Dezamăgire și măsuri disciplinare la Caransebeș după o nouă umilință, cu CS Mioveni. „Ne-au dezamăgit profund, în primul rând prin atitudinea de non-combat”

Meciul dintre FC Caransebeș 1913 și CS Mioveni, contând pentru etapa a XII-a a Ligii a II-a, a început cu o întârziere de 25 de minute, din cauza unei perdele de ceață care, la orele dimineții, acoperea sâmbătă, 7 noiembrie, Stadionul Municipal din Parcul Teiuș.

Partida a început într-o notă de echilibru, atât Biceanu, în minutul 3, cât și F. Pisano, în minutul 7, executând șuturi spre poarta adversă, însă doar pentru reglarea tirului. Prima ocazie de a deschide scorul a aparținut oaspeților, în minutul 12, după ce Florescu a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, înalt, în careul caransebeșean, însă Nilă, aflat la doar 3 metri de poarta gugulană, a trecut cu câțiva centimetri pe sub minge. Același Nilă avea să-și repare greșeala în minutul 19, când a profitat de o neînțelegere între Cârstoiu și portarul Negrilă și a recuperat mingea dintre cei doi, trimițând-o, de la 10 metri, în poarta goală.

Nilă, dublă contra gugulanilor

Gazdele, care au acuzat primirea golului, au replicat în minutul 30, atunci când Stoica, aflat la 18 metri, a așezat un balon pentru Roman, șutul pe jos al acestuia fiind însă prins de Croitoru.

În minutul 35, în urma unui fault asupra lui Ayza, George Vidican a dictat lovitură liberă de la 25 de metri, șutul lui Florescu trecând milimetric pe lângă vinclul stâng al porții apărate de Negrilă. Peste două minute, Biceanu a expediat un șut senzațional de la 20 de metri, Negrilă a respins în față, însă Nilă, aflat la 6 metri, a trimis din cădere doar în bara transversală.

Finalul de repriză a aparținut gazdelor, în minutul 39 Lupu centrând de pe stânga, iar C. Stoica, de la doar 10 metri, a lovit balonul greșit, iar acesta s-a scurs pe lângă poartă, pentru ca două minute mai târziu, același C. Stoica să reia peste poartă, e adevărat, din poziție incomodă, centrarea venită de pe dreapta, de la Livan.

Oaspeții și-au mărit avantajul în chiar debutul părții a doua, prin Nilă, care, în minutul 49, a reluat cu latul, de la 8 metri, centrarea venită de la Florescu, în urma executării unui corner de pe partea dreaptă. Argeșenii puteau să mai înscrie în minutul 53, însă centrarea de pe dreapta a aceluiași Florescu a fost reluată de la 4 metri, dintr-un unghi închis, paralel cu linia porții, de Mazilu. Jocul a fost controlat autoritar de băieții antrenați de Marius Stoica, așa încât în minutul 61 Ayza a scăpat pe aripa stângă, a intrat în careul caransebeșean, însă Negrilă a ieșit oportun și l-a blocat. În minutul 77, Mârzeanu a expediat o torpilă de la 25 de metri, portarul caransebeșean s-a întins și a respins spectaculos în corner, lovitura de colț a fost executată înalt de Florescu, iar B. Stoica s-a înălțat dintr-un grup de jucători și a trimis, imparabil, cu capul, în dreapta lui Negrilă, stabilind scorul final.

E drept că putea să fie 0-4, după ce, în minutul 89, George Vidican a dictat o lovitură de pedeapsă, după un fault al lui Stelitano asupra lui Ayza, însă Popa a trimis în transversala porții apărate de Negrilă.

Avram: „Ne-au dezamăgit profund, în primul rând prin atitudinea de non-combat”

„FC Caransebeș s-a prezentat azi execrabil, din punctul de vedere al nostru, al celor care asigurăm, atât cât putem, în limita posibilităților, condiții de pregătire și însăși existența acestei echipe. Ne-au dezamăgit profund, în primul rând prin atitudinea de non-combat, cât și prin lipsa mentalității de învingător. Pe mine, personal, mă afectează foarte mult acest lucru. Am avut și aseară (vineri, 6 noiembrie – n.r.) o discuție cu Consiliul director al clubului, așa că urmează să luăm măsuri foarte aspre împotriva celor care își bat joc de munca noastră, de investiția pe care orașul a făcut-o în ei. Totodată, nu pot să nu remarc și lipsa de atitudine, și profesională, și sportivă, a lui Giovanni Pisano, fiindcă el avea obligația să vină în fața dumneavoastră și să facă declarații, nu eu, care am o funcție administrativă la acest club și, prin urmare, nu răspund de aspectele tehnice, dar nu mă derobez de răspundere. Vin aici pentru că toți suntem vinovați, pentru că am tolerat anumite stări de lucruri pe care Pisano le-a primit ca ultimatum aseară. Măsurile le vom lua săptămâna viitoare, nu acum, fiindcă ar însemna să fac ceva ce nu se cuvine, în absența colegilor mei din Consiliului director. Și, atâta timp cât vom mai evolua în Liga a II-a, vom juca cu copiii noștri, cu juniori, cu cei care doresc să se implice cu adevărat și să lupte pentru Caransebeș. Dacă azi e totuși un lucru bun de semnalat, e faptul că m-a bucurat debutul juniorului Herman Bona, care are doar 17 ani și 8 luni. Vom miza pe jucătorii localnici. Cu cei care au venit aici cu speranța iluzorie că vor avea un loc călduț și un salariu nemeritat, vom încerca să încetăm colaborarea. Părerea mea e că Giovanni Pisano nu mai stăpânește astăzi vestiarul. Nu poți, la nivelul Ligii a II-a, să faci antrenament joi, o oră, și vineri o oră și jumătate, și să ai pretenția ca jucătorii să te asculte, să îți respecte indicațiile, atâta cât le înțeleg, fiindcă el a fost părăsit atât de conaționali, cât și de colaboratorul care îndeplinea și funcția de traducător. Azi, însă, nu lipsa de comunicare a fost cauza eșecului, ci atitudinea de învinși pe care au avut-o jucătorii încă din startul jocului”, a spus, după meci, președintele Consiliului director al lui FC Caransebeș 1913, Dan Avram.

Stoica: „Nu pot să spun că azi am avut un meci ușor”

„Nu pot să spun că azi am avut un meci ușor, chiar dacă noi veneam, într-adevăr, după două jocuri foarte bune. Îmi felicit jucătorii, sunt pe un drum ascendent, de la o etapă la alta noi încercăm, și vedem că se și poate, să facem un joc consistent și bun. Chiar am fost foarte mulțumit, fiindcă evoluția lor de astăzi s-a ridicat la așteptările noastre. Eu așa vreau să văd această echipă că joacă, vreau să văd că joacă din plăcere, am putut să le redăm această plăcere, iar pentru asta mă bucur enorm, și pentru echipă, și pentru clubul nostru, că poate să susțină și moral acești băieți în care eu am avut încredere, și sunt foarte fericit, nu neapărat de scorul care s-a înregistrat astăzi pe tabelă. Pentru Caransebeș, îmi pare rău că a ajuns în această situație, pe care noi nu o știm prea bine și nici nu ne interesează. Pe noi ne-a interesat să prestăm un joc cât mai bun, un joc ofensiv, pentru că îmi place să joc la victorie, să marchez multe goluri, lucru pe care l-am reușit și astăzi, iar pentru asta îmi felicit jucătorii”, a spus, la finalul meciului, tehnicianul Mioveniului, Marius Stoica.

FC CARANSEBEȘ    0
CS MIOVENI        3

Nilă ’19, ’49, Bg. Stoica ’76

Negrilă – F. Pisano, Stelitano, S. Răducu, C. Suciu – Bogdanovici, S. Lupu (Săulescu ’57) – Cârstoiu (H. Bona ’86), A. Roman (Suru ’71), Livan – C-tin. Stoica
Rezerve neutilizate: Birăescu – I. Boldea, La Vecchia, Stoichițoiu
Antrenor: Giovanni Pisano

F. Croitoru – Toriște (Tirică ’80), Calvin, Bg. Stoica, Ed. Stoica – Mîrzeanu, Biceanu – V. Mazilu (A. Popa ’75), Ed. Florescu, Nilă (M. Vintilă ’71) – Ayza
Rezerve neutilizate: V. Sima – Cip. Negoiță, Ed. Neacșu, Năstăsie
Antrenor: Marius Stoica

Stadion: Municipal (Caransebeș); Spectatori: 300; Arbitru: Rareș George Vidican (Oradea); Asistenți: Ionuț Babadac și Marilena Cătălina Nan (ambii din Alexandria); Jucătorul meciului: Andrei Nilă.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă