Divinitatea și-a întors din nou fața către Miroslava. Kerezsy: „Poate fi semnul redresării noastre. În tur am trecut prin aceeași situație”

Marius ANGHEL 13 May. 2018, 14:19 Campionat

Antrenorul Științei, Adrian Kerezsy, a declarat la finalul meciului cu ASU Poli Timișoara, câștigat sâmbătă cu 2-1, că divinitatea și-a întors din nou fața către echipa sa, care pierduse anterior multe meciuri nemeritat. De această dată, însă, Miroslava s-a impus cu un gol marcat în al treilea minut al prelungirilor, iar succesul păstrează Știința cu șanse mari în lupta pentru menținerea în eșalonul secund.

„Cum în alte meciuri am avut ghinioane, se pare că a ieșit soarele și pe strada noastră. Șansa s-a întors de partea noastră și am reușit să câștigăm în prelungiri. Am întâlnit o echipă foarte bună, dar am jucat și noi bine, ne-am creat ocazii, ei au avut șansele lor, dar în cele din urmă am reușit să obținem o victorie crucială. Am crezut în victorie până în ultimul moment și îi felicit pe băieți pentru caracterul de care au dat dovadă”, a declarat Adrian Kerezsy.

Acesta a readus în discuție seria foarte bună a echipei sale din finalul anului trecut, începută cu un egal în deplasare, pe terenul formației Luceafărul Oradea. Ca și acum, echipa era atunci într-un moment greu și traversa o criză de rezultate.

„Le-am spus băieților că și în tur am trecut prin aceeași situație. Eram într-un moment greu, nimeni nu ne dădea nicio șansă și totuși am avut acea serie foarte bună din finalul anului, începută după o remiză la Oradea. Acum poate fi la fel. Acest succes cu ASU Poli poate fi semnul redresării noastre, un moment de care trebuie să profităm. Am avut o săptămână teribil de grea, cu un eșec la Pandurii, decesul socrului meu, cu bulversări la nivelul vestiarului, dar acum trebuie să trecem peste toate aceste probleme și să luptăm până la capăt pentru a ne salva de la retrogradare”, a conchis Kerezsy.

Prodana: „O greșeală în defensivă a făcut diferența”

De cealaltă parte, antrenorul interimar al Politehnicii, Iulian Prodana, a pus eșecul pe seama lipsei de concentrare la finalizare: „Acesta e fotbalul, nu se joacă pe ocazii, ci pe goluri. Ne-am creat mai multe șanse de a marca, dar dacă nu dai gol, se întoace roata. O greșeală în defensivă a făcut diferența astăzi”.

Sorescu: „Pentru asta am muncit de mic copil, să joc la cel mai înalt nivel”

Mijlocașul Deian Sorescu, jucător care va îmbrăca tricoul lui Dinamo din vară, a declarat că de mic copil visa la un transfer la o echipă de top. „Pentru asta am muncit de mic copil, să joc la cel mai înalt nivel, la o echipă de top. Este un pas mare pentru mine, îmi doresc să mă pregătesc foarte bine și să demonstrez ce valoare am”, a spus Sorescu.

Suporterii Timișoarei au cântat tot meciul

Meciul dintre Știința și ASU Poli Timișoara a fost devansat cu două ore pentru a le da posibilitatea fanilor echipei oaspete să ajung la stadion în timp util, în condițiile în care trenul a sosit în Iași cu puțin timp înainte de ora 11.00. Fanii lui ASU Poli, în număr de aproximativ 30, au avut un răspuns pe măsură și au creat o atmosferă foarte frumoasă în tribunele stadionului din Uricani. Suporterii timișoreni au cântat tot meciul, chiar și la final, după ce echipa favorită a pierdut, arătând un atașament extrem față de elevii lui Prodana.

„Le mulțumim suporterilor, au făcut un gest enorm să vină până aici, cu trenul, atâtea ore, pentru a ne susține. Trebuie să le mulțumim. Din păcate, nu am reușit să le oferim un rezultat bun”, a spus Deian Sorescu, la final.

La finalul etapei a 34-a, Știința Miroslava se află pe locul 17, retrogradabil, cu 34 de puncte, iar ASU Poli e pe locul 7, cu 48 de puncte. În intermediara de săptămâna viitoare, Știința joacă acasă, de la ora 11:00, cu Sportul Snagov, iar Timișoara o întâlnește pe teren propriu, de la ora 18:00, pe Foresta Suceava.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: Știința Miroslava

Marius ANGHEL 13 May. 2018, 14:19 Campionat
Pe aceeași temă