Se lasă cu demisii la ACS Poli după retrogradarea în Liga 3. Șeful clubului și-a anunțat plecarea: „Îmi doresc din tot sufletul ca bănățenii să reconstruiască Poli”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Jun. 2019, 17:19 Campionat
Se lasă cu demisii la ACS Poli după retrogradarea în Liga 3.** Șeful clubului și-a anunțat plecarea:

ACS Poli pare tot mai mult un club de care toată lumea vrea să fugă. După plecările masive de jucători de la retrogradarea din prima ligă, finalul actual de sezon ce a dus clubul cu încă un eșalon mai jos face ca și alți oameni din conducere să plece. Administratorul special Radu Birlică a anunțat că va părăsi gruparea timișoreană. De asemenea, anterior ultimelor etape, antrenorul Valeriu Răchită a precizat că în Liga a 3-a nu va mai rămâne la ACS Poli.

În ultima etapă, ACS Poli a pierdut, astăzi, cu 3-1 pe terenul celor de la Daco-Getica București. Timișorenii au deschis scorul în minutul 20, după un gol marcat de Lucian Oprea, printre picioarele portarului. Peste cinci minute, Țîgîrlaș a faultat în careu, iar Nsiah a transformat penalty-ul acordat. În minutul 28, scorul a devenit 2-1, după ce Olteanu a „comis-o” și el, iar Robert Grecu a transformat lovitura de pedeapsă. Scorul final a fost stabilit în minutul 54, când Nsiah a înscris cu capul. Cu acest rezultat, Daco-Getica a urcat pe locul 11, cu 47 de puncte. ACS Poli e pe 18, retrogradabil, cu 29 de puncte acumulate în 38 de etape.

Radu Birlică pleacă de la Timișoara


După ultimul meci, clubul timișorean a anunțat plecarea administratorului special Radu Birlică, cel numit în această funcție după intrarea în insolvență. Anterior, din ianuarie 2018, acesta devenise președinte, după plecarea lui Sorin Drăgoi. Venirea sa la ACS Poli s-a produs după a doua promovare în Liga 1 a clubului, în 2015.

După un scurt mandat la Rapid, unde a fost tot administrator special și unde clubul a intrat în faliment, Birlică a revenit la ACS Poli, unde, treptat, a capătat tot mai multă putere.

„Meciul de sâmbătă, cu Daco-Getica București, a fost ultimul pentru mine, în calitate de administrator special al clubului Poli Timișoara. În perioada imediat următoare, voi începe demersurile juridice necesare pentru predarea acestei funcții. Pe această cale, vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit în perioada extrem de dificilă din punct de vedere economic, traversată de Poli în ultimii ani. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au lucrat la Poli, jucători, antrenori sau angajați, și care și-au făcut meseria în mod profesionist, până la final, în ciuda neajunsurilor”, a precizat Birlică, pe pagina de Facebook a clubului.

Radu Birlică a mai spus că speră ca Poli să renască. „Sper ca, în viitor, comunitatea timișoreană să găsescă soluțiile ideale pentru ca fotbalul din acest oraș să redevină performant si să readucă Poli în Liga 1. Marca și palmaresul polist sunt la acest club, îmi doresc din tot sufletul ca bănățenii să reconstruiască Poli Timișoara și să o duca din nou în topul fotbalului românesc. Hai, Poli!”, a mai adăugat Birlică.

Urmează Valeriu Răchită


Managerul general al echipei, Valeriu Răchită, a declarat după ce destinul echipei era deja pecetluit că nu va mai rămâne în Liga a 3-a, unde a antrenat doar la Petrolul, la primul proiect pus la cap de suporteri.

Prahoveanul a semnat în iarnă pe un an și jumătate, iar până se termina acest sezon nu avea voie să-și dea demisia. Acum, poate să o facă și, cel mai probabil, așa se va și întâmpla.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Jun. 2019, 17:19 Campionat
Pe aceeași temă