Debut nefericit pentru Pârvu

07 Nov. 2011, 11:39 Campionat

Dacă în precedentul meci disputat pe „Municipalul” severinean câștiga partida cu FC Maramureș (3-2) în ultimul minut, Gaz Metan a fost învinsă de Chindia Târgoviște (1-2) pe propriul teren chiar la finalul timpului regulamentar de joc.

Etapa trecută, echipa severineană pierdea la Sânmartin cu Luceafărul Oradea (0-2), iar peste trei zile se despărțea de antrenorul Cosmin Bodea. Gaz Metan nu s-a regăsit nici în noua formulă, dar antrenorul – interimar Florin Pârvu a fost lipsit și de șansă la debutul în Liga a II-a. Gazdele au pierdut în minutul 90, după ce Marius Bălău și-a introdus balonul în propria poartă.

Meciul de pe Stadionul „Municipal” a fost destul de modest și s-a evidențiat mai mult prin deciziile brigăzii de arbitri. O lovitură liberă indirectă și două cartonașe roșii au reprezentat momentele controversate ale partidei de la malul Dunării. „La debutul meu ca antrenor în Liga a II-a, sunt dezamăgit în primul rând de rezultat. N-am reușit să ne apropiem victoria, deși jucătorii și-au dorit mult și vreau să-i felicit pentru efort. E greu să joci în inferioritate. Îmi pare extraordinar de rău că n-am reușit să bucurăm suporterii și mulțumesc galeriei, care ne-a încurajat pe toată durata meciului. Ne-a lipsit și șansa. Chindia a obținut o victorie norocoasă, printr-un autogol în ultimul minut. Ă‚sta e fotbalul”, a spus noul principal, Florin Pârvu. Acesta nu știe dacă va rămâne în funcție și la meciul următor, de la Deva, după ce fusese secund în mandatul lui Cosmin Bodea.

Primul sfert de oră al meciului cu Chindia a fost unul anost și nu anunța faza din minutul 19, când arbitrul a considerat pasă la portar mingea pe care Rusu a vrut s-o îndepărteze, după ce ricoșase din bara laterală. Ștețca s-a aruncat pe traiectoria balonului și s-a acordat lovitură liberă indirectă, pentru Chindia. Mingea a fost așezată pe linia careului mic, iar Verdeș a găsit un culoar liber în zidul format pe linia porții și a marcat primul gol al meciului. Gazdele au egalat în minutul 29, când Trifu a finalizat cu capul o fază confuză.
Moutinho eliminat, Pătru iertat

În minutul 39, Mugurel Drăgănescu a luat o nouă decizie contestată de gazde. La semnalizarea arbitrului de rezervă Zoltan Erdei, Moutinho a văzut cartonaș roșu, pe motiv că a scuipat un jucător al echipei oaspete, deși Pătru a fost primul care și-a împroșcat adversarul cu salivă și merita de-asemenea să fie eliminat. În minutul 64, Perianu a respins cu piciorul șutul lui Olah, după care nou-intratul Cherchez a văzut cartonașul roșu pentru un fault asupra lui Mitic.

Deși echilibrul numeric s-a restabilit, echipa severineană nu și-a confirmat statutul de gazdă și a dat impresia că s-ar mulțumi și cu un egal, doar că în ultimul minut al timpului regulamentar Bălău a deviat cu capul, în propria poartă, centrarea lui S. Rădoi și Gaz Metan a suferit a doua înfrângere pe propriul teren, din acest sezon.

Gaz Metan Severin – Chindia Târgoviște 1-2

Marcatori:
Trifu ’29 / Verdeș ’20, Bălău ’90 (autogol)
Eliminați: Moutinho ’39 / Cherchez ’74

Gaz Metan (4-4-2): Ștețca – Vigariu (cpt), Bălau, Cosic, Rusu – Mirescu (’63 Șaim), Moutinho, Mitic, Neacșa – Trifu (’42 Olah), Boroiban (’83 Vancea). Antrenor: Florin Pîrvu

Chindia (4-2-3-1): Perianu – Pătru, Morariu, S. Mladen, Dinu – S. Rădoi (cpt), Honciu (’69 Cherchez) – Băluță (’80 Gavirlă). Anton, I. Radu (’86 Șerban) – Verdeș. Antrenor: Silviu Dumitrescu

Stadion „Municipal” (Dr. Tr. Severin), spectatori 1000
Arbitri: Mugurel Drăgănescu (Breaza) – Bogdan Velicu și Mircea Orbuleț (ambii din București)

articol și foto de Mircea OGLINDOIU

07 Nov. 2011, 11:39 Campionat
Pe aceeași temă