De ce n-a jucat Honciu la Brașov. Mijlocașul era titular, dar a fost șters de pe foaia de joc. „Am fost la Urgențe, dar n-am stat, că era coadă”

Marius ANGHEL 18 Apr. 2016, 17:15 Campionat

Chindia a jucat vineri la Brașov fără Georgian Honciu, jucător care a acuzat o indigestie în dimineața meciului, chiar înainte de micul dejun. Titularii echipei dâmbovițene a ratat un meci important, pe care Chindia l-a pierdut dramatic deși a condus de două ori, iar declarațiile celor implicați vizavi de absența lui Honciu din teren se bat cap în cap de la un anumit moment.

„N-am mai dormit de la 5 dimineața, apoi am vărsat toată ziua. Mi-a fost rău. Am fost la Urgențe în Brașov, dar erau 25 de oameni la coadă și nu am stat. Am vorbit la telefon cu dr. Chețan și mi-a spus ce pastile să iau”, a declarat fotbalistul, a cărui versiune pare cea mai apropiată de realitate.

Cert este că Georgian Honciu a lipsit într-un meci important al echipei, din cauza unor probleme de sănătate, dar nu a fost consultat fizic de vreun medic și nici nu i s-a pus vreun diagnostic concret. Mijlocașul trebuia să fie titular cu FC Brașov, însă a fost scos din primul „11” și înlocuit cu Bogdan Vasile chiar înainte de startul jocului, drept dovadă stă foaie de joc.

Ce spune Marcel Ghergu, președintele clubului: „Eu am fost cu Georgian la spital și l-a văzut cineva repede, pe fugă, că era aglomerație mare. Nu înțeleg unde vreți să bateți, meciul s-a jucat pe teren. Dacă aș simți ceva în neregulă, aș fi primul care ar lua măsuri”.

Declarația lui Ghergu contrazice spusele lui Honciu, care a afirmat că nu a fost consultat de niciun medic la Spitalul de Urgență din Brașov. Ambii confirmă, în schimb, că au fost împreună la spital.

Contactat telefonic de dbsport.ro, Lucian Chețan, medicul echipei, care nu a făcut deplasarea la Brașov, a recunoscut că a existat o discuție telefonică în cursul zilei de vineri cu fotbalistul Chindiei, dar a refuzat să ofere alte amănunte. „Nu pot să dau relații în acest caz. Dacă l-aș fi văzut, știam ce să vă spun”, a vorbit Chețan.

„Honciu a acuzat o indigestie înaintea meciului. Președintele Ghergu a fost cu el la spital, noi am tot sperat că va fi bine la ora jocului, dar din păcate nu a fost așa. A vomat inclusiv în holul hotelului”, a explicat Croitoru, după meci, absența lui Honciu.

CONCLUZIE: Un jucător al Chindiei s-a simțit rău înainte de meciul cu FC Brașov, pierdut cu 2-3 de târgovișteni. Fotbalistul spune că n-a fost consultat de vreun medic, în timp ce președintele clubului și antrenorul vorbesc despre o indigestie și despre un consult „pe fugă”. Precizăm că a fost vorba despre o simplă investigație, fără a încerca să stabilim legături între absența lui Honciu și rezultatul final al meciului. Până la urmă, gafele cele mari nu le-au făcut nici Honciu, nici Ghergu și nici măcar Croitoru, ci cei care au jucat vineri în defensiva Chindiei. Iar Honciu, ca o paranteză, a fost prezent la conferința de presă de joi și a vorbit în termeni optimiști despre meciul cu „stegarii” :).

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: DBSport

Marius ANGHEL 18 Apr. 2016, 17:15 Campionat
Pe aceeași temă