Danci, titular la despărțirea de Pâncota: „Sunt cu munca, nu genul de jucător care decide unul singur un meci”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Dec. 2015, 15:53 Actualizat: 06 Dec. 2015, 15:54 Campionat
Danci, titular la despărțirea de Pâncota:  „Sunt cu munca, nu genul de jucător care decide unul singur un meci”

Contra celor de la Universitatea Cluj, Ionuț Popa, antrenorul de la Șoimii Pâncota, a optat pentru trei mijloași centrali de forță, printre care s-a aflat și Cristian Danci. Fotbalistul sosit liber de contract la începutul lunii septembrie a fost primul fotbalist schimbat de Ionuț Popa, semn că antrenorul „alb-negrilor” nu a fost mulțumit de aportul său.

De fapt, stafful tehnic al „șoimilor”, dar și șefii clubului, par dezamăgiți de aportul fostului fotbalist al Botoșaniului pe tot parcursul primei părți a stagiunii. „Danci nu mai are contract de luna asta. Și-a manisfestat intenția de a pleca, dar și noi – parcă – așteptam ceva mai mult de la el. Era cel mai experimentat jucător al nostru după Irimia… În plus, avem o idee clară despre ceea ce înseamnă grupul. Cine vrea să meargă la mai bine, poate să plece. Nu ținem jucătorii cu forța la Pâncota. Unii chiar sunt curtați de formații de Liga 1, e normal să-și dorească să joace mai sus. Noi rămânem cu satisfacția că am lucrat cu ei, acesta e cursul unei vieți normale. Unii pleacă, alții vin”, a spus Ionuț Popa la finalul confruntării cu Universitatea Cluj.

Prin urmare, confruntarea de sâmbătă a fost, după toate probabilitățile, ultima pentru Danci în tricoul „șoimilor”.

– Cristi, cred că v-ați fi dorit o victorie cu „U” Cluj pentru a termina frumos anul și a păstra șanse de play-off…
– Speram să obținem mai mult. Prima repriză a fost foarte echilibrată, nu credeam că lucrurile o să evolueze așa în debutul reprizei a doua. Dar, din păcate, am luat două goluri rapid, pe niște greșeli mari. Apoi, ne-a fost greu să revenim, cu toate că am înscris prin Issa și am avut acel penalty ratat. Sunt zile în care orice ai face nu îți iese, până la urmă așa a fost să fie.

– Există pentru tine un viitor la Pâncota?
– Am semnat doar pe trei luni, până în decembrie și, cum din partea clubului nu a venit nicio propunere de prelungire, înseamnă că nu mai sunt dorit.

– De ce crezi cu nu a mai venit această propunere?
– Am avut prestații medii, spun eu, nici foarte bune, dar nici slabe. Să nu se uite că veneam după o accidentare ce m-a ținut departe de gazon trei luni de zile și cu toate astea am încercat să dau totul și să mă achit bine de sarcini. E posibil ca cei din conducere și antrenorul să fi așteptat mai mult de la mine, dar nu sunt genul de jucător care să câștige un meci de unul singur. Până la urmă sunt un mijlocaș central care e obișnuit cu munca, fără a ieși prea mult în evidență.

– Despre prestația generală a echipei în această toamnă și ceea ce va urma în primăvară ce spui?
– Au fost momente foarte bune, dar și momente mai slabe. Din păcate, am suferit puțin la capitolul constanță în evoluții și rezultate. Per ansamblu, cred că a fost o toamnă reușită pentru club, încă sunt șanse de play-off. Diferența de primele șase clasate nu e mare, seria e echilibrată, cu două-trei victorii legate se poate intra în play-off.

– Pe tine unde te vom vedea de la începutul anului viitor?
– Vreau să mă liniștesc, să-mi petrec timpul cu familia, iar din ianuarie mai vedem. Discuții sunt, dar nimic concret deocamdată.

Text și foto: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Dec. 2015, 15:53 Actualizat: 06 Dec. 2015, 15:54 Campionat
Pe aceeași temă