Derby-ul Moldovei din Liga 2: adversara Forestei are în componența lotului mai mulți suceveni

Marius ANGHEL 10 Nov. 2017, 17:22 Campionat
Derby-ul Moldovei din Liga 2:** adversara Forestei are în componența lotului mai mulți suceveni

După ce în ultimele două etape a reușit să obțină patru puncte din confruntările cu Pandurii Târgu Jiu și ASU Politehnica Timișoara, echipa antrenată de Florentin Petre vizează un nou rezultat pozitiv în confruntarea de sâmbătă, din deplasare, cu Știința Miroslava.

Formația ieșeană, care, la fel ca Foresta, se chinuie să evadeze din zona periculoasă a clasamentului, are în componență mai mulți suceveni. Este vorba de portarul Jan Turiță, fundașul Paul Mateciuc, mijlocașul Cornel Căinari sau atacantul Valentin Buhăcianu, dar și alți jucători care în trecutul nu foarte îndepărtat au evoluat în Liga a 2-a pentru Rapid Suceava sau Bucovina Pojorâta, cum e cazul lui Eduard Sandu, Eduard Săvoaia, Alexandru Marin și Adrian Viorică.

Aventura la Miroslava nu pare însă să le priască în mod deosebit sucevenilor, singurul dintre aceștia care apare frecvent titular după venirea noului antrenor, Adrian Kerezsy, fiind portarul Jan Turiță. Buhăcianu este văzut tot mai des ca o soluție de rezervă în atac, în vreme ce Paul Mateciuc și Cornel Căinari au început sezonul în postura de jucători de bază, însă au dispărut pe parcurs din echipă din pricina accidentărilor.

„Nu am mai jucat de câteva etape, dar mi-aș dori să evoluez împotriva Forestei ca să îmi ajut echipa să urce în clasament. Am petrecut mult timp pe Areni și îi cunosc foarte bine pe suceveni. Alcătuiesc o echipă bătăioasă și arțăgoasă și vor veni la Miroslava să-și vândă scump pielea. Dintre adversari, cei mai periculoși mi se par foștii mei coechipieri Matei, Cerlincă și Stănescu. De la venirea lui Florentin Petre ca antrenor jocul Forestei a crescut în consistență și drept urmare au adunat puncte cu echipe foarte bune. Ne așteptăm la un meci greu, dar suntem pregătiți să facem față”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, mijlocașul Cornel Căinari.

Partida Știința Miroslava – Foresta din etapa a 17-a a Ligii a 2-a va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 11:00.

Foresta și Știința Miroslava ocupă ultimele două locuri în clasamentul Ligii 2 înaintea meciului direct. Sucevenii au un punct în minus, 11, față de cele 12 acumulate până acum de ieșeni.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 10 Nov. 2017, 17:22 Campionat
Pe aceeași temă