Dorinel Munteanu are încredere că forța fizică a jucătorilor săi nu va fi schimbată de pauza forțată: „4-5 zile de liniște și de îngrijire a familiei nu afectează cu nimic”

Marius ANGHEL 14 Mar. 2020, 12:06 Campionat
Dorinel Munteanu are încredere că forța fizică a jucătorilor săi nu va fi schimbată de pauza forțată:**

La CSM Reșița, Dorinel Munteanu a sistat, pentru moment, antrenamentele până marți după-amiază din cauza pandemiei de coronavirus. Însă, până atunci, se așteaptă să se vadă cum evoluează această criză, iar, dacă va fi cazul, va amâna și mai mult revenirea jucătorilor la club.

Munteanu spune că jucătorii săi sunt bine pregătiți fizic și că nu vor resimți lipsa antrenamentelor dacă vor lua o pauză de patru-cinci zile. Antrenorul echipei din Valea Domanului speră încă ca elevii săi să îi asculte indicațiile și să nu iasă în locuri publice pentru a risca o infectare cu COVID-19.

„Este o situație specială, dar ne-am aliniat normelor și am decis ca să las echipa până marți după-masă să meargă acasă, să se liniștească mental și, în funcție de ce se va întâmpla, voi decide dacă vom continua să stea acasă sau vor reveni la antrenamente. Așteptăm deciziile FRF-ului sau ceea ce se va întâmpla în următoarele zile. Am stat de vorbă cu jucătorii străini din lot. Cei care au vrut să plece acasă, le-am permis acest lucru. Din fericire avem doar doi, Acka și Luboya, iar dacă vor reuși să plece acasă, le-am luat bilete de avion. Dar vor veni și ei la program, fiindcă dacă se decide să reluăm antrenamentele vor veni la echipă.

Nu ne avantajează, dar nici nu ne dezavantajează această situație, fiindcă este o situație globală, pentru toate echipele. Noi, din punct de vedere al pregătirii, nu avem nicio problemă, fiindcă echipa e foarte bine pregătită în cele două stagii din această iarnă, așa că 4-5 zile de liniște și de îngrijire a familiei nu afectează cu nimic. Fiecare se gândește la sănătatea lui și a familiei sale. Așa sper eu și sunt convins că așa vor face”, a spus Dorinel Munteanu la Radio Reșița..

CSM Reșița traversa un moment bun în acest început de an în Liga 2, după ce înregistrase două victorii consecutive (4-1 la Târgu Jiu cu Pandurii și 1-0 la București cu Rapid) și urcase deasupra pozițiilor retrogradabile.

După 24 de etape, CSM Reșița ocupă locul 15, ultima care asigură menținerea în Liga 2, cu 24 de puncte, tot atâtea câte are și echipa de sub ea, Concordia Chiajna. Trupa antrenată de Dorinel Munteanu ar fi trebuit să joace sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, chiar cu Concordia. Până la finalul lunii martie avea programate jocuri cu Turris Oltul Turnu Măgurele (deplasare, 21 martie) și ASU Politehnica Timișoara (acasă, 28 martie).

Președintele CSM Reșița, Cristian Bobar, a spus zilele trecute că are informații că această suspendare a Ligii 2 se va prelungi și după finalul lunii martie, primul termen dat de FRF. „Se pare că, momentan, decizia este până în 31 martie, dar, din ce se aude, se va mai prelungi, cred eu, această situație și se va continua cu campionatul închis”, a declarat Bobar.

Foto: Eduard VÎNĂ‚TORU / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 14 Mar. 2020, 12:06 Campionat
Pe aceeași temă