Dinamo II, egal cu șansă pe terenul Victoriei

02 Oct. 2011, 14:28 Campionat

În cea de-a șaptea etapă a Ligii a doua, Victoria Brănești a primit vizita revelației acestui început de sezon, echipa secundă a lui Dinamo. Partida de pe stadionul Cătălin Hâldan, nume care se leagă de istoria ambelor combatante, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Gazdele au dominat majoritatea timpului de joc și au reușit chiar să deschidă scorul, însă nu au tratat cu destulă seriozitate finalul meciului și au obținut doar o remiză.

În prima repriză jocul a curs într-o singură direcție, cu cei de la Brănești atacând în valuri. În minutul 11, căpitanul lui Dinamo II, Dan Bucșă, a comis henț în careu, iar arbitrul a arătat punctul cu var. A executat Constantin Ispir, însă șutul său a nimerit stâlpul din dreapta porții dinamoviste și scorul a rămas 0-0. Jucătorul Victoriei avea să devină ghinionistul meciului, după alte două ratări imense. Mai întâi în minutul 27 a tras perfect la vinclu, portarul Ciucă era bătut, însă Raul Crișan a salvat cu capul in extremis, chiar cu prețul unei accidentări. Mai apoi în finalul primei părți, același Ispir a trimis un șut-centrare de pe dreapta, însă mingea a lovit din nou bara, de această dată cea transversală.

S-a intrat cu scor alb la pauză, însă la reluare tot Victoria a fost formația cu inițiativa. A ratat alte 3 mari ocazii, două prin Vasilescu, care a șutat puțin peste din afara careului (50), iar apoi a fost blocat în ultima clipă în careul mic de Burnea (58). Doar 5 minute mai târziu, mijlocașul gazdelor, Valentin Alexandru l-a pus și el la grea încercare pe Ciucă, dar goalkeeper-ul „câinilor” a scos printr-un un reflex de zile mari.

Deși cursul jocului nu anunța nicio schimbare a raportului de forțe, Dinamo II a ajuns într-o poziție extrem de favorabilă de a deschide scorul. La un duel în careu între Marincău și Bucă, centralul a dictat ușor un penalty în favoarea dinamoviștilor, însă George Păun a ratat lovitura de la 11 metri. Antrenorul gazdelor, Ciprian Urican, a contestat vehement acordarea acelui penalty, atât în timpul jocului, cât și la finalul acestuia.

Totuși, în minutul 72 s-a produs ceea ce era așteptat de la începutul meciului, iar Victoria Brănești s-a instalat la conducere și pe tabelă. Autorul golului a fost Raul Marincău, care a înscris printr-o lovitură de cap din interiorul careului, această fază fiind identică celei reușite tot de el în partida cu Dunărea Galați.

Fosta prim divizionară era convinsă că trebuie doar să țină de rezultat, iar antrenorul Ciprian Urican a făcut și o schimbare în acest sens. Cu toate acestea, o clipă de neatenție a nou-intratului Nicodim a fost suficientă, iar George Păun și-a reparat greșeala de la penalty. A profitat de bâlbâiala mijlocașului Victoriei, i-a furat mingea și a șutat puternic la colțul lung pentru golul de 1-1.

Deși gazdele au atacat furibund pe final, nu au mai reușit să întoarcă soarta meciului. După această partidă, Victoria Brănești adună 8 puncte, toate obținute pe teren propriu, iar Dinamo II se menține pe locul 4, cu o singură înfrângere în 7 etape.

Victoria Brănești – Dinamo II 1-1 (0-0)

Victoria Brănești: Bordeanu – Cărpinișan, Marincău, Lorincz, Isac – Ispir, A. Chiriță (cpt.), D. Todoran, V. Alexandru (77 Nicodim) (85 G. Voicu) – B. Oprea, Vasilache (68 C. Stanciu)
Antrenor: Ciprian Urican

Dinamo II: Ciucă – D. Stanca, Ioniță, R. Crișan, Burnea – Scărlătescu (61 Cazacu), Bucșă (cpt), Albert, Mihăescu (77 Lupașcu)- G Păun – R. Găman (46 Bucă)
Antrenor: Flavius Stoican

articol scris de Gabriel MORARIU

02 Oct. 2011, 14:28 Campionat
Pe aceeași temă