Demiterea lui Trică îl costă pe Marțian zece mii de euro!

Autor: Mihai Andries Publicat: 07 Nov. 2013, 19:53 Actualizat: 08 Nov. 2013, 12:39 Campionat
Demiterea lui Trică  îl costă pe Marțian zece mii de euro!

Patronul „Bătrânei Doamne” s-a decis sută la sută, nu-l mai vrea pe Eugen Trică la echipă. Joi, la orele prânzului, i-a și comunicat telefonic acest lucru fostului internațional, urmând ca cei doi să se vadă față în față vineri dimineață la sediul clubului din Calea Aurel Vlaicu. Teoretic, nu ar fi o mare problemă ca „divorțul” să se pronunțe și asta pentru că – de fapt – mult discutata clauză de demitere a antrenorului e doar 10 mii de euro.

Totuși, Adrian Marțian nu ar dori să scoată din buzunar niciun ban, considerând că și așa i-a umplut antrenorului său contul. „Domnul antrenor Eugen Trică și-a luat salariile până la finalul acestui an. Dacă jucătorii au fost plătiți pe luna august, profesorul lor pe care-l laudă atât de mult a fost plătit inclusiv pe luna decembrie. Nu știu dacă va recunoaște acest lucru, eu sper să să fie rezonabil și să admită faptul că rezultatele au fost slabe și că nu corespunde pretențiilor clubului UTA și ale mele. Dacă tot nu va dori să plece de la club, va merge să antreneze la juniori. Mandatul său la prima echipă se încheie, am și discutat deja cu doi antrenori, sper ca vineri să pot anunța numele celui care o va prelua pe UTA”, spune șeful „alb-roșiilor”, care – probabil – va alege dintre Alexandru Pelici și Ionel Ganea.

Trică a recunoscut că a fost contactat de Marțian, dar că de aici și până la plecarea sa efectivă de la cârma grupării emblemă a orașului e cale lungă. „Eu aș vrea să-mi continui munca la UTA, nu sunt laș și-mi asum o parte din vina rezultatelor slabe. Însă, între mine și conducerea clubului există un contract, care se poate rezilia în anumite condiții fără ca eu să nu am nimic de obiecta. Domnul Marțian e patronul echipei, are dreptul să fie nemulțumit și să acționeze în consecință. Dacă el vrea să mă dea afară știe exact ce are de făcut. Altfel, nu văd motive pentru care aș părăsi-o pe UTA. O să mă prezint la antrenamentul de joi după-amiază, îmi fac treaba ca și până acum, iar seara o să anunț lotul pe care voi conta pentru meciul de sâmbătă cu Metalul Reșița. Dacă, apoi, vineri dimineața se întâmpla altceva în urma discuției cu patronul, există posibilitatea să nu mai fiu antrenorul UTA-ei. Deși, repet, eu nu-mi doresc niciun moment asta”, ne-a mărturisit tehnicianul, care, bineînțeles, dorește ca și situațiile „secunzilor” săi, Nelu Ceaușu și Ivailov Petrov să fie soluționate conform contractelor semnate la finalul lunii august.

Așa cum vă spuneam și ieri, rămâne de văzut care va fi poziția fotbaliștilor, care, în marea lor majoritate, ar dori să continue cu Eugen Trică la timonă. Însă, chiar Marțian i-ar putea „decapita” pe inițiatorii unei eventuale greve, făcând deja anunțul: „O să dau afară și câțiva jucători”. În schimb, Trică își îndeamnă elevii să fie profesioniști până la capăt, indiferent cine va antrena echipa de vineri încolo. Cert este că se anunță zile incendiare în Calea Aurel Vlaicu, iar meciul cu Reșița bate la ușă.

Sursa: Sport Arad

Autor: Mihai Andries Publicat: 07 Nov. 2013, 19:53 Actualizat: 08 Nov. 2013, 12:39 Campionat
Pe aceeași temă