Adrian Kerezsy, numit antrenor la nou-promovata în Liga 3 Rapid Brodoc. Mai mulți juniori de la Poli Iași vor fi împrumutați la clubul din Vaslui

Narcis POHOAȚĂ 15 Jul. 2022, 12:20 Liga 3
Adrian Kerezsy, numit antrenor la nou-promovata în Liga 3 Rapid Brodoc. Mai mulți juniori de la Poli Iași vor fi împrumutați la clubul din Vaslui

Echipa vasluiană Rapid Brodoc, nou-promovată în Liga 3 în această vară, va fi pregătită începând din această săptămână de antrenorul ieșean Adrian Kerezsy.

În vârstă de 61 de ani, Kerezsy este antrenor în cadrul Academiei Politehnica Iași și a pregătit în ultimii ani echipa de juniori mari a clubului din Copou.

Mai mulți juniori de la Poli Iași vor juca sub formă de împrumut la Rapid Brodoc

Adrian Kerezsy nu va merge cu mâna goală la Brodoc, urmând să aibă în lot mai mulți juniori ieșeni, în baza unei colaborări între Brodoc și Poli Iași.

Pe lângă cei trei juniori care joacă din iarnă la Brodoc și care au promovat cu echipa – Gabriel Pară, Matei Filip și Ștefan Cuibuș, toți născuți 2003, la nou-promovata din Vaslui vor evolua în sezonul viitor, sub formă de împrumut, alți cinci juniori de la Academia Politehnica Iași: Octav Budeanu (născut 2003), Mario Baban (2003), Tudor Cucoș (2004), Eric Călin (2004) și Ionuț Grigoriu (2004).

În cărți pentru un împrumut la Brodoc era și Rareș Nazare, însă acesta ar putea ajunge la Știința Miroslava, la fel ca și Alexandru Azoiței.

”Am ajuns la un acord cu echipa din Brodoc, echipă la care vor evolua și câțiva dintre juniorii din cadrul Academiei din Copou. Acești copii vor avea, astfel, ocazia să joace într-un campionat mai puternic, de seniori. În zilele în care nu vom efectua antrenamente la Vaslui, voi face antrenamente cu juniorii ieșeni în Abator, pentru a-i ține în priză”, a explicat, pentru Liga2.ro, antrenorul Adrian Kerezsy.

  • În cariera sa, Adrian Kerezsy a mai fost antrenorul principal al echipei Știința Miroslava, în 2017-2018, când aceasta activa în Liga 2, dar a fost și antrenor secund la Poli Iași.

Juniorii vor avea continuitate

Managerul Academiei Politehnica Iași, Cezar Honceriu, a explicat de ce s-a ales varianta Brodoc și a precizat că juniorii lui Poli vor fi monitorizați în permanență chiar și de stafful echipei mari, condus de Claudiu Niculescu.

”Am găsit această soluție foarte bună pentru acești jucători, să joace un an sub formă de împrumut la Brodoc, pentru a avea continuitate. Pe lângă antrenamentele efectuate acolo, juniorii noștri vor face multă individualizare la Iași cu antrenorul Adrian Kerezsy, care va rămâne în cadrul Academiei Politehnica Iași. Obiectivul echipei va fi menținerea în Liga a 3-a și o participare meritorie în campionat, iar obiectivul copiilor noștri va fi să-și câștige în primul rând locul în echipă, să joace cât mai multe meciuri, iar la final de sezon să fie ceruți de echipe de Liga a 2-a. Noi îi vom urmări la fiecare meci, vom trimite din staff-ul echipei mari să-i vadă, vor fi monitorizați în permanență. Cea mai bună soluție la care s-a ajuns, pentru că ne dorim ca acești copii născuți 2003 și 2004 să aibă continuitate. Ei termină junioratul și nu au soluții să joace într-un campionat de seniori, de aceea mulți renunță, iar noi nu vrem lucrul acesta, vrem ca juniorii noștri să continue cariera fotbalistică”, a declarat Honceriu.

Academia ieșeană a urcat în acest an pe locul 18 din 50 în clasamentul național întocmit de FRF pe anul 2022, o urcare de cinci poziții față de 2021.

  • Rapid Brodoc este campioana Ligii a 4-a Vaslui în această vară și a participat la barajul de promovare în Liga 3 cu Sportul Oneşti (Bacău), cu care a terminat la egalitate în deplasare, scor 3-3, în tur, iar pe teren propriu, în retur, s-a impus cu 4-3.

Narcis POHOAȚĂ 15 Jul. 2022, 12:20 Liga 3
Pe aceeași temă