Dorul de fotbal bate ploaia și frigul. La Chindia – FC Brașov au venit mai mulți spectatori decât la Steaua – Chiajna

Marius ANGHEL 27 Sep. 2015, 19:12 Campionat
Dorul de fotbal bate ploaia și frigul.** La Chindia - FC Brașov au venit mai mulți spectatori decât la Steaua - Chiajna

Târgoviștea trăiește și respiră fotbal, oricât s-ar bate unii sau alții cu pumnii în piept că în municipiul reședință de județ iubitorii de sport au alte priorități. Ultimul exemplu, de ținut minte, sâmbătă, 26 septembrie 2015: 1.000 de oameni au venit în tribunele stadionului „Eugen Popescu” pe o vreme urâtă, cu reprize de ploaie și vânt, pentru a o susține pe Chindia în meciul cu FC Brașov, în etapa a 5-a a Ligii 2.

Adică mai mult, sau comparabil, ca cifră, cu asistența de la Steaua – Chiajna, de la Arena Națională. Despre locuri acoperite nu poate fi vorba pentru simplii spectatori: cele câteva cabine de la tribuna I sunt rezervate oficialilor și presei, așa că și dacă ar vrea să plătească pentru a viziona un meci în condiții decente când vremea nu e prietenoasă, microbiștii dâmbovițeni n-ar avea soluții.

Chiar dacă nu sunt gălăgioși, ca la Vâlcea, Mioveni sau, mai aproape, Moreni, spectatorii de la Târgoviște își susțin, în felul lor, echipa favorită. Cu aplauze răzlețe și cu sufletul, cum a fost cazul și sâmbătă. De sub o mare de umbrele, pe care ar fi trebuit să o vadă și cei care conduc orașul și județul, s-au revărsat încurajări și speranțe.

Da, omul care iubește Chindia cu adevărat a fost ieri pe stadion. Nici la oficiala cu locuri în ploaie, nici sus, unde s-ar fi amestecat cu ziariști și observatori, nu i-am văzut pe asociați sau pe reprezentanții lor. Nota bene pentru galeria Commando Dracula, 25 de puști au cântat pentru Chindia.

P.S. Oare când vom avea și noi, la Târgoviște, un stadion modern? De cinci ani auzim aceleași povești, doar oratorii s-au schimbat…

Articol scris de Ionuț MARIN

Marius ANGHEL 27 Sep. 2015, 19:12 Campionat
Pe aceeași temă