Doar o remiză (norocoasă) pentru Brăila!

09 Sep. 2012, 11:51 Campionat
Doar o remiză (norocoasă)** pentru Brăila!

După frumoasa victorie cu 4-2 obținută la Târgoviște în prima etapă, se părea că partida de pe teren propriu cu Unirea Slobozia, nou promovată în liga a doua, va fi una fără absolut nicio problemă pentru CF Brăila. Ei bine, pe teren lucrurile nu au stat deloc așa! Ialomițenii au arătat ca o echipă care a știut ce vrea, și au reușit să revină de la 0-2 (!!) fiind chiar foarte aproape să plece cu toate cele trei puncte puse în joc, în ciuda faptului că brăilenii au avut nenumărate ocazii să câștige.

Cea mai controversată fază a partidei a avut loc chiar în minutul 93, atunci când Adrian Mihalcea a scăpat singur în careul brăilean și a fost faultat clar faultat de Ochia în propria suprafață de pedeapsă! Dar centralul Adrian Paraschiv a considerat că atacantul ialomițean a simulat faultul, și în locul unui penalty, clar ca lumina zilei, văzut până și din elicopter, centralul i-a acordat cartonașul galben atacantului Unirii și astfel oaspeții au fost văduviți de șansa de a obține toate cele trei puncte puse în joc!

Dar ce s-a întâmplat până atunci a ținut mai mult de un film SF, în care brăilenii au marcat de două ori, aveau 2-0 în minutul 18, iar ocazii de gol au fost din abundență la ambele porți. După un prim sfert de oră, destul de anemic, Rusu și-a făcut singur o minge la 16 metri, după care a șutat fără speranțe pentru portarul Dobre: 1-0. După ce Bunduc a apărat cu greutate șutul expediat de Luca, de la 6-7 metri de poartă, elevii lui Alin Pânzaru au majorat diferența diferența pe tabela de marcaj. Frunză l-a angajat excelent pe același Rusu în careul oaspeților, iar brăileanul a șutat de la 14 metri, imparabil, în colțul lung al porții oaspeților: 2-0 (min. 18)!

Brăilenii au controlat apoi prima repriză cu autoritate, iar în minutul 31, tot Rusu a mai înscris o dată, dar golul a fost anulat: brăileanul a pătruns în careu, l-a driblat și pe portarul Dobre, mingea protejată de Câmpeanu a intrat în poartă, dar asistentul Cosmin Vatamanu a anulat golul pe motiv că Adrian Câmpeanu l-a faultat pe linia porții (!?) pe Soare!

Dar chiar și în aceste condiții, cei aproximativ 1.500 de spectatori sperau la o victorie cu un scor fluviu a brăilenilor! Nu a fost însă să fie așa, deoarece ialomițenii au ieșit mult mai hotărâți de la vestiare și fața jocului s-a schimbat! Unirea a atacat în valuri poarta brăileană, și după ce Ibrian a ratat de puțin ținta (min. 54), a venit și primul gol al oaspeților. A fost o centrare în careul brăilean, Bunduc a boxat mingea care a ajuns la Florea, iar mijlocașul ialomițean l-a lobat pe portarul Brăilei cu o minge de la 25 de metri care s-a oprit direct în plasă: 2-1. Jucătorii de la CF Brăila rămân și în continuare în stare inactivă, iar în minutul 66 se produce minunea: Luca a trimis în plasă o minge bâlbâită de fundașii brăileni, și oaspeții încep să viseze frumos: 2-2! La faza imediat următoare Bălțoi a scăpat singur spre poarta Unirii Slobozia, toată lumea a văzut mingea în plasă, însă șutul acatantului brăilean a șters bara din stânga porții oaspeților și a ieșit afară (min. 67).

De aici încolo a început un meci nerecomandat cardiacilor, cu brăilenii asediind poarta oaspeților, dar portarul Dobre a apărat magistral șuturile lui Bălțoi (min. 74) și Rusu (min. 76), același jucător intervenind foarte bine și la centrarea lui Frunză (min. 81). Hotărâți să marcheze golul victoriei, brăilenii neglijează apărarea, iar în minutul 87 Bunduc scoate incredibil o minge expediată de la 16 metri de Viorel Gheorghe! A urmat apoi faza cu penalty-ul neacordat oaspeților, și astfel s-a terminat la egalitate, 2-2, un meci pe care CF Brăila l-a avut în mână dar a trebuit să se mulțumească cu un singur punct!

Pentru CF Brăila urmează acum două săptămâni de pauză, deoarece Callatis Mangalia și FCM Bacău (următoarele lor adversare) s-au retras din campionat, urmând apoi partida tot de acasă cu Săgeata Năvodari, de pe 29 septembrie.

În partida de la Brăila cele două echipe au avut următoarele alcătuiri:

CF Brăila: Bunduc – Bosoi, Ignat, Ivan, Sânmărtean (min. 55: Spiridon) – Pungă, Ochia, Pușcașu (min. 82: Braha), Frunză – Rusu, Câmpeanu (min. 62: Bălțoi). Antr: Alin Pânzaru.
Unirea Slobozia: Dobre – Stan, (min. 38: Roșu), Soare, Lorincz, Florea – Macare, Ivașcă (min. 61: L. Mihai), Luca, Ibrian (min. 74: Bogdan) – V. Gheorghe, Ad. Mihalcea. Antr: Marin Dună.

Au arbitrat (în general bine): Adrian Paraschiv (București) – Paul Dimancea (Constanța) și Cosmin Vatamanu (București)

Articol scris de Marcel SÂNPETRU

09 Sep. 2012, 11:51 Campionat
Pe aceeași temă