Decizie surprinzătoare la Balotești. Antrenorul Augustin Călin și-a dat demisia: „Vedem lucrurile diferit”. Reacția președintelui: „Nu pot să-mi dau seama ce s-a întâmplat”

Marius ANGHEL 20 Jul. 2017, 19:20 Campionat

UPDATE: Președintele clubului din Balotești, Liviu Gulie, a rămas surprins de decizia antrenorului de a demisiona. Conducătorul nu știe care a fost motivul pentru care Augustin Călin a hotărât să plece, spunând că a fost informat de demisie după ce ieri s-a pierdut amicalul de la Slobozia, cu Unirea, scor 2-3.

„Și-a dat demisia, nu mi-a spus de ce. O să căutăm un nou antrenor. Am încercat să îl opresc, dar ce să fac dacă a fost decizia dânsului. O avea ofertă din altă parte, nu pot să-mi dau seama ce s-a întâmplat. Pur și simplu și-a dat demisia. Poate din cauza distanței, că el e mai de departe de stadionul nostru. E de prin Fundulea. O fi găsit ceva mai aproape pe acolo, habar nu am. Deocamdată am rămas surprins de decizia pe care a luat-o. În următoarele zile o să încercăm să găsim pe altcineva. Am avut ieri un meci amical la Slobozia, pe care l-am pierdut cu 3-2, și a fost decizia dânsului să nu mai continuă. A fost un meci amical, oarecare, care nu conta, voiam să vedem jucătorii noi care au venit”, a spus, pentru Liga2.ro, președintele Liviu Gulie.

Oficialul clubului ilfovean nu e îngrijorat în privința plecărilor de jucători din această vară. Claudiu Herea a ajuns la Sepsi, în Liga 1, Paul Antoche a ales să meargă pe Petrolul, în Liga 3, Marius Bâtfoi s-a răzgândit să revină și a ales Chindia, iar Florian Niculae s-a dus la Dunărea Călărași. Și fundașul Constantin Dedu ar putea pleca de la echipă, acesta fiind în acest moment în probe la Concordia Chiajna.

Plecările jucătorilor și lipsa unor achiziții importante par a fi motivul care l-a determinat pe antrenorul Augustin Călin să demisioneze.


 

Decizie neașteptată luată la CS Balotești cu două săptămâni și jumătate înainte de startul noului sezon al Ligii 2. Astăzi, echipa ilfoveană s-a despărțit de antrenorul principal, cel care a salvat echipa de la retrogradare și care fusese numit în iarnă, cu puțin înainte de reluarea campionatului ediției ce tocmai s-a încheiat. Augustin Călin (36 de ani) și președintele clubului din Balotești, Liviu Gulie, au avut o întâlnire în urma căreia s-a decis încheierea pe cale amiabilă a contractului.

„Nu s-a întâmplat nimic deosebit. Am stat la masă, am discutat despre viitorul echipei și vedem lucrurile diferit. Am considerat că e mai bine să încheiem colaborarea, pe cale amiabilă. Le mulțumesc pentru posibilitatea pe care mi-au dat-o, de a antrena Baloteștiul în Liga 2. Le mulțumesc jucătorilor, astăzi mi-am luat la revedere de la ei. Îi felicit pe jucători pentru rezultatele pe care le-am avut împreună. Despărțirile întotdeauna sunt triste, mai ales de echipele unde ai avut rezultate și jucătorii ți-au fost apropiați”, a spus, pentru Liga2.ro, antrenorul Augustin Călin.

Numit antrenor principal la CS Balotești pe 27 februarie 2017, cu puțin timp înainte de reluarea campionatului Ligii 2, ediția 2016/2017, în locul lui Cornel Nica, demis imediat după încheierea primei părți a sezonului, Augustin Călin a preluat echipa ilfoveană de pe locul 16 retrogradabil și a clasat-o în final pe locul 13. Cu doar 16 puncte strânse în primele 22 de etape, CS Balotești a făcut apoi 18 puncte în doar 12 runde.

Augustin Călin a antrenat în România echipe precum Phoenix Ulmu, Comprest GIM și Electroaparataj, toate din Liga a 4-a. Înainte să vină la CS Balotești, a antrenat în Algeria, acolo unde a pregătit echipe de Liga 2 ca US Chaouia, ES Collo, Ramdane Djamel și USM Blida. În perioada în care a fost la Balotești, Călin a înregistrat 6 victorii, 3 egaluri și 5 înfrângeri, alte două jocuri fiind câștigate la „masa verde”.

Printre cele mai importante rezultate înregistrate de CS Balotești sub comanda lui Augustin Călin se numără: 2-0 cu Foresta (a), 2-2 cu FC Brașov (a) și 2-1 cu UTA (d).

De pregătirea echipei ilfovene în continuare se va ocupa secundul Emil Stanca, cel care a asigurat fiecare interimat atunci când s-a schimbat antrenorul.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 20 Jul. 2017, 19:20 Campionat
Pe aceeași temă