„Dubla” lui Ionuț Năstăsie îi aduce Argeșului o victorie facilă în Colentina, cu Daco-Getica. Echipa lui Nicolae Dică se apropie de podium

Marius ANGHEL 08 Sep. 2019, 10:57 Campionat

Campionii FC Argeș a legat pentru a doua oară în acest sezon două victorii, acum ambele cu câte două goluri marcate, după ce sâmbătă, la București, s-a impus cu 2-0 în meciul cu Daco-Getica.
Dubla lui Ionuț Năstăsie a urcat echipa antrenată de Nicolae Dică pe locul 5, permițându-i să se apropie la doar două puncte de a doua clasată, care promovează direct, CS Mioveni.

 

Echipa piteșteană pregătită de Nicolae Dică a deschis scorul destul de repede în Colentina, în urma unei combinații la în fața careului între Cătălin Barbu și Ionuț Năstăsie, acesta din urmă rămânând singur cu portarul și deviind mingea pe lângă Began la momentul oportun. Era minutul 13 și Argeșul reușea să intre în avantaj.

Până la pauză, alb-violeții mai puteau marca încă o dată prin Andrei Blejdea, care a reluat spectaculos spre poarta bucureștenilor, însă mingea șutată de atacant nu a prins cadrul porții.

După pauză, gazdele au avut o mare șansă de a restabili egalitatea, însă portarul Răzvan Ducan a scos din vinclu șutul lui Neacșu. Însă cei care au marcat au fost tot piteștenii. Cu o jumătate de oră înainte de finalul partidei, jucătorii lui Dică și-au dublat avantajul de pe tabelă în urma unei faze fixe. Blejdea a fost agățat în careu de portar, după ce acesta a întârziat să iasă și să rețină când Prodan i-a făcut semn, astfel că arbitrul central a dictat penalty. Ionuț Năstăsie a transformat cu siguranță în minutul 59 și avea să reușească dubla în dreptul său, dar și să stabilească rezultatul final, fiindcă Matiș și Buhăescu nu au fost inspirați să înscrie la ocaziile importante pe care le-au avut în ultimele minute.

În ultimul sfert de oră, Daco-Getica a evoluat în inferioritate, după ce Liviu Gheorghe a fost eliminat direct pentru o talpă pusă pe piciorul lui Nini Popescu.

A debutat Andrei Prepeliță

Cu ocazia acestui meci, Nicolae Dică i-a oferit prilejul să debuteze la noua echipă a Piteștiului și lui Andrei Prepeliță, mijlocaș care a început fotbalul profesionist la FC Argeș și care a semnat cu trupa alb-violetă cu o zi înaintea meciului, după ce în ultimele două luni s-a pregătit sub comanda lui Dică.

Prepeliță a intrat pe teren în minutul 70, în locul lui Andrei Blejdea, mutarea făcută de Dică fiind și una de a conserva rezultatul.

DACO-GETICA BUCUREȘTI – CAMPIONII FC ARGEȘ   0-2
Ionuț Năstăsie 13′, 59′ – penalty

Began – Rob. Neacșu (S. Alexe 83′), Rz. Prodan, Puțaru, Voineag (Jica 34′) – Mih. Stancu, Tudorică (cpt.), Iani, Gab. Răducan (M. Mihai 57′) – Liv. Gheorghe, Raph. Stănescu
Rezerve neutilizate: Gurău – R. Zamfir, F. Paraschiv, C-tin. Dedu
Antrenor: Marius Baciu
Eliminat: Liviu Gheorghe 76′ (roșu direct)

Ducan – Tofan, Motroc, Șerbănică, Mușat – I. Șerban, Brînzan – Matiș, I. Năstăsie (cpt.)(N. Popescu 64′), Blejdea (Prepeliță 70′) – Ct. Barbu (Buhăescu 83′)
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – Oancea, Turda, Dănescu
Antrenor: Nicolae Dică

Stadion: Juventus (București); Arbitru: Eduard Ioniță (Galați); Asistenți: Florian Alexandru Vișan (Galați) și Doru Zamfir (Slatina); Rezervă: Vasile Buzea (București); Observatori: Bogdan Zanfirescu (Botoșani) și Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

În urma acestui rezultat, Daco-Getica a rămas cu 6 puncte și a căzut pe locul 13, în timp ce Campionii FC Argeș a acumulat 12 puncte, a egalat-o pe UTA, care are un meci mai puțin disputat, și a urcat pe locul 5. În următoarea etapă, bucureștenii joacă în deplasare la SCM Gloria Buzău, sâmbătă, de la ora 11:00, iar piteștenii o întâlnesc pe Rapid duminică, de la ora 15:30. Până atunci însă, echipa lui Nicolae Dică are meci și în Turul 4 al Cupei României, miercuri, de la ora 16:30, la Flacăra Horezu. Daco-Getica a fost eliminată din Cupă runda trecută, de Rapid.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 08 Sep. 2019, 10:57 Campionat
Pe aceeași temă