Dinamo II sparge gheața după 5 etape

23 Oct. 2011, 09:46 Campionat

Într-un meci jucat la Buftea, Dinamo II a reușit să întrerupă seria neagră și a obținut prima victorie după mai bine de 40 de zile. În partida de astăzi, „câinii mici” au câștigat mai categoric decât o arata scorul (3-1) împotriva Farului Constanța. Formația de la Malul Mării era neînvinsă din 3 septembrie, iar atunci a pierdut tot în deplasare, la CS Otopeni.

Oaspeții s-au instalat la conducerea ostilităților încă din startul partidei și au avut prima mare ocazie prin Adrian Pătulea (22), care a șutat puțin pe lângă dintr-o poziție excelentă. Deschiderea de scor s-a produs la cealaltă poartă și asta grație unei faze lucrate de Raphael Stănescu și Georgian Păun. Ultimul a primit o minge foarte bună în careu, a driblat doi fundași ai Farului și l-a învins pe Toma printr-un șut din interiorul careului (31).

Doar 5 minute mai târziu, același Georgian Păun putea să reușească „dubla”, însă a fost blocat în ultimul moment de către căpitanul constănțenilor, Liviu Ștefan. Dinamoviștii au intrat cu avantaj minim la cabine, chiar dacă Ștefan Ciobanu a mai avut o mare ocazie până la pauză. În minutul 41, vârful Farului a fost găsit excelent în careu, însă lovitură sa de cap a fost respinsă de către Pena.

La reluare, nici nu s-au așezat bine echipele în teren și Dinamo II și-a dublat avantajul. Nelu Bucă a primit o pasă excelentă din partea aceluiași Raphael Stănescu, a driblat tot ce i-a stat în cale, chiar și pe goalkeeper-ul Toma și a trimis în poarta goală (48).

Echipa lui Marian Pană a dat semne de revenire în minutul 60, când Pătulea a profitat de o minge bâlbâită în careu și a redus din diferență. Mai mult, în minutul 65, Robert Neagoie a avut șansa egalării, însă a executat extrem de slab o lovitură liberă de la 20 de metri.

Băieții lui Flavius Stoican nu au mai așteptat alte cadouri și au atacat în valuri. Acțiunile lor au avut succes în minutul 70, când a fost stabilit și scorul final: 3-1 pentru Dinamo II. Ultima reușită a „câinilor” a purtat semnătura aceluiași duo de la golul precedent, cu Stănescu în poziție de servant, iar Bucă în cea de marcator.

Deși a mai avut două mari ocazii în finalul meciului, prin Badea (89) și Ivanovici (90), Farul nu a mai putut face nimic pentru a evita prima înfrângere după 6 meciuri în Liga a 2-a.

Dinamo II – Farul Constanța 3-1 (1-0)
Au marcat: G. Păun (31), Bucă (48, 70)/ Pătulea (60)

Dinamo II: Al. Pena – Cazacu, A. Nițu (’80 M. Ioniță), R. Crișan, Mușat – Scărlătescu (’74 Scărlătescu) , Bucșă (cpt.), R. Stănescu, G. Păun – Bucă, L. Ganea (’63 Mișu)
Antrenor: Flavius Stoican

Farul: M. Toma – Posteucă, L. Dobre, L. Ștefan (cpt.), V. Sandu (’77 I. Călin )- Al. Paraschiv, R. Stăncioiu, Sascău (’56 R. Neagoe), Ivanovici – Pătulea, Șt. Ciobanu (’59 Ghe. Badea)
Antrenor: Marian Pană

articol scris de Gabriel MORARIU

foto: Marius ANGHEL

23 Oct. 2011, 09:46 Campionat
Pe aceeași temă