Derby-ul orgoliilor argeșene, încheiat cu un scor alb! Reacțiile antrenorilor după meciul CS Mioveni – FC Argeș

Marius ANGHEL 23 Oct. 2017, 13:21 Campionat

Cel mai așteptat meci din fotbalul argeșean s-a terminat cu o remiză albă. CS Mioveni și FC Argeș s-au întâlnit, sâmbătă după-amiază, pe stadionul Orășenesc din Mioveni, în derby-ul etapei a 13-a a ligii se­cun­de. Disputa dintre cele două echipe argeșene s-a terminat nedecis, 0-0, rezultat care a mulțumit ambele tabere.

Confruntarea nu a fost una spectaculoasă, atât Mioveniul, cât și FC Argeș preferând să-și betoneze defensivele în încercarea de a nu primi gol. Ocaziile de gol au fost destul de puține, iar acestea au apărut în momentul în care au apărut și breșe în apărările celor două formații. Lipsa de inspirație a atacanților galben-verzi și alb-violeți a făcut ca scorul să fie unul alb, contrar așteptărilor celor în jur de 3.500 de spectatori care așteptau să vadă și goluri din partea favoriților. Cea mai mare oportunitate de a deschide scorul în primul mitan a avut-o Ayza, însă atacantul brazilian nu și-a reglat tirul și a trimis peste poarta lui Grecu. Replica alb-violeților a venit prin câteva incursiuni ale lui Grecu și Ionuț Năstăsie, care nu au avut efect pe tabelă.

În cel de-al doilea mitan, fiecare echipă a încercat să-și surprindă adversarul pe contraatac. Cele mai mari ocazii de a marca le-au avut Gugu, Ayza și Panait, însă, de fiecare dată, șuturile acestora nu și-au atins ținta. Această remiză albă care a adus câte un punct în contul fiecărei echipe a fost pe placul celor doi tehnicieni care s-au declarat mulțumiți că nu au pierdut acest derby.

Egalul de sâmbătă menține CS Mioveni pe locul 5, cu 22 de puncte, iar pe FC Argeș pe locul 9 al seriei, cu cele 18 puncte acumulate în aceste 13 runde.

Eftimie: „Rezultat echitabil”

La finalul meciului cu CS Mioveni, Iordan Eftimie, antrenorul celor de la FC Argeș, s-a declarat mulțumit de punctul câștigat.

Tehnicianul alb-violeților este convins că, dacă elevii săi erau mai inspirați în atac, puteau câștiga cele trei puncte: „Un joc care știam că va fi destul de greu. Cunoșteam foarte bine echipa gazdă și valoarea lor. Țin să-mi felicit jucătorii pentru atitudinea și determinarea pe care au avut-o. Poate că nu am avut zvâcul ăla ca să marcăm gol. Cine înscria putea câștiga meciul. Au avut și ei situații, dar și noi am avut. Din câte am înțeles, am avut 11 metri clar. Cotigă are un hematom pe glezna piciorului. Nu s-a dat. Un rezultat echitabil după părerea mea. În aceste jocuri, fiecare vrea să nu piardă. Miza și-a pus amprenta asupra evoluției. Eu sunt foarte mulțumit de joc. Le mulțumim celor din galerie pentru sprijinul pe care ni l-au acordat. Sper să-i mulțumim și cu rezultate, pentru că am avut numai egaluri în ultimul timp. Nici nouă nu ne convine, fiindcă trebuie să mai și câștigăm. O echipă dacă obține numai egaluri până la final poate să retrogradeze. În atac, trebuie mai multă concentrare ca să marcăm. O victorie ne-ar descătușa. Ocazii am avut, dar când ajungem în fața porții ne precipităm. A mai fost și acea ocazie a lui Panait din finalul meciului. Avea timp să preia și să tragă la poartă”.

Mihali: „Atât am putut astăzi”

Și Gheorghe Mihali, antrenorul celor de la CS Mioveni, a fost mulțumit cu acest rezultat de egalitate.

Pincipalul galben-verzilor este convins că acest punct poate conta foarte mult când se va trage linie: „Am început foarte slab în prima repriză. Contrar a ceea ce am încercat toată săptămâna. Pe mine m-a îngrijorat timiditatea și timorarea unor jucători de-ai mei. Nu înțeleg de ce le-a fost frică și de ce am început prost. N-am putut să construim. Problemele pe care le-am avut au fost la mijlocul terenului. Per total a fost un meci spectaculos, un joc cu miză. Rezultatul este echitabil. Ei au avut în prima repriză ocazii. În a doua, am echilibrat. Poate și noi, la ocazia lui Gugu, dădeam gol. Problemele noastre au fost la mijlocașii centrali. Mă mulțumește că nu am luat gol și am fost mai organizați în apărare. Aici lumea este nemulțumită, chiar dacă am luat un punct. Îi ținem pe FC Argeș la patru puncte de noi. Nu înțeleg de ce lumea este nemulțumită. Am fost nevoit să joc cu Cioc care nu a mai jucat până acum. Îi felicit pe băieți pentru efortul extraordinat făcut. Am întâlnit o echipă care a jucat cel mai bun joc. FC Argeș a făcut cel mai bun meci pe care l-au făcut în tot campionatul. Au jucători foarte buni în atac. Noi trebuie să fim mulțumiți cu un punct ce poate conta foarte mult la final. Nu există meci câștigat dinainte. Astăzi atât am putut. Nu uitați că am întâlnit o echipă foarte puternică. Mă așteptam la mai mult de la jucătorii mei în prima repriză”.

Galeria alb-violeților, de nota 10

FC Argeș a fost încurajată la Mioveni de o galerie formată din peste 100 de suporteri. Aceștia au venit îmbrăcați la stadion cu tricouri negre pentru a marca 10 ani de la dispariția inegalabilului Nicolae Dobrin. Fanii alb-violeților au cântat tot timpul și i-au susținut permanent pe favoriți.

La finalul partidei, jucătorii de la FC Argeș s-au dus la galerie și le-au mulțumit suporterilor pentru atmosfera frumoasă creată și pentru încurajările pe care aceștia le-au transmis în timpul meciului.

Burnea s-a accidentat

Fundașul Burnea nu a evoluat decât 50 de minute în confruntarea cu FC Argeș. Apărătorul Mioveniului a ieșit de pe teren accidentat, iar antrenorul Gheorghe Mihali a fost nevoit să-l introducă pe Ichim. La finalul partidei, tehnicianul galben-verzilor s-a arătat îngrijorat de accidentarea elevului său, spunând că nu știe cât timp acesta va absenta din angrenajul echipei.

CS MIOVENI – FC ARGEȘ  0-0

F. Croitoru – Tirică, Gugu, Burnea (Ichim 51′), Ed. Stoica – Mîrzeanu, Cioc (Pirtea 62′) – Rădescu, Ed. Florescu, Ayza (cpt.) – D. Ene (C. Năstăsie 79′)
Rezeve neutilizate: Sima – Trașcu, Andr. Neagoe, Andor
Antrenor: Gheorghe Mihali

N. Grecu – Tofan, Cotigă, Șerbănică, Ct. Stan – Andr. Panait, I. Șerban (C-tin. Stoica 76′), R. Costin (cpt.), I. Năstăsie – R. Grecu (Ant. Cruceru 90′), Nilă (Buhăescu 62′)
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – D. Andrei, Ct. Barbu, Toriște
Antrenor: Iordan Eftimie

Stadion: Orășenesc (Mioveni); Spectatori: 3.500; Arbitru: Iulian Dima (București); Asistenți: Ionuț Marius Bobe (Videle) și Florin Pucheanu (Ulmi).

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: fb CS Mioveni

Marius ANGHEL 23 Oct. 2017, 13:21 Campionat
Pe aceeași temă