Miroslava respiră! Știința a învins ASU Poli în prelungiri, printr-un autogol și păstrează șanse de a evita retrogradarea

Marius ANGHEL 13 May. 2018, 12:00 Campionat

Știința Miroslava continuă să spere la un loc în Liga 2, după victoria dramatică obținută în fața lui ASU Poli Timișoara, scor 2-1 (1-1), sâmbătă, la Uricani, în etapa a 34-a. Ieșenii au marcat golul victoriei în al treilea minut al prelungirilor, cu ajutorul stoperului oaspeților, Bilia, care și-a introdus balonul în propria poartă, la capătul unei faze confuze.

Prima mare ocazie a partidei a aparținut gazdelor, Taciuc nimerind bara din stânga a porții lui Dascălu, cu un șut din vole, după o centrare perfectă din stânga a lui Agrigoroaei (12). Oaspeții au replicat prin Sorescu, tânărul jucător acontat deja de Dinamo fiind la originea a două bune situații. În minutul 32, mijlocașul stânga al lui ASU Poli a șutat periculos din afara careului, dar portarul Târnovanu a fost la post, iar un minut mai târziu l-a găsit cu o centrare perfectă la bara a doua pe Giuricici, dar lovitura de cap a acestuia din urmă a fost scoasă de la rădăcina barei de portarul Științei.

Gazdele aveau să deschidă scorul în minutul 35, prin Asăvoaei, mijlocașul venit de la CSM Poli învingându-l pe Dascălu cu un șut frumos, la colțul lung, din interiorul careului, lateral stânga.

Ieșenii nu s-au bucurat prea mult de avantajul de pe tabelă, iar în minutul 41 oaspeții au reușit egalarea prin Nicolae Vasile. Mijlocașul dreapta al Timișoarei a recuperat balonul după o greșeală a portarului Târnovanu și a șutat de la marginea careului, balonul poposind în plasă după ce a fost ușor deviat de Bucur. Gazdele puteau intra totuși în avantaj la pauză, dar Taciuc (43) a ratat execuția din careu, singur cu portarul Dascălu.

Debutul reprizei secunde a aparținut echipei oaspete, care a avut câteva acțiuni periculoase cu Nicolae și Sorescu în prim plan. Lazea a irosit, însă, ocazia meciului, în minutul 55, „lobul” său de la 35 de metri, după o ieșire neinspirată din poartă a lui Târnovanu, nimerind bara.

Ultimul sfert de oră a aparținut Științei, care a pus o presiune constantă pe adversar și a ratat de puțin golul în minutul 75, prin Izmană, care a șutat în portar, din doar doi metri. Gazdelor le-a trecut glonțul pe la ureche în minutul 80, când Sorescu, excelent găsit de Nicolae, a șutat puțin pe lângă poarta lui Târnovanu, dintr-o poziție bună.

În cele din urmă, insistența gazdelor a fost răsplătită cu un (auto)gol uriaș, ce poate cântări enorm în economia luptei pentru supraviețuire. În al treilea minut al prelungirilor, stoperul Bilia s-a pripit fața liniei porții și a scăpat balonul în propria poartă, la capătul unei faze confuze.

Golul a declanșat nebunia în tribune și pe teren, jucătorii, antrenorii și stafful echipei din Miroslava au început să viseze din nou frumos, după o serie de rezultate negative ce părea să nu se mai sfârșească. Victoria a reaprins speranța la Miroslava, iar elevii lui Adrian Kerezsy au nevoie de un nou succes, în intermediara de miercuri, cu Sportul Snagov, pentru a-și menține intacte șansele de supraviețuire. Golul din minutul 90+3 a readus Miroslava din liga a treia, unde ar fi fost, practic, la un rezultat de egalitate și totul depinde de acum înainte doar de ieșeni. Dacă vor ști să gestioneze acest moment bun de după succesul cu ASU Poli și vor elimina tensiunile interne, ieșenii se pot salva de la retrogradare, cu atât mai mult cu cât au și șansa unui program favorabil până la final.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Miroslava

ȘTIINȚA MIROSLAVA – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA   2-1
Robert Asăvoaei 35′, Dănuț Bilia 90+3′ – autogol / Vasile Nicolae 41′

Târnovanu – Andr. Chindriș, H. Crișan (cpt.)(Nemțanu 65′), Seb. Bucur, Agrigoroaei – Săvoaia – Viorică, Taciuc, Căruță (Izmană 59′), Asăvoaei – Țapu (Buhăcianu 56′)
Rezerve neutilizate: Turiță – Ed. Sandu, Iovu, Ambrosie
Antrenor: Adrian Kerezsy

Dascălu – Motreanu, Bilia, Krausz, Ghinescu – Poparadu – Giuricici (Schieb 65′), Lazea (Taub 75′), Vas. Nicolae, Sorescu – I. Plămadă
Rezerve neutilizate: Bordei – Al. Prodana, D. Radu, Măd. Ursu, Gașpar
Antrenor: Iulian Prodana

Stadion: Comunal (Miroslava – Iași);  Arbitru: Mihai Amorăriței (Câmpina); Asistenți: Cristian Voicu (Focșani) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț).

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: Știința Miroslava

Marius ANGHEL 13 May. 2018, 12:00 Campionat
Pe aceeași temă