Din două echipe, Craiova s-a ales cu zero fotbal!

Marius ANGHEL 23 Nov. 2013, 20:46 Campionat

La fel ca în tur, cele două Craiove și-au consumat toată energia în duelul orgoliilor și au uitat de fotbal. Tot ca la Severin, echipa lui Mititelu a câștigat în tribune. CS s-a simțit ca în deplasare pe „Ion Oblemenco”, semn că proiectul demarat de autorități n-a fost asimilat de cei cărora li se adresează.

Lupta a început de la vestiare, unde căpitanul Pleșan și directorul sportiv Silvian Cristescu au fost agresați de portarul de rezervă al lui Mititelu, Andrei Preda. „Doar Gogoașă (porecla lui Preda, n.r.) putea să facă asemenea scandal” a comentat Stângă la final gestul care l-a scos din primul „unsprezece” pe Pleșan.

Artizanii celor două echipe, Adrian Mititelu și Lia Olguța Vasilescu, aveau să fie cei mai înjurați pe „Ion Oblemenco”, acolo unde Ilie Balaci și-a găsit loc la tribuna a doua, printre spectatorii de rând. „Minunea Blondă” a putut oferi liniștit autografe, fiindcă pe teren a fost o luptă surdă, din care nimeni n-a înțeles ceva. 20.000 de sprectatori au așteptat „sfertul academic” pentru a vedea cele două Universități la lucru, dar puteau la fel de bine să se scurgă alte 90 de minute, pentru că nimic spectaculos n-a venit din teren.

Impulsionați de public, oamenii lui Mititelu au avut mai mult inițiativa, dar s-au ales doar cu un raport favorabil de cornere. Unica mare ocazie avea s-o rateze Baird, australianul care a luptat exemplar, dar care n-a mai avut inspirație pentru a-l învinge pe Brac.

De partea cealaltă, așa cum sublinia și Stângă la final, au lipsit jucătorii care să pună sufletul în joc și abia apoi piciorul în contră. Fără autohtonii Pleșan și Stancu, dar și fără Sin, Ferfelea, Dragicevic sau Cârjă, CS-ul a construit mai mult înapoi, spre poarta lui Brac, portarul sârb jucând mai multe mingi decât oricare jucător al lui Stângă. Curelea a fost izolat între Ciucă și Acka, iar tinerii Gorovei și Ganea au fost copleșiți de presiunea jocului. Precup a lovit cu capul mingea pe care putea scrie 1-0, dar care a ocolit vinclul lui Hotoboc.

Ovidiu Stângă: „Rezultatul a fost echitabil, după cum s-a jucat. Presiunea și lipsa de valoare a jucătorilor și-a pus amprenta asupra meciului. Cei de la FCU au fost supermotivați de public, atmosfera mi-a plăcut foarte mult, chiar dacă ne-a fost potrivnică. Trebuie ca Bănia să-și canalizeze toate forțele pentru un singur proiect, nu să ne împărțim în două”

Nicolo Napoli: „Îi felicit pe suporteri, care au făcut o atmosferă deosbită la revenirea noastră acasă. Am arătat că noi suntem echipa Craiovei. Sunt mulțumit de modul cum au jucat băieții, dar, din păcate, nu am putut înscrie. Nu comentez gestul lui Preda, uu sunt la echipă doar să-l antrenez”

CS U CRAIOVA
FC U CRAIOVA
0-0

Brac – Ljubinkovic, Fl. Pătrascu, Izvoranu, Velcovici (cpt.) – Precup, Ad. Popescu, Dragalina (Bardu ”76) – Cr. Ganea (A. Voinea ”87), Curelea, Gorovei
Antrenor: Ovidiu Stângă

Hotoboc – Mitic, Acka, M. Ciucă (cpt.), Bușu – Săceanu (V. Gheorghe ”75), D. Stoica, Mârzeanu – Baird, Stoianof (Goge ”62), Cl. Bălan
Antrenor: Nicolo Napoli

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: Florin CEAUȘU

Marius ANGHEL 23 Nov. 2013, 20:46 Campionat
Pe aceeași temă