„Demisionez imediat dacă nu terminăm campionatul pe locurile 1-6!”. Karda vorbește despre situația tensionată de la Olimpia, demiterea lui Selymes și posibilii înlocuitori

Marius ANGHEL 13 Sep. 2017, 12:40 Campionat

Situația tensionată din cadrul clubului Olimpia Satu Mare continuă să rămână neschimbată. Invitat marți la televiziunea locală Informația TV, președintele Attila Karda a declarat că rezultatele și tensiunea din cadrul echipei i se datorează în cea mai mare parte antrenorului Tibor Selymes.

Fostului internațional i se reproșează absolut tot, de la pregătirea echipei, jocul slab, campania de transferuri și până la tensiunile din cadrul lotului. În plus, Karda a reconfirmat că obiectivul echipei rămâne cel stabilit înainte de începerea sezonului, adică o clasare pe locurile 1-6. E obiectului care a dus acum două săptămâni și la contre publice între președinte și antrenor, fiindcă acesta din urmă a transmis că o astfel de clasare este imposibilă și că nu și-o poate asuma.

În cadrul emisiunii „Audiențe în direct”, președintele a recunoscut, citat de Informația zilei, că obiectiv nu a fost fixat de el, de comun acord cu banca tehnică, ci a fost impus de primarul Gabor Kereskenyi, șeful instituției care finanțează echipa. „Eu fac ce mi se spune” a declarat, la un moment dat, Karda, care a adăugat și „demisionez imediat dacă nu terminăm campionatul pe locurile 1-6″.

Săptămâna trecută s-a vorbit că Tibor Selymes ar fi aproape de demitere, iar Attila Karda a confirmat marți această posibilitate. Oficialul a spus că în cazul în care se va ajunge la demisie, noul antrenor al echipei va fi un sătmărean, transmițând că în acest sens l-a abordat pe Mircea Bolba, însă și pe Zoltan Ritli. Cât privește o eventuală demisie a sa, la pachet cu Selymes, președintele nu ia în considerare o asemenea variantă: „Nu am de gând să demisionez. Am 35 de ani și vreau să fac carieră în acest domeniu”. Următoarele două meciuri ar fi decisive, fiindcă dacă nu se obține patru puncte cu Sportul Snagov (d) și UTA Arad (a), atunci se va ajunge la demiteri.

Cât privește situația financiară a clubului, președintele Olimpia a spus, citat de Informația zilei, că s-a ajuns la fundul sacului. Totuși, salariile sunt achitate la zi și s-au plătit și datoriile către stat. Iar până la sfârșitul acestei săptămâni se vor achita și datoriile către Onicaș, Anca-Trip și Faur, astfel încât clubul să nu fie penalizat de FRF. Apoi, până la sfârșitul anului, se mizează pe banii care urmează să fie virați de Consiliul Județean.

După șapte etape desfășurate în noul sezon, Olimpia Satu Mare ocupă locul 16, retrogradabil, cu 7 puncte. Sâmbătă, de la ora 11:00, Olimpia joacă în deplasare la Ghermănești, cu Sportul Snagov.

Marius ANGHEL 13 Sep. 2017, 12:40 Campionat
Pe aceeași temă