Din tren direct în teren

19 Mar. 2012, 16:12 Campionat

Noul antrenor al Mureșului Deva, Romulus Gabor nu a avut nicio emoție în timpul meciului cu Luceafărul Oradea. Știa că echipa lui era victimă sigură. Nici nu putea fi altfel atât timp cât „alb-roșii” adunați de peste tot din țară nici măcar nu se cunoșteau între ei și sosiseră în Deva abia cu o zi înainte de joc.
Grija tehnicianului, dar și a tribunei de sub Cetate era ca Deva să nu fie învinsă la scor. Însă, diferența de valoare și de pregătire și-a spus cuvântul, astfel că orădenii s-au impus clar, cu scorul de 4-0 stabilit încă din prima repriză.

Meci rezolvat în 39 de minute

Seria golurilor a fost deschisă de Constantin Roșu care a mișcat tabela de marcaj cu un șut plasat de la 13 metri lateral dreapta la colțul lung (10). Căpitanul oaspeților, Zeno Bundea a dublat avantajul „roș-albaștrilor” după un dublu dribling în careu finalizat cu șut în scurt din 10 metri (18). Superioritatea evidentă din teren a bihorenilor a fost concretizată de Roșu care mai rapid a ciupit mingea din fața ezitantului portar al Mureșului și de la 10 metri a trimis-o în poarta goală (27) și Andor care a pus latul din 3 metri la mingea centrată de pe dreapta de Tibor Moldovan (39).
Cu sacii în căruță încă din prima repriză, Luceafărul și-a conservat avantajul în partea a doua, când a irosit alte trei-patru situații de gol. Oaspeții au marcat chiar și golul cinci prin T. Moldovan, însă reușita golgeterului bihorean a fost anulată pe motiv de ofsaid (90).

4 jucători din tur s-au regăsit în noua echipă a Devei: Ambruș, Al. Dan,Crișan și Ungur

Caseta tehnică
Mureșul Deva 0 (0)

C. Apostol – G. Apostol, Ambruș (cpt.), Vârtic, Plăvițiu – Lia (46 Bedea), Al. Dan, Căt. Crișan, C. Ungur – Al. Stan (54 Ciparidis), Dutciuc (79 B. Medrea).
Antrenor: Romulus Gabor.

Luceafărul Oradea 4 (4)
Luceafărul: B. Miron – Mihuț, Letan, D. Mureșan, A. Achim – C-tin Roșu, Ianc (’74 Svarczkopf), Lupuț (’61 D. Muntean), Cr. Andor – Bundea (’61 Codoban) (cpt.) – T. Moldovan.
Antrenor: Leo Grozavu.

Au marcat: C-tin Roșu (10, 27), Bundea (18), Andor (39).
Arbitru: Omar Dumitrică (Craiova); Asistenți: Andra Hidicaș (Bistrița) și Larisa Săvulea (Târgu Jiu).

Stadion: „Cetate”. Spectatori: 400.

Articol scris de Sami TAMAȘ
Foto: Cristi VATAVU (
Ziarul Hunedoreanului)

19 Mar. 2012, 16:12 Campionat
Pe aceeași temă