Darius Buia a ajuns la cota 7 în tricoul UTA-ei după meciul cu Foresta. „Nu ne așteptam să fie atât de ușor. Sunt fericit”

Marius ANGHEL 06 May. 2018, 12:20 Campionat
Darius Buia a ajuns la cota 7 în tricoul UTA-ei după meciul cu Foresta.**

După goleada cu Foresta, clasamentul golgheterilor utiști a suferit modificări importante. Curtuiuș și Hlistei împart prima poziție cu câte opt reușite, însă imediat în spatele lor a apărut Darius Buia. „Decarul” arădenilor a înscris de trei ori în poarta lui Began, mai întâi din „cadoul” lui David Popa, iar apoi cu două execuții de efect de la marginea careului.

Cu cele trei puncte cucerite sâmbătă, UTA face pasul decisiv pentru îndeplinirea obiectivului trasat în iarnă, salvarea de la retrogradare. „Am vorbit zilele trecute cu Mister și ne-a spus să dăm totul la acest meci, să încheiem în mare socotelile privind obiectivul, dar nu ne așteptam să fie atât de ușor. Ne așteptam la un adversar mai motivat, căci era ultima lor șansă și erau și stimulați financiar dacă se salvează. Poate că și golul rapid pe care l-am dat noi i-a debusolat, după care ne-a ieșit aproape totul astăzi”, a fost analiza succintă a lui Buia, citată de Sport Arad, după disputa cu moldovenii lui Petre.

Mijlocașul care a făcut 24 de ani pe 30 aprilie și-a pus cel mai mult amprenta pe rezultatele obținute de „roș-albi” în acest retur. „Sunt fericit de aceste trei goluri de azi, am ajuns la cota șapte. Mă bucur că ajut, de aceea am și venit în iarnă. Sper să fiu sănătos până la finalul sezonului, să mai facem cu toții meciuri bune și vom vedea ce obiectiv ni se va impune în vară”, mai spune utistul.

După îndeplinirea obiectivului, „roș-albii” așteaptă mutarea conducerii privind restanțele bănești. „Este o situație delicată cu salariile, sunt și destul mici și nu sunt la timp. Și nu mă refer neapărat la mine și la băieții care au venit în iarnă, ci mai mult la colegii care au jucat și în tur. Eu zic că ne-am făcut datoria și o să ne-o mai facem până la final și cred că merităm și răsplata”, a mai punctat Buia.

Vă reamintim că Darius este băiatul lui Romică Buia, un alt fost decar celebrul din fotbalul din nord-vest, la Baia Mare sau Poli Timișoara. Fotbalistul UTA-ei își apreciază mult părintele, dovadă stând mesajul postat anul trecut pe Facebook, de ziua lui Romică Buia: „În fiecare weekend în care mergeam la stadion și toată lumea îți striga numele, eram atât de mândru că sunt fiul lui >. Mi-aș dori din suflet să simți și tu același lucru pe care eu îl traiam în fiecare săptămâna când stăteam în spatele porții și eram fascinat de fiecare atingere a ta de balon! Ai fost cu adevărat unul dintre ARTIȘTII FOTBALULUI ROMÂNESC și asta ma motivează zilnic sa trec peste toate greutățile vieții și sa îmi îndeplinesc visul din copilărie. SĂ‚ AJUNG CEL PUȚIN LA FEL DE BUN ȘI APRECIAT CA ROMICĂ‚ BUIA ! La Mulți Ani, tata!”, scria fotbalistul pe 15 iunie 2017.

CITEȘTE și: Stahl, responsabilizat de Popa cu banderola de căpitan: „Sper să fie util cât de curând”

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 06 May. 2018, 12:20 Campionat
Pe aceeași temă