OFICIAL | Pleacă Ciprian Gliga, vine Adrian Zaluschi! O nouă despărțire și primul transfer la Dunărea Călărași

Dunărea Călărași a înregistrat încă o reziliere de contract, cu un al patrulea jucător, dar a și bifat primul transfer pentru partea a doua a sezonului. Ciprian Gliga pleacă din lotul condus de Cristian Pustai, iar Adrian Zaluschi (foto principal) i se alătură.

Ciprian Gliga se desparte de Dunărea Călărași

După fundașii Alin Mutu (24 ani) și Matheus Ceschin Dias (22 ani) și mijlocașul Gabriel Preoteasa (23 ani), Dunărea Călărași s-a despărțit în această săptămână și de Ciprian Gliga (22 de ani, foto text), jucător adus în vara trecută de la Academica Clinceni, echipă alături de care promovase în Liga 1, însă unde nu a fost păstrat.

Mijlocașul Gliga a fost utilizat puțin de Cristian Pustai în prima parte a acestui sezon al Ligii 2, 518 minute strânse în 12 meciuri. În șase dintre ele a început ca titular și doar o dată a rămas pe teren tot jocul. A marcat și un gol, în înfrângerea de pe teren propriu cu Petrolul, scor 1-3.

„Conducerea clubului AFC Dunărea a anunțat rezilierea pe cale amiabilă a contractului cu mijlocașul de bandă dreapta, Ciprian Gliga. Transferat în vară de la Academica Clinceni, Gliga (22 de ani) a evoluat în acest sezon în 12 partide bifând 517 minute pe teren și un gol pentru echipa noastră.
Clubul Dunărea îi mulțumește lui Ciprian Gliga pentru travaliul depus la Călărași și îi urează în continuare mult succes în carieră.
Gliga este al 4-lea jucător care se desparte de Dunărea în această pauză competițională după Alin Mutu, Matheus Dias Ceschin, ambii fundași și Gabriel Preoteasa, mijlocaș”
, a anunțat Dunărea Călărași.

Adrian Zaluschi de la Ripensia, primul transfer făcut în această iarnă de Dunărea Călărași

La capitolul achiziții, primul transfer perfectat în această iarnă de Dunărea Călărași este Adrian Zaluschi (30 ani), așa cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate. Mijlocașul și-a încheiat contractul cu Ripensia și a semnat pe un sezon și jumătate cu formația antrenată de Cristian Pustai. Timișorenii încă nu au anunțat despățirea de Zaluschi.

Adrian Zaluschi a evoluat în acest sezon în doar 9 meciuri pentru Ripensia, totalizând 549 de minute, și a marcat trei goluri. Tehnicul mijlocaș era unul dintre cei mai buni jucători ai formației timișorene, motivul puținelor minute prinse în acest campionat fiind o accidentare suferită.

„Pentru un sezon și jumătate, Dunărea Călărași și-a asigurat serviciile mijlocașului defensiv Adrian Zaluschi, ultima oară la Ripensia Timișoara. În vârstă de 30 de ani pe care i-a împlinit pe 2 decembrie, Zaluschi a mai evoluat la ACU Arad (2010 – 2011 / L2 / 7 jocuri), FC Timișoara (2011 – 2012 / L2 / 7 jocuri), UTA Arad (2013 – 2014 / L2 / 8 jocuri), Ripensia Timișoara (2015 – 2019 / L2 / 48 jocuri / 5 goluri) și ACS Poli Timișoara (01.01.-30.06.2018 / L1 / 3 jocuri).

În acest sezon a îmbrăcat de 8 ori tricoul lui Ripi, marcând și 3 goluri (incluzând aici și penalty-ul transformat la Călărași în partida cu Dunărea din al 3 le-a minut al prelungirilor, scor 1-1). În stagiunea trecută, Zaluschi a purtat de 29 de ori tricoul Ripensiei, nereușind să înscrie însă nici un gol.

În 2014, Zaluschi a suferit o accidentare extrem de serioasă în partida Gloria Bistrița – UTA Arad. În urma ciocnirii violente cu Olimpiu Bucur, în minutul 78,  Zalu s-a ales cu o triplă fractură craniană cu hematom subsudural, medicii montându-i, ulterior, o plăcuță de titan.

Conducerea clubului Dunărea îi urează bun venit și mult succes la Călărași!”, anunță Dunărea transferul lui Zaluschi.

Dunărea Călărași a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe locul 11, cu 27 de puncte acumulate în 21 de etape.

Foto: Leczki JOZSI /Mediafax Foto

Pe aceeași temă