Ripensia s-a despărțit de încă un jucător de bază. „A fost decizia antrenorului.” Ce spune președintele clubului despre ofertele pentru Albert Voinea și Ștefan Dobre

Ripensia Timișoara a ajuns la a patra despărțire în această iarnă. După Adrian Zaluschi, Marius Fotescu și Marius Staicu, de joi, nici Călin Toma nu mai e jucătorul roș-galbenilor. Președintele Dumitru Mihu a confirmat separarea de fostul căpitan și spune că a fost decizia antrenorului Alexandru Pelici.

Călin Toma este fundaș stânga și are 27 de ani. Timișoreanul a crescut la vechea Poli Timisoara, după care a jucat la Flacăra Făget, Mama Mia Becicherecul Mic și Ghiroda. De aici, în ianuarie 2015, a venit la Ripensia, club cu care mai avea contract un an și jumătate.

„Da, am reziliat, vom anunța și noi. El nu se mai integra în proiectul antrenorului. A fost decizia antrenorului”, a declarat Dumitru Mihu pentru Liga2.ro.

Toma a purtat multă vreme și banderola de căpitan la Ripensia, dar, la un moment dat, pe final de tur, a refuzat să o mai facă, din motive personale.

19 meciuri, toate ca titular, a „prins” Călin Toma în acest sezon la Ripensia, reușind și un gol, în înfrângerea cu SCM Gloria Buzău (scor 1-2). Campionatul trecut, Toma a avut 34 de apariții și 8 goluri.

Au deja jucători care să acopere locul lăsat liber de Toma

Președintele spune că Ripensia nu caută niciun fundaș stânga în loc, iar pe acest post clubul va juca cu un fotbalist U19, fie că vorbim de Ionuț Gavrilă, adus în vară de la UTA, fie de Alexandru Benea, adus în aceeași perioadă de la LPS Banatul.

„Vom continua cu ei doi pe acest post. Din primăvară vor juca și copiii, pentru că pot și merită”, a explicat Mihu.

Oferte pentru Voinea și Dobre, dar clubul îi păstrează

După aceste patru plecări, e posibil să mai apară despărțiri din curtea ripensistă.

Lui Albert Voinea și Ștefan Dobre, pentru care sunt oferte, clubul nu le dă drumul. „Posibil să mai fie o plecare. Poate două. Depinde. Nu mai căutăm portar, pentru că nu pleacă niciunul. Nu îi dăm drumul lui Dobre, cum nu îi dăm nici lui Voinea, deși am avut oferte pentru ei”, a mai declarat Dumitru Mihu pentru Liga2.ro.

Ripensia își reia pregătirile pentru partea a doua a sezonului în 14 ianuarie 2020.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Pe aceeași temă