ACS Poli are administrator special. Radu Birlică, din nou în această postură, după „episodul” Rapid

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 Oct. 2018, 18:00 Diverse
ACS Poli are administrator special.** Radu Birlică, din nou în această postură, după

ACS Poli are, de astăzi, 4 octombrie, și un administrator special pentru perioada cât va fi în insolvență. Trei dintre cei patru membri fondatori ai clubului timișorean au participat la ședința pentru a alege persoana care îi va reprezenta în relația cu administratorul judiciar numit de instanță, Bogdan Alic. Opțiunea lor a fost ultimul președinte, Radu Birlică.

La ședință au participat reprezentanți ai Primăriei Timișoara, Universității Politehnice din Timișoara și al lui Ioan Miculaș, aflat în prezent în detenție, pentru o condamnare de evaziune fiscală. „La ședință au fost prezenți patru reprezentanți: primăria, Universitatea Politehnica din Timișoara și persoana fizică (n.r. – Ioan Miculaș). UPT a votat prin corespondență, iar persoana fizică a trimis un mandatar. Consiliul Județean Timiș a fost absent. Noul administrator special desemnat este Radu Birlică. Procesul verbal al ședinței va fi postat pe site-ul clubului”, a declarat administratorul judiciar Bogdan Alic.

Consiliul Județean Timiș nu e de acord cu intrarea clubului în insolvență

Deși este membru fondator, Consiliul Județean Timiș a absentat de la ședință. Președintele CJT Călin Dobra a motivat decizia instituției pe care o conduce, iar răspunsul este unul interesant. „Noi nu suntem de acord cu acest demers al insolvenței, pentru că avem acel proces (n.r. – procesul pentru prejudiciul stabilit de Curtea de Conturi). Noi nu am fost consultați în AGA pentru insolvență, pentru că ne-am fi opus. A hotărât domnul Birlică”, a declarat Călin Dobra pentru Liga2.ro.

Birlică, amintiri neplăcute de pe vremea Rapidului

Radu Birlică a mai fost administrator special la Rapid București, club cu datorii de circa 12 milioane de euro la vremea insolvenței. La ACS Poli, datoriile nu ajung nici la 4 milioane de euro. Experiența „giuleșteană” nu a fost una foarte roz pentru Birlică. La vremea respectivă, finanțatorul Rapidului, Valerii Moraru, a făcut mai multe declarații critice despre administratorului special. În replică, Birlică a povestit cum Moraru nu îl lăsa să introducă bilete de ordin la bancă. Tensiunile au dus chiar ca antrenorul de atunci, Dan Alexa, să lovească cu brațul în geamul unui vestiar după un meci.

Până la urmă, cu promovarea sportivă în „mână”, Rapidul a intrat în faliment. Acest lucru a făcut ca în vara lui 2016, ACS Poli, retrogradată de pe locul 13, să fie reinvitată în Liga 1.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 04 Oct. 2018, 18:00 Diverse
Pe aceeași temă