Progresul Fundulea, altă formație din Liga 3 care a schimbat antrenorul. A debutat deja cu noul ”principal” și a înregistrat un eșec drastic

Andrei PASCU 04 Oct. 2023, 17:36 Liga 3
Progresul Fundulea, altă formație din Liga 3 care a schimbat antrenorul. A debutat deja cu noul ”principal” și a înregistrat un eșec drastic

Progresul Fundulea, locul 7 în Seria 3 din Liga 3, are un nou antrenor! Instalat recent pe banca tehnică este Augustin Călin (43 de ani), ultima dată în țările arabe, la ”satelitul” formației Ohod Al-Medina.

Progresul Fundulea a debutat deja cu noul antrenor pe banca tehnică, în restanța cu Gloria Băneasa, pierdută la scor, 0-5.

Augustin Călin, antrenor în Seria 7 din Liga 3, la Progresul Fundulea

Augustin Călin a semnat, în luna august, după cum ProSport a anunțat, un nou contract valabil pe un an cu echipa secundă a Ohod Al-Medina, club din Arabia Saudită. Iată că acum, după două luni de la parafarea unui nou acord, a revenit în România și a semnat cu o formație din Liga 3, cu Progresul Fundulea.

”Tehnicianul” român a antrenat Ohod Al-Medina 2 și în stagiunea trecută (2022/2023), când a pregătit pentru câteva meciuri și prima echipă a clubului, care se află în liga secundă din Arabia Saudită. Însă, din cauza faptului că avea nevoie de Licența Pro pentru a continua la prima echipă a lui Ohod, Augustin Călin a fost înlocuit, iar ulterior a început și cursurile pentru obținerea Licenței Pro la FRF.

Am semnat pe un an cu echipa a doua. Cel mai important lucru e că eu acum sunt cursant al Licenței Pro, iar în liga a doua din Arabia Saudită e obligatorie Licența Pro.

Asta îmi dă șanse să pot antrena foarte repede la prima echipă, în cazul în care nu sunt rezultate, așa cum s-a întâmplat anul trecut”, declara Augustin Călin pentru ProSport, în luna august, când semna prelungirea cu ”satelitul” formației Ohod Al-Medina.

Augustin Călin a semnat cu Progresul Fundulea. A plecat de la Ohod Al-Medina 2 după schimbarea conducerii

Deși planurile lui Augustin Călin erau legate de experiențe în afara României, acum s-a întors în țară și a semnat cu o formație care, după șase meciuri disputate în Liga 3, este pe locul 7 în Seria 3, cu 6 puncte.

Augustin Călin a precizat că a părăsit echipa din Arabia Saudită după ce noua conducere a clubului a hotărât să facă anumite modificări.

Se știe cum sunt regulile în Arabia Saudită atunci când se schimbă conducerea clubului. Este greu să reziste vechea conducere tehnică. Așa s-a întâmplat și în cazul nostru. Ne-am despărțit, totuși, în condiții amiabile deși mai sunt de reglat anumite probleme financiare.

Am gândit, în primul rând, din punct de vedere profesional. Vreau să termin cu bine Licența PRO, după care voi putea reveni la un alt nivel profesional. În Arabia Saudită s-a instaurat obligativitatea numirii unor antrenori cu Licența PRO inclusiv la nivelul eșalonului secund. Mă voi concentra total, în perioada următoare, asupra obținerii celei mai importante categorii de antrenor.

Am văzut că mulți antrenori cu nume lucrează inclusiv la nivelul celui de al treilea eșalon. Mă bucur că am și eu această oportunitate în paralel cu activitatea de la cursurile PRO”, a pus Augustin Călin, conform Ilfov Sport.

Augustin Călin, experiențe în România, dar și în Burkina Faso sau Algeria

Augustin Călin are o listă stufoasă de formații pe care le-a pregătit, Phoenix București, Naaba Kango (Burkina Faso), Yeleen Olympique (Mali), Electroaparataj București, US Chaouia (Algeria), Phoenix Ulmu, Comprest GIM București, ES Collo (Algeria), Ramdane Djamel (Algeria), USM Blida (Algeria) CS Balotești, Mostiștea Ulmu sau Concordia Chiajna.

Augustin Călin poate aduce prima victorie pentru Progresul Fundulea cu el la conducere în etapa a 7-a de Liga 3, contra FC Voluntari 2, în deplasare, sâmbătă, de la ora 15:00.

FC Voluntari 2 ocupă locul 8, cu 5 puncte.

Foto principal: Progresul Fundulea

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dacia-unirea-braila-primul-esec-in-liga-3-dar-contesta-arbitrajul-19287587

https://liga2.prosport.ro/special/harta-puterii-in-fotbalul-romanesc-de-astazi-vezi-unde-e-judetul-tau-in-topul-national-2023-dupa-examenul-de-capacitate-fotbalistica-ce-surprize-uriase-sunt-raportat-la-populatie-si-puterea-economic-19287561

https://liga2.prosport.ro/liga-3/vointa-lupac-a-schimbat-antrenorul-noul-principal-mircea-manu-19287554

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sorin-grindeanu-doza-mare-de-optimism-in-privinta-construirii-unei-noi-arene-la-timisoara-este-un-lucru-de-care-ar-trebui-sa-ne-fie-rusine-tuturor-povestea-momentului-ratat-in-201-19287472

https://liga2.prosport.ro/liga-3/marius-sirbu-nou-antrenor-al-csm-deva-19287429

Andrei PASCU 04 Oct. 2023, 17:36 Liga 3
Pe aceeași temă