Valentinii buzoienilor au decis meciul de la Timișoara. SCM Gloria s-a impus și cu Ripensia și are un start perfect în Liga 2

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Aug. 2019, 17:27 Campionat

SCM Gloria Buzău are un debut cu două victorii în liga secundă, după ce, sâmbătă, s-a impus cu 2-1 și pe terenul Ripensiei. Ambele reușite ale echipei lui Ilie Stan au fost marcate de Valentin Alexandru, care, alături de Valentin Munteanu, a avut aportul decisiv în partida jucată pe arena Electrica. Ripensiștii au început bine meciul și au marcat prin căpitanul Călin Toma, dar „sclipirile” lui Zaluschi nu au fost suficient de concretizate și în poartă.

Timișorenii au început bine, la primul meci în fața propriilor suporteri din noul sezon. În minutul 11, Zaluschi a creat faza din care s-a marcat, după ce a lăsat mingea inteligent pentru Călin Toma, care a înscris din 11 metri. Bucuria pentru cei aproape 500 de suporteri veniți la meci a durat foarte puțin, pentru că, în două minute, Gloria a egalat, în urma unui contraatac. Vali Munteanu i-a lăsat lui Vali Alexandru, care l-a învins din 10 metri pe George Păduraru.

Gol de chinogramă marcat din lovitură liberă

După deschiderea scorului, Ripensia putea fi periculoasă prin Popa, dar jucătorul a tras slab. Buzăul a avut și ea faze ofensive, dar Vali Alexandru și Tucaliuc nu au mai prins spațiul porții. În minutul 39 însă, același Alexandru a marcat un gol de neparat, în partea plasei laterale, direct dintr-o lovitură liberă de pe partea stângă, de la 18 metri.

Ripensiștii au avut și ei șansa egalării până la pauză, dar, la o urcare în atac, mingea centrată de Tudorache a trecut paralel cu linia porții și pericolul a fost îndepărtat.

Pelici, tăios la nevoie cu elevii săi. Zaluschi, cel mai bun jucător al gazdelor

După un aport inexistent, Pelici l-a scos pe Fotescu la pauză, înlocuit cu Neagu. „Dirijorul” a rămas însă Zaluschi, dar colegii nu au putut fructifica acțiunile decarului roș-galben. În minutul 50, Zaluschi a bătut spre poartă o lovitură liberă, respinsă de Balauru cu corpul în corner, cu ceva emoții. Timișorenii l-au pierdut peste zece minute pe Tînc, ieșit lovit serios lângă ochi.

Publicul a fost nemulțumit în minutul 64, după o altă lovitură liberă bătută bine de Zaluschi, de la peste 30 de metri. Spectatori au considerat că Balauru a respins cu brațul și trebuia dat corner, dar arbitrul a apreciat că mingea a ieșit din transversală. Pe final de joc, ocaziile au lipsit, iar buzoienii au reușit să obțină probabil mai mult decât ceea ce și-au propus de la prima deplasare.

RIPENSIA TIMIȘOARA – SCM GLORIA BUZĂ‚U  1-2
Călin Toma 11′ / Valentin Alexandru 13′, 39′

Păduraru – Ad. Popa, Țiereanu, Tînc (Hecsko 60), C. Toma – Burdeț (M. Staicu 81), Vl. Tudorache – M. Fotescu (Al. Neagu 46), Zaluschi, Chera – Alb. Voinea
Rezerve neutilizate: Mociu – C. Lungu, Al. Popovici, Iseini
Antrenor: Alexandru Pelici

Dr. Balauru – Gîț, M. Ioniță, Ghinga, Perju – Balgiu, Vîlsan, Tucaliuc (Godin 70), Val. Munteanu (Andr. Enescu 77) – Val. Alexandru, Huiban (Pîrcălabu 90)
Rezerve neutilizate: Stoian, Konate, Camara, Cazan.
Antrenor: Ilie Stan

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș); Spectatori: 500; Arbitru: Marius Omuț (Satu Mare); Asistenți: Ovidiu Timar (Marghita) și Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu); Rezervă: Dorin Petru Voina (Reșița); Observatori: Ștefan Szilaghi (Satu Mare) și Radu Bitea (Oradea).

SCM Gloria Buzău a urcat, momentan, pe locul 2, cu 6 puncte, punctak maxim după două etape. Runda viitoare va primi vizita Sportului Snagov. Ripensia rămâne cu trei puncte și e pe locul 12, iar runda viitoare va merge la Metaloglobus București.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI și Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 10 Aug. 2019, 17:27 Campionat
Pe aceeași temă