Dinamo II, „groggy” în 2012

08 Apr. 2012, 19:01 Campionat

Sâmbătă se anunța ziua revenirii pentru echipa pregatită de tandemul Ion Marin – Florentin Petre. Într-un meci care a contat pentru etapa a XX-a, formația secundă din Ștefan cel Mare întâlnea pe teren propriu pe Astra II Giurgiu. Echipa giurgiuveană, poziționată bine în topul ligii secunde, nu avea nimic de pierdut și a arătat un joc dezinvolt. Cei care trebuiau să tragă tare să revină erau dinamoviștii. Probabil nici nu mai țin socoteala zilelor de la ultima victorie pe care au obținut-o, mai exact pe 22 octombrie, 3-1 pe teren propriu în compania Farului.

Determinați să reînnoade șirul succeselor, au forțat din start și au reușit chiar deschiderea scorului. În minutul 26, Mușat a pătruns pe partea stângă, a trimis o centrare în careu, iar Rotaru și-a trimis mingea în proprie poartă. Bucuria dinamoviștilor a durat însă doar 10 minute. Astra II a reușit un contraatac ca la carte, iar Fertea a readus egalitatea pe tabela de marcaj printr-un șut la colțul lung. Mai mult, în minutele de prelungire ale primei părți, giurgiuvenii au avut două penalty-uri clare refuzate de centralul partidei. La prima fază, Stanca l-a faultat clar în careu pe autorul golului egalizator, însă arbitrul a mutat infracțiunea în afara suprafeței de pedeapsă. La faza imediat următoare, același Stanca a comis henț în careu, însă centralul nu a arătat nici de această dată punctul cu var.

În partea a doua, s-a jucat un fotbal haotic, cu puține faze de poartă. Au abundat în schimb pasele înapoi, de la 30 de metri de poarta adversă până în propriul careu, spre nemulțumirea publicului spectator. Singurele ocazii au fost semnate de Mușat de două ori, care nu a reușit să îl învingă pe Gavrilaș în minutele 58 și 87, iar de cealaltă parte Fertea (55) și Burlacu (78) au trimis cu capul la o palmă peste transversala lui Pena.

Partida se îndrepta spre o remiză, agreată de ambelele formații după aspectul jocului. Când nimeni nu mai credea, Astra II a turnat plumb în picioarele băieților pregătiți de Ion Marin. La ultimul corner al meciului, Moroiță s-a ridicat peste întreaga defensivă a lui Dinamo II, a trimis cu capul la colțul lung, iar reflexul întârziat a lui Pena nu s-a mai putut opune golului.

Echipa pregatită de Ionel Tătăran învinge cu scorul de 2-1, ajunge pe locul 8 în clasament, cu 29 de puncte, în timp ce Dinamo II se cufundă sub linia retrogradării și privește cu nostalgie începutul de vis din toamna trecută.

DINAMO II BUCUREȘTI – ASTRA II GIURGIU 1-2 (1-1)
Rotaru (26 – autog.) / Fertea (35), Moroiță (90+2)

Pena – Stanca (’73 Măzărache), Ioniță, R. Crișan, Burnea – Scărlătescu, Nițu, Desculțu (’46 Stănescu), Mușat – V. Bucă (cpt.), A. Bălan (’61 Lemac)
Antrenor: Ion Marin

Gavrilaș – C. Gheorghe (cpt.), Nogo (’64 Bănaru) (’71 V. Dinu), Moroiță, L. Constantin – Fl. Achim, Ochia, Rotaru, M. Florea – Cr. Gafița (’56 Burlacu), Fertea
Antrenor: Ionel Tătăran

Articol scris de Gabriel MORARIU
Foto: Bogdan IORDACHE

08 Apr. 2012, 19:01 Campionat
Pe aceeași temă