Din echipă cu pretenții la promovare, Energeticianul a retrogradat. Tănase: „Singuri ne-am semnat sentința”. Depunctarea celor de la Pandurii, singura șansă de a rămâne în Liga 2

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 May. 2019, 15:06 Campionat
Din echipă cu pretenții la promovare, Energeticianul a retrogradat. Tănase:

Energeticianul este a cincea echipă și ultima care, matematic, pe plan sportiv, retrogradează din campionatul Ligii 2, ediția 2018-2019. Până în penultima etapă aveau sentința semnată și cluburile Dacia Unirea Brăila, CS Balotești, ACS Poli Timișoara și Aerostar Bacău.

Formația de la Petroșani a pierdut, sâmbătă, la București, 0-3 cu Metaloglobus, și nu o mai poate ajunge pe Pandurii, cea care runda trecută o învinsese în Valea Jiului, iar în acest weekend a câștigat pe teren propriu cu ASU Politehnica (1-0) și s-a distanțat la cinci puncte.

Echipa antrenată de Viorel Tănase, fostul antrenor principal din acte al FCSB, în mandatul lui Nicolae Dică, a avut o primă repriză bună cu Metaloglobus, însă golul primit în partea secundă de la Mihai Potecea (54′) a debusolat-o. Apoi, Valentin Ghenovici (63′, 88′), cu o dublă, a stabilit scorul final.

La finalul partidei, Tănase era dezamăgit că nu a putut să salveze echipa de la retrogradare, în cele șapte meciuri în care a antrenat echipa înregistrând o singură victorie, trei egaluri și trei înfrângeri.

„Sunt dezamăgit. După o primă repriză bună, a doua repriză am căzut total după primul gol și au urmat și celelalte două. Îmi pare nespus de rău pentru această retrogradare din punct de vedere sportiv și mai mult de atât nu pot să spun, pentru că singuri ne-am semnat sentința, la meciul de acasă cu Pandurii. Matematic suntem retrogradați”, a spus Tănase pentru Radio Timișoara.

Dacă pe plan sportiv este retrogradată, Energeticianul poate profita de problemele echipei Pandurii și poate face rocada cu aceasta, în situația în care gorjenii nu își plătesc până pe 30 mai, la ora 24:00, datoriile către doi foști jucători, pentru a scăpa de depunctarea cu 9 puncte dictată de FIFA. În cazul în care Pandurii nu face rost de aproximativ 80 de mii de euro până joi, atunci va rămâne fără nouă puncte și va cădea în clasament sub Energeticianul, care, astfel, se va salva de la retrogradare.

Dintr-o candidată la promovare, așa cum anunța finanțatorul Nicolae Sarcină la începutul sezonului, Energeticianul nu mai depinde de ea acum pentru a rămâne în Liga 2. Formația de la Petroșani s-a clasat pe primul loc în etapele 1 și 2, iar în pauza de iarnă se afla pe locul 8.

În 2019 a avut însă o serie de rezultate foarte proaste. În 16 meciuri a obținut doar o victorie, șapte egaluri și opt înfrângeri. Energeticianul este una dintre cele patru echipe care în acest sezon s-au clasat pe locul 1, după Sportul Snagov (de 14 ori), Academica Clinceni (de 11 ori) și Chindia Târgoviște (de zece ori).

În acest sezon, Energeticianul a fost condusă de pe bancă de Cristian Dulca, George Zima, Marin Tudorache, Bogdan Andone, din nou George Zima, Emil Szolomajer și Viorel Tănase.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 May. 2019, 15:06 Campionat
Pe aceeași temă