Datoriile Forestei s-au mărit și ajutorul tot nu vine. Președintele clubului admite o variantă care ar lăsa Suceava fără echipă: „Există posibilitatea mutării în alt oraș”

Marius ANGHEL 30 Jun. 2017, 18:35 Campionat
Datoriile Forestei s-au mărit și ajutorul tot nu vine.** Președintele clubului admite o variantă care ar lăsa Suceava fără echipă:

Până pe 20 iulie echipele care ar trebui să participe în noua ediție de campionat a Ligii 2 au termen limită să se înscrie în competiția care are startul în primul weekend din august. FC Brașov se va desființa în această vară, deci îi va permite Metalului Reșița să rămână în eșalonul secund, iar arte echipe cu mari probleme financiare sunt Foresta Suceava și Dacia Unirea Brăila, astfel că au un viitor incert.

Situația de la Foresta este blocată în acest moment. Datoriile de 300.000 de lei de la Finanțe au ajuns acum la aproximativ 450.000 de lei, iar fără sprijinul unui investitor privat echipa suceveană are șanse minuscule să își continue activitatea. Anunțata reunire de luni nu s-a produs nici acum, iar jucătorii încep să își caute alte echipe unde să evolueze în noul sezon.

Președintele Forestei, Andrei Ciutac, vine și cu o variantă des întâlnită în ultima perioadă în fotbalul românesc. În situația în care nu se va reuși achitarea datoriilor și deblocarea clubului, echipa suceveană ar putea fi cedată unor oameni dispuși să achite datoriile, însă care vor să o mută în alt oraș.

„Nici până acum, când deja toate echipele s-au reunit deja, noi nu am făcut niciun pas pentru rezolvarea situației. Datoria a crescut la 447.000 de lei, iar în cazul în care nimeni nu se va oferi să ne ajute și împreună să căutăm o soluție viabilă pentru a ne continua activitatea la Suceava, există posibilitatea ca echipa să fie mutată în alt oraș. Avem discuții în acest sens. Sunt oameni dispuși să achite toate datoriile clubului către Finanțe, angajați și furnizori, după care să ia echipa din oraș”, a declarat, pentru Gazeta SV, Ciutac.

În Oltenia s-a zvonit în ultima perioadă că Foresta ar putea fi o variantă de continuare a activității fotbalistice la Târgu Jiu. Cum Pandurii a intrat în insolvență și are datorii mari, s-ar prefera preluarea unui club curat sau cu datorii mici și mutarea sa în orașul unde în curând se va termina de construit un stadion nou. Nu e prima dată când s-ar întâmpla asta la Târgu Jiu, clubul reușind în trecut să scape de retrogradarea în Liga 2 în urma unor astfel de mutări. Pandurii s-a reunit de luni, însă nu are antrenor, lotul de jucători este extrem de subțire, iar viitorul îi este nesigur.

În vara anului trecut, astfel de mutări de echipe în alte localități s-au petrecut fără nicio jenă. Șoimii Pâncota a jucat la Șiria, ACS Berceni s-a mutat la Buftea, Unirea Tărlungeni a fost preluată de comuna ilfoveană Ștefăneștii de Jos, iar Metalul Reșița și-a luat cortul și s-a dus tot în Ilfov, la Snagov. Seriozitatea acestora s-a putut observa și în rezultate. Șoimii, Berceni și Unirea s-au desființat, iar Metalul a fost singura echipă care a mai retrogradat din Liga 2, dar va avea pentru al doilea an consecutiv norocul de a continua în eșalonul secund din cauza desființării unei alt club.

Marius ANGHEL 30 Jun. 2017, 18:35 Campionat
Pe aceeași temă