensiv deosebit.

 

 

ECHIPE PROBABILE

 

Sportul Studențesc: Viciu – Ciupe, Patrichi, Lung, Cazan – Costin Gheorghe, Irimia, Cruceru, Ferfelea – Postolache, Curelea(cpt.). Antrenor: Tibor Selymes

 

Victoria Brănești: Stoicescu – M. Rotaru, Sg. Bar, Isac, Ed. Nicola – Ispir, Olariu, A. Chiriță(cpt.), V. Nicoară – I. Coman, Val. Alexandru. Antrenor: Ilie Stan

 

articol scris de Florin ALBOIU

21 Aug. 2009, 10:14 Campionat
Pe aceeași temă